Saako Amanda A-maajoukkuedebyytin?

Tiistai-iltana nähdään, debytoiko PK-35:n monikäyttöinen hyökkääjä Amanda Rantanen, 22, naisten A-maajoukkueessa.

 
Kuva: Hannu Tuominen

Punamustien kapteeni sai maajoukkuekutsun, kun Kaisa Collin ja Juliette Kemppi joutuivat jäämään ryhmästä sivuun. Suomi kohtaa tiistaina klo 21:30 alkavassa EM-karsintapelissä Skotlannin vieraissa.

”Helmarit” on viiden ottelun jälkeen lohkojohdossa tasapisteissä Portugalin kanssa. Skotlanti on tällä hetkellä neljä pinnaa Suomen takana. Kun maat kohtasivat lokakuussa Helsingissä, Suomi otti hienon 1-0-voiton.

Amanda on pelannut aiemmin ison määrän tyttöjen maaotteluita. Hän on noussut naisten A-maajoukkuerinkiin viimeisteltyään päättyneellä liigakaudella kymmenen maalia ja onnistuttuaan nousijajoukkueessa muutenkin erinomaisesti.

- Nyt pääsen näkemään millainen on maajoukkueen taso ja mittaamaan oman osaamiseni Suomen parhaiden pelaajien kanssa. Taso on varmasti kovempi kuin mihin olen tottunut. Aion heittäytyä täysillä ja antaa kaikkeni, Amanda sanoi maajoukkuekutsun saatuaan.

- Liigakausi osoitti, että pärjään korkealla tasolla. Menen maajoukkueeseen omana itsenäni. Ei minun tarvitse tehdä mitään erityistä, sillä tällaisena pelaajana ja ihmisenä minut on sinne kutsuttu. Kun käytän omia vahvuuksiani, pärjään varmasti.

Edinburghin Easter Road Stadiumilla pelattava EM-karsintaottelu Skotlanti-Suomi näytetään suorana lähetyksenä Yle TV2:lla sekä Yle Areenassa. PK-35 onnittelee Amandaa maajoukkuekutsusta ja toivottaa Suomelle menestystä otteluun!