PUNAMUSTIEN HISTORIAA: Hki Cupin voitto!

OSA 15: 2000-luvun alkuvuodet ovat PK-35:ssä hyvää ja lupaavaa aikaa. Vuosituhannen juuri vaihduttua seurassa pelaa jo yli kuusisataa jalkapalloilijaa. 

Eletään kesäkuuta 2000, kun 65-vuotias PK-35 osallistuu Karjalan Liiton 60-vuotisjuhliin Helsingin jäähallissa. Tapahtuman yhteyteen on rakennettu urheilunäyttely, joka käsittelee kymmenien Viipurissa perustettujen seurojen historiaa ja nykypäivää. Juhlissa vierailee yli 20 000 henkilöä.

Hyvänä esimerkkinä punamustien tasaisesta kasvusta on kesän 2001 Helsinki Cup, johon seurasta osallistuu peräti 21 joukkuetta. Kauden päätteeksi saavutetaan myös menestystä A- ja B-poikien noustessa ikäluokkiensa SM-sarjaan sekä miesten edustusjoukkueen palatessa Kakkoseen päävalmentajanaan Janne Viljamaa.

Seuraavan vuoden Helsinki Cup jää punamustaan seurahistoriaan, sillä PK-35:n joukkue ottaa tuolloin ikäluokkansa ensimmäisen turnausvoiton. Kyseessä on ysinelosten PK-35 City, jossa pelaavat Timo Viljamaan ja Anssi Klingan valmennuksessa muun muassa tulevat poikamaajoukkuepelaajat Joel Pohjanpalo, Matti Klinga ja Youness Rahimi.

Miesten ensimmäinen kausi liiton pääsarjoissa (Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen) vuoden 1998 jälkeen sujuu hieman nihkeästi, mutta joukkue sijoittuu lohkossaan lopulta yhdeksänneksi ja säilyttää paikkansa Kakkosessa. Tämä luo hyvän pohjan kahdelle seuraavalle menestyskaudelle.

85-vuotiaan PK-35:n historiaa käsittelevä juttusarja jatkuu seuran juhlavuoden 2020 aikana.