Junioripäällikön puheenvuoro

PK-35:n junioripäällikkönä marraskuun alussa aloittanut Petteri Pasanen, 48, on kokenut valmentaja ja seuratyöntekijä, jonka rautaisesta ammattitaidosta on punamustille paljon hyötyä nyt ja tulevaisuudessa. "Pete" toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi yhteiseen seuraamme!

Pasanen vastaa PK-35:ssä poikien 8v8-ikävaiheen toiminnasta ja on mukana laatimassa seuran yhteistä valmennuslinjaa. Hän toimi punamustissa jo vuodet 2006-2009 niin joukkuevalmentajana kuin taito- ja kykykouluissa talenttivalmentajana. Pete palasi seuraan FC Viikingeistä, jossa hän työskenteli junioripäällikkönä yhteensä yksitoista vuotta.

- Se on pitkä ajanjakso yhdessä seurassa ja samassa toimenkuvassa. Tunsin sekä itseni että seuran kannalta tarvetta uusiutua, Pasanen sanoo.

PK-35 tarvitsi vahvistusta juuri poikien 8v8-ikäluokkiin, sillä valmennuspäällikkö Sixten Boström vastaa tyttöjen ja poikien 11v11-vaiheesta, seuran toinen junioripäällikkö Miro Kauti tyttöjen 5v5- ja 8-8-vaiheista sekä nuorisotoimenjohtaja Juuso Mattila poikien 5v5-vaiheesta. Pasanen oli keskustellut seuran kanssa mahdollisesta paluustaan jo useita kertoja viime vuosien aikana. 

- Ensimmäinen tehtäväni on nyt tutustua pelaajiin ja joukkueisiin. Tavoitteena on alkaa yhtenäistää toimintakulttuuriamme, mutta valmentajien omat vahvuudet on silti kyettävä hyödyntämään. Yhteinen ja yhtenäinen tapamme toimia ei saa olla liian jäykkä, Pete jatkaa.

Pasanen on erinomainen esimerkki taitavasta juniorivalmentajasta, joka osaa opettaa jalkapallon perustaitoja, kehittää pelaajia ja joukkueen pelaamista. Hän sanoo juuri 8v8:n olevan itselleen mieluisin ikävaihe.

- Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten ja persoonien kanssa. Toimin mielelläni tiimissä, haluan kuunnella sen jäsenten ajatuksia ja mielipiteitä sekä oppia tätä kautta taas lisää.

Pete osallistuu muiden työtehtäviensä ohella PK-35:n leirien ja turnausten organisointiin sekä suunnittelee punamustiin futiskerhoa, jonka toiminnan olisi tarkoitus alkaa ensi keväänä. Se olisi suunnattu jalkapallosta ja mielekkäästä liikuntaharrastuksesta kiinnostuneille lapsille, joilla ei välttämättä ole aiempaa futisseurakokemusta. 

- Näen, että seuramme toiminnan laatu kehittyy jatkuvasti. Täällä on osaavia ja kunnianhimoisia ihmisiä, jotka ovat ylpeitä omasta seurastaan ja sen kehityksestä. Toivottavasti myös aikuisten edustusjoukkueiden menestys vaikuttaa positiivisesti junioripuolemme arvostukseen ja näkyvyyteen.

PK-35 kiittää Pete Pasasta haastattelusta ja toivottaa hänelle antoisia aikoja punamustassa futisperheessä!