Onnittelut Niko Kettuselle!

PK-35:n miesten edustusjoukkueessa huoltajana toimiva Niko Kettunen on valittu seurassa huhtikuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Kettusella on aiempaa kokemusta punamustien A- ja B-poikien huoltajatehtävistä. Kun häntä kysyttiin täksi kaudeksi miesten Ykkösen joukkueeseen, vastausta ei tarvinnut juuri miettiä.

- Taustalla on hyvä tiimi, joten mukaan oli helppo lähteä. On hyvin mielenkiintoista nähdä, millaista toiminta on Ykkösen tasolla, Niko sanoo.

Kesäkuussa 45 vuotta täyttävä Kettunen siirtyi PK-35:een poikansa kanssa FC Kontusta, missä huoltajan ja myös apuvalmentajan tehtävät olivat jo tulleet tutuiksi. Vaikka futis vie paljon aikaa, se ei ole taakka.

- Aina tulee yhä uudestaan mietittyä, jaksaako taas lähteä johonkin joukkueeseen mukaan, ja aina olen kyllä jaksanut ja halunnut. Kentillä tulisi pyörittyä joka tapauksessa.

Nikon mukaan hyvä huoltaja hoitaa tunnollisesti ja täsmällisesti oman ruutunsa, on aina ajoissa paikalla, eikä osallistu liikaa joukkueen asioihin. Kun vastaan tulee yllätyksiä, on oltava valmis sopeutumaan ja venymään.

- Jos huoltaja ei ole näkyvässä roolissa, hän on todennäköisesti onnistunut tehtävässään. On silti oltava läsnä. Olen aina valmis auttamaan, sillä en osaa oikein pysyä paikoillanikaan, Niko jatkaa.

- Joukkueessamme on helppo olla mukana. Meitä on varsinaisesti kaksi huoltajaa ja taustoja muutenkin riittävästi. Toiminta pyörii hyvässä mielessä omalla painollaan.

Kettunen kehuu PK-35:n koko seurahenkeä ja kokee, että Pihliksen kentälle on aina kiva mennä. Punamustissa on hänen mielestään kodikas ja viihtyisä ilmapiiri, mutta taustalla samalla iso määrä ammattitaitoa. Hän näkee seuran kehittyvän jatkuvasti.

- Asioita tehdään tosissaan, mutta rennosti. Pihliksessä tapaa aina iloisia ihmisiä. Hyvä ilmapiiri näkyy seuran kaikissa joukkueissa. Kun koko toiminta on keskittynyt yhteen ja samaan paikkaan, täällä on vähän kuin olisi kotona.

Niko kertoo saavansa suurimman motivaationsa jalkapallon vapaaehtoistehtäviä kohtaan yksinkertaisesti siitä, että veri vain vetää kentän laidalle. Hän on saanut seuratoiminnasta kavereita ja ystäviä, joiden kanssa on tekemisissä futiksen ulkopuolellakin.

- Kyllä tämä antaa todella paljon. Mitään en ole ainakaan menettänyt.

PK-35 onnittelee Niko Kettusta valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futiskauden jatkoa!