Menu

Willem Haapiainen siirtyy PK-35:n riveihin!

PK-35:n perjantain kolmas ja viimeinen uusi sopimuspelaaja on 19-vuotias hyökkääjä Willem Haapiainen. Nuori hyökkääjä liittyy Punamustien riveihin innokkain fiiliksin.

– Todella hieno fiilis sopimuksesta. Täällä on hyvä joukkue sekä laadukas valmennus, meillä on potentiaalia hienoon kauteen. Pystyn täällä varmasti kehittymään pelaajana sekä ihmisenä ja näen, että minun kaltaiselle pelaajalle PK on tällä hetkellä sopiva ympäristö.

Keski-uusimaalaisen jalkapallokoulun kasvatti siirtyi viime kaudeksi PKKU:sta HJK:n riveihin. Kausi Klubissa ei mennyt putkeen ja ottelut Ykkösessä HJK Klubi 04:n riveissä jäivät kahteen. Syksyllä mies siirtyi Klubista Ilvekseen, jossa hän loppukauden aikana Willem iski seuran kakkosjoukkueen paidassa kymmenessä ottelussa neljä maalia.

– Viime vuonna loukkaannuin harjoituskauden aikana, ja kolmisen kuukautta meni siitä toipuessa. Koin treeneissä olevani hyvä, mutta en saanut valmentajalta peliaikaa, joten koimme, että olisi parempi lähteä hakemaan vastuuta muualle. 

– Syksyllä sain hyvin vastuussa Ilveksessä. Sain itseluottamusta takaisin ja pääsin iskemään muutaman maalin. Se jätti lopulta kaudesta ihan ok maun. 

JäPSissa jalkapalloilun aloittanut Haapiainen mietti agenttinsa kanssa sopivaa paikkaa tulevaksi kaudeksi. He kokivat molemmat PK-35:n sopivana paikkana lähteä hakemaan läpimurtoa Ykkösessä.

– Koimme PK:n pelitavan minulle sopivaksi ja se konkretisoitui hyvin joulukuun testijaksolla. Kun minulle sopimus haluttiin tehdä alkavaksi kaudeksi, se oli lopulta helppo päätös allekirjoittaa. Tämä tuntui parhaalta mahdolliselta ratkaisulta tähän saumaan. 

Urallaan 28:ssa Kakkosen ottelussa kymmenen maalia tehnyt Haapiainen iski joulukuussa joukkueen sisäisessä harjoitusottelussa kaksi maalia, jonka lisäksi mies iski voittomaalin treeniottelussa JäPSiä vastaan ja hattutempun NJS:n verkkoon. 

– Totta kai maalien tekeminen lämmitti mieltä, ja pystyin sillä tavoin esittämään hyviä otteita myös valmennukselle. Noista otteluista jäi totta kai vielä parannettavaa, mutta ne olivat hyvä alku uralleni täällä.

– PK:ssa on kiva meininki ja minutkin on otettu hyvin vastaan joukkueessa. Tämä on luonnollisesti kokeneempi joukkue, mitä Klubissa oli, se näkyy kaikessa tekemisessä myös.

Haapianen kertoo PK-35:n kannattajille millainen pelaaja hän on ja mitä häneltä kentällä on lupa odottaa.

– Uskon tuovani joukkueeseen maalien lisäksi vahvaa linjan taakse pystyjuoksijaa, mutta toisaalta myös target-hyökkääjää, joka pystyy palloja pitämään hallussa tai tiputtamaan omille. Haluan tehdä Ykkösessä tällä kaudella todellisen läpimurron ja vastuun kautta, sekä omia vahvuuksia käyttäen se varmasti onnistuu.

“Willemin halu kehittyä on todella kova”

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi on mielissään Haapiaisen sopimuksen synnystä.

– Willem on ollut mukanamme koko joulukuun ja yksi isoimmista asioista Willemin kohdalla on ollut progressiivisuus jota jo 2-3 viikon aikana hänen tekemisessään huomasimme. Mielestäni Willem on kehittynyt pelaajana selvästi siihen kahden vuoden takaiseen, kun hän pelasi PKKU:n riveissä meitä vastaan Kakkosessa. Tietynlaista jämäkkyyttä ja päättäväisyyttä on tullut selvästi lisää ja Willemin halu kehittyä on lisäksi todella kova.

– Willem on isokokoinen 9-paikan pelaaja, jolta löytyy myös nopeusominaisuudet uhata selustassa olevaa tilaa juoksuillaan. Hän pystyy suojaamaan palloa paineen alla ja mikä tärkeintä, Willem on siellä missä 9-paikan pelaajan pitää olla, kun hyökkäyksiä laitetaan säppiin. 

– Willem on osoittanut kaikissa isomman kentän peliharjotteissa/harjoituspeleissä vaarallisuuttaan, pystynyt konkreettisesti tekemään tehoja ja hänestä huomaa, että maalinteko ei ole täysin vieras käsite. Olemme nähneet maalien lisäksi myös muita oikeita asioita kentällä. Hienoa päästä työskentelemään nuoren -02 syntyneen, mutta paljon potentiaalia omaavan pelaajan kanssa.

 

PK-35:n joukkueessa on tällä hetkellä 12 sopimuspelaajaa ja lisää on tulossa lähiaikoina.

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen
Nuutti Tykkyläinen
Noah Kaijasilta
Muslim Markhiyev
Willem Haapiainen

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap