Onnittelut Topi Huismanille!

PK-35:n naisten liigajoukkueen joukkueenjohtaja ja mediavastaava Topi Huisman, 38, on valittu seurassa heinäkuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Huisman hoitaa monipuolista tehtäväänsä nyt ensimmäistä vuotta. Ponnistuksen kasvatti on aiemmin toiminut vapaaehtoisena muun muassa suomalais-tansanialaisessa kehitystyöhankkeessa FC Vitossa niin valmentajan kuin joukkueenjohtajan roolissa.

Huisman aloitti PK-35:ssä alkuvuodesta, kun hänen kanssaan samassa päivätyössä toimiva naisten päävalmentaja Rami Rantanen pyysi mukaan auttamaan ja tekemään liigajoukkueelle lähinnä sosiaalista mediaa. Topi hoitaa nyt muiden tehtäviensä lisäksi kotiotteluiden tapahtumajärjestelyt sekä vieraspelien matkajärjestelyt.

- Ensimmäisen puolivuotisen ikään kuin kruunasi Olympiastadionin avausmatsi, jonka eteen tein Palloliiton kanssa noin kuukauden todella tiivistä yhteistyötä. Vaikka hommia riittää, olen tosi kiitollinen, että saan olla joukkueemme toiminnassa mukana, Huisman sanoo.

- On hienoa päästä useiden vuosien jälkeen kokemaan pukukoppielämää ja matkustamaan joukkueen kanssa. Olen iloinen, jos ja kun pystyn antamaan ryhmälle jotain lisäarvoa. Tehtyäni vapaaehtoistyötä useille eri organisaatioille voin vakuuttaa, että tämä palkitsee enemmän kuin perinteinen työelämä.

Huismanille PK-35:n läheisimmät henkilöt, kuten Rantanen sekä toinen valmentaja Anne-Maria Weckström-Rantanen, ovat hengeltään ja sydämeltään vahvasti punamustia. Hänellä itsellään ei aluksi ollut seuraa kohtaan varsinaista tunnesidettä.

- Tämä saattoi olla hyväkin lähtökohta. Puolen vuoden aikana välillemme on joka tapauksessa syttynyt aito rakkaus, joten tunnen olevani osa seuraa. Pihlikseen on aina kiva tulla. Olen oppinut tuntemaan kokeneita seuraihmisiä, joiden kanssa on hyvä fiilis tehdä asioita yhdessä, Topi jatkaa.

- Pelaajamme ovat esiintyneet edukseen niin kentällä kuin sen ulkopuolella, mikä on tuonut hyvää draivia ja positiivista ilmapiiriä sekä joukkueen että seuran ympärille. He ovat esimerkiksi kesäleireillä näyttäneet olevansa tärkeitä idoleita junioripelaajille, yhtä lailla tytöille kuin pojillekin.

Huismanin tuodessa pelaajien parhaita puolia esiin sosiaalisessa mediassa hän on erityisen kiitollinen, että heidän välillään on avoin ja luottamuksellinen suhde. Topi haluaa ja yrittää toimia aina mahdollisimman pelaaja- ja ihmislähtöisesti.

- Joukkueemme tietää, että toivon pelaajien parasta ja näin myös suojelevani heitä. Vaatii avoimuutta, jotta toimiva luottamussuhde voi syntyä. Kun annat jotain sydämestäsi, saat jotakin myös takaisin. Palautetta tulee päivittäin, mikä palkitsee paljon enemmän kuin jokin aineellinen etu. Kaiken lähtökohtana on rakkaus futista ja tätä seuraa kohtaan, Huisman korostaa.

- Emme ole ammattilaisorganisaatio, joten niin kauan kuin emme pysty maksamaan pelaajille palkkaa, pidän itsestään selvänä, että olen valmis toimimaan mukana vapaaehtoisena. Hekin joutuvat vuodesta toiseen tekemään kompromisseja. Toivon niin joukkueen kuin itseni kannalta tämän matkan jatkuvan mahdollisimman pitkään, sillä meillä on loistava yhteisö. 

Topi vakuuttaa nauttivansa monipuolisesta ja työntäyteisestä tehtävänkuvastaan. Hän osallistuu joukkueen lähes kaikkiin harjoituksiinkin ja pyrkii joka tilanteessa toimimaan niin ammattimaisesti kuin mahdollista.

- On ollut kiva tutusta seuraihmisiin ja nähdä, että junnupelaajat ja muut peekoolaiset ovat kotipeleissämme kannustamassa. Haluan samalla kiittää koko taustaryhmäämme, joka tekee työtä joukkueen eteen täydellä sydämellä ja rakkaudesta lajiin.  

PK-35 onnittelee Topi Huismania valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futiskauden jatkoa!