Onnittelut Suomen mestareille!

PK-35:n B-tytöt ratkaisivat viime viikonloppuna jo kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruutensa voitettuaan Oulussa pelatussa tiukassa finaalissa FC Hongan maalein 2-0 (0-0). Joukkue ei hävinnyt upean kautensa aikana otteluakaan.

Punamustien toisen valmentajan Anne-Maria Weckström-Rantasen mukaan menestyksen taustalla on ennen kaikkea koko joukkueen ja myös pelaajien vanhempien sitoutuminen yhteisten tavoitteiden eteen.

- Tytöt ovat ymmärtäneet, ettei harjoituksista olla poissa huonojen syiden takia. Meillä on kaikin puolin yhtenäinen joukkue. Totta kai myös hyvät yksilömme auttavat voittamaan pelejä, Weckström-Rantanen sanoo.

- Tilastot kertovat paljon sekä hyökkäys- että puolustuspelimme laadusta. Kauden maalieromme oli 89-10. Vaikka puolustuslinjamme meni yhtä pelaajaa lukuun ottamatta uusiksi edellisestä kaudesta, alakerta onnistui erinomaisesti. Kentän toisessa päässä oli hienoa, että maalintekovastuu jakautui usean pelaajan kesken.

Myös hyvä fysiikka oli kauden aikana tärkeässä roolissa. Joukkue ei väsynyt pelien loppua kohti, vaan pystyi usein toisella puoliajalla kääntämään ottelut itselleen.

- Haluan painottaa lisäksi uskallustamme pelata maltilliseen ja monipuoliseen pallonhallintaan perustuvaa futista. Jo viime marraskuussa oli vahva tunne, että kasassa on aika spesiaali joukkue. Sekin kertoo paljon, että kolmetoista pelaajamme on pelannut tyttömaajoukkueissa, ”Ansku” jatkaa.

- Pelaajistamme aistii koko ajan, että he haluavat imeä kaiken mahdollisen opin. Me valmentajat pyrimme tietysti tarjoamaan heille kehitykseen ja pelien voittamiseen tarvittavat työkalut.

PK-35 onnittelee B-tyttöjoukkuettaan lämpimästi Suomen mestaruudesta!