Punamustien ex-junioreita EM-kisoihin

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva valitsi miesten EM-kisajoukkueeseen neljä pelaajaa, jotka ovat uransa jossakin vaiheessa pelanneet PK-35:ssä.

Niin puolustajat Leo Väisänen, Sauli Väisänen ja Robert Ivanov kuin hyökkääjä Joel Pohjanpalo edustivat punamustia juniorivuosinaan. He ovat nyt aikuisiällään edenneet eurooppalaisiin laatusarjoihin saakka.

Leo Väisäsen nykyinen seura on ruotsalainen IF Elfsborg, kun taas hänen isoveljensä Sauli Väisänen pelasi päättyneellä sarjakaudella italialaisessa Chievo Veronassa, Ivanov puolalaisessa Warta Poznanissa sekä Pohjanpalo saksalaisessa 1. FC Union Berlinissä. Nuorempi Väisänen on syntynyt vuonna 1997 ja kolme muuta 1994, joten uraa korkealla ammattilaistasolla on näillä näkymin vielä paljon jäljellä.

Huuhkajien 26 pelaajan kisajoukkue julkistettiin tiistaina 1. kesäkuuta. Kanerva korosti, että useita laatupelaajia oli valitettavasti jätettävä ryhmän ulkopuolelle.

- Tiesimme, että on kova paikka tehdä lopulliset valinnat. Katsoimme kokonaisuutta, pähkäilimme pitkään valmennustiimin kanssa ja päädyimme nyt näihin pelaajiin, joiden kanssa lähdemme kisoihin tekemään urotekoja, päävalmentaja kommentoi Huuhkajien tiedotustilaisuudessa.

Suomi kohtaa turnauksen lohkopeleissään Tanskan 12.6. Kööpenhaminassa sekä Venäjän 16.6. ja Belgian 21.6. Pietarissa. Kuuden lohkon ykköset ja kakkoset sekä neljä parasta kolmosta etenevät kisojen pudotuspelivaiheeseen. Loppuottelu pelataan sunnuntaina 11. heinäkuuta Lontoon Wembleyllä.

PK-35 toivottaa Väisäsille, Ivanoville, Pohjanpalolle ja Suomen koko maajoukkueelle erinomaista EM-lopputurnausta!