Menu

Viipurin mestarit – Pallokerho -35

Kovien vieraspelien viikko käynnistyi keskiviikkona Lahdessa, ja millä tavalla! Punamustat nappasivat kolme sarjapistettä Lahden Reippaan vieraana, ja samalla PK aiheutti Reippaalle sarjakauden ensimmäisen tappion.

Reipas – PK-35 0-2 (0-0)
70′ 0-1 Richard Florent (Xhevdet Gela)
88′ 0-2 Mustafa Beyai rp.

Ottelun ensimmäinen nelivitonen oli Reippaan hallintaa. Joukkue pääsi etenkin laitojen kautta etenemään, mutta maalipaikoille pääsy PK:n vahvan topparikaksikon Alieu CeesayTomi Kurvinen puristuksesta oli hankalaa. Maalillaan myös Felix Ferahyan oli itsevarmuus. Reipas sai kasaan kymmenen kulmapotkua, jotka kaikki PK hoiteli varmasti. Avausjakson edetessä PK sai myös pelin painopistettä käännettyä Reippaan alueelle, mutta mitään vaarapaikkoja ei joukkue saanut luotua.

Toiselle jaksolle kentälle ryntäsi huomattavasti aktiivisempi PK-35, ja pelin painopiste kääntyi selvästi Reippaan puolustusalueelle. Aktiivisesti kärjessä läpi ottelun pelannut Sebastian Kamara sekä Tommi Tainio johtivat PK:n prässiä, jonka läpäisemisessä Viirupaidoilla oli vaikeuksia. Ennen PK:n avausmaalia Toshiki Makimotolla oli erinomianen sauma iskeä pallo maaliin nopean hyökkäyksen jälkeen, mutta japanilaisen laukaus meni niukasti ohi maalin.

70. minuutilla PK-35:n 1-0-maali näki päivän valon. Xhevdet Gela toimitti laatupallon boksiin, ja hänen keskitykseensä päänsä sai väliin Richard Florent, joka puski uransa ensimmäisen virallisen ottelun maalin miesten peleissä. Maalin jälkeen valkoisessa pelannut vierasjoukkue hallitsi hyvin ottelun tapahtumia, ja Reippaan yritykset tyrehtyivät hyvissä ajoin ennen Ferahyanin maalia.

Muutama minuutti ennen kamppailun loppua vaihdosta sisään tullut uusin Peekoolainen Brian Mansaray rynni boksiin oikealta laidalta, ja hänet pysäytettiinkin sääntöjen vastaisesti, ja erotuomari Miikka Haapakoskella oli helppo työ näyttää palloa 11 metriin. Mustafa Beyailta nähtiin varma viimeistely rangaistuspotkusta ja voitonmarssi oli syytä aloittaa.

Voiton myötä PK-35 nousi sarjassa 2. sijalle ohi JIPPO:n, joskin yhden ottelun enemmän pelanneena. Yhden ottelun vähemmän on pelannut myös sunnuntaina vastaan tuleva sarjakärki HJK Klubi 04, joka on Punamustien edellä kahden pisteen verran. Sarjassa nelosena olevalle Reippaalle tappio oli vasta ensimmäinen koko kaudella, ja edellisestä kotitappiosta Viirupaidoilla oli kulunut aikaa jo yli 11 kuukautta.

Kommentit

Kim Raimi myhäili varsin tyytyväisenä keskiviikon taistelun jälkeen.

– Todella isolla sydämellä tehtiin tänään yhdessä töitä kentällä. Tämän joukkueen voittaminen vaatii tällä hetkellä paljon. Fanit antoivat meille taas tukensa ja päästiin vähän pyttyäkin nostelemaan, ei valittamista.

– Peli oli hyvin kaksijakoinen. Hatunnosto kaverille, Reipas oli todella vahva ensimmäisen puoliajan. Jouduttiin todella matalalle, emme päässeet peliin kiinni yhtään ja selvitimme siinä ohessa kymmenen puolustuspään kulmapotkua. Uhrauduttiin ja puolustettiin henkeen ja vereen omaa maalia ja siinä onnistuimme hienosti. Se oli iso avaintekijä voittamiseen tänään.

– Painotettiin kopissa puoliajalla että Reipas hukkasi momentuminsa ja toista sellaista ei heille enää ole tarjolla. Toinen jakso oli ensiaskeleista lähtien hyvä. Saatiin pienillä viilauksilla paine paremmaksi ja pelaajien perussuorittaminen pallolla parani huomattavasti. Lopulta saimme ansaitun palkinnon sivuvapaapotkusta.

– Vaihtopelaajien panosta ei sovi tänään aliarvioida, he tulivat kaikki päättäväisesti ratkaisemaan ottelua.

 

PK-35:n seuraava ottelu on edessä jo sunnuntaina, kun joukkue matkaa Töölöön HJK Klubi 04:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy Bolt Areenalla klo 14.

C’MON PK!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap