Menu

Xhevdet Gela jatkaa Pihliksessä kaudella 2024!

Ensimmäinen tämän viikon neljästä sopimuspelaajan julkaisusta on 34 vuotta marraskuussa täyttäneen Xhevdet Gelan jatkosopimus kautta 2024 koskien. 

Päättynyt kausi oli “Seven” ensimmäinen PK-paidassa, ja kauden aikana Gela kuuluikin PK:n keskikentällä ehdottomiin runkopelaajiin. 180-senttinen suomalaiskosovolainen pelaaja pelasi kauden aikana 20:ssa Kakkosen ottelussa (sis. karsinnat), joista hän oli 17:ssä avauskokoonpanossa. Gela odottaa tulevaa jo vesi kielellä.

– Hyvät fiilikset jatkosta ja odottavainen olo tulevasta. Viime vuosi oli hyvä, mutta siitä jäi paljon vielä nälkää tulevaaan, varsinkin kun pääsee jälleen pelaamaan Ykkösliigassa (ent. Ykkönen).

– Kaikki asiat menivät viime kaudella hyvin ja sovitusti kentällä ja sen ulkopuolella, joten oli helppo päätös senkin takia jatkosopimus rustata. On mielenkiintoista nähdä miten pärjäämme joukkueena ensi kaudella sarjatasoa korkeammalla. Kakkosessa on hyviä jengejä, mutta välillä sielläkin tuli niitä läpihuutopelejä, joita ei enää tule.

Pelaamissaan viime kauden otteluissa Gela iski kaksi osumaa ja antoi lukuisia (10+) maalisyöttöjä etenkin erikoistilanteista. Päättyneellä kaudella Gelalla oli pieniä loukkaantumishuolia varsinkin alkukaudesta, jotka hieman myös häiritsivät koko kautta.

– Olin kuitenkin tärkeimmissä peleissä hyvässä iskussa ja pystyin auttamaan joukkuetta nousussa. Totta kai kopissa myös pyrin auttamaan ja kannustamaan muita pelaajia. 

Kokeneen keskikentän ankkurin kauden kahdesta osumasta jälkimmäinen syntyi kauden päätösottelussa Joensuussa kauniin kulmakuvion päätteeksi.

– Itse asiassa Kimi (Raimi) näytti tuon kuvion meille valmistavissa harjoituksissa, ja se meni just eikä melkein samalla tapaa! Siitä menee valmennukselle propsit!

PK-kapteeni Tomi Kurvinen sekä päävalmentaja Kim Raimi jatkavat joukkueen matkassa myös ensi kaudella, mutta valmennustiimiin on tullut pientä päivitystä, kun mukaan ovat liittyneet Diogo Pinto sekä Luca Fleres. 

– Se on tosi tärkeää jatkuvuutta. Kun Kimi jatkaa päävalmentajana, hän tuntee monet pelaajat jo ennalta ja hän pystyy yhdessä tietenkin myös Tomin kanssa luomaan jatkuvuutta toimintaamme. Myös kopin kannalta on todella hyvä asia, että meillä pysyy tietty runko kasassa esimerkkinä.

– Uutta valmennusta odotan myös isolla mielenkiinnolla. Aina uudet ihmiset tuovat uusia tuulia mukanaan, ja varmasti nytkin niin tapahtuu, se tuo pelaajillekin uutta virinää. En ole kyseisten herrojen kanssa vielä toiminut, mutta olen kuullut paljon hyvää. 

Gelan arkeen tuli lisää tapahtumaa, kun perheeseen syntyi lapsi syksyllä. Lisäksi Vushtrrista kotoisin oleva Gela toimii toimitusjohtajana Siistix-firmassaan, joten arki pitäisi varmasti kiireisenä muutenkin, mutta 34-vuotias Gela toteaa, että vielä kaikkea ei ole jätetty kentän puolelle.

– Olen kuitenkin siitä onnekkaassa asemassa, että pystyn määrittelemään aika hyvin työaikani, eli pystyn tarvittaessa aina hieman kikkailemaan. Nyt myös uusilla treeniajoilla illaksi ehkä muodostuu hieman enemmän aikaa, joka on mukavaa, koska voin silloin viettää enemmän perheen kanssa aikaa. 

– Kun Jaren (Siikava, manageri) kanssa juttelin, niin ensimmäisenä sanoin, että olen täysillä mukana, ei tässä muuten mitään järkeä olisikaan. Teen kaiken sen eteen että PK pärjää mahdollisimman hyvin. Tiedän, mitä tuossa sarjassa pelaaminen vaatii, ja tulen olemaan siihen haasteeseen taas valmis. 

Loistavan oikean jalan omaava Gela on pelannut urallaan Veikkausliigassa 203 ottelua (FC Haka, MYPA, FC Lahti, HIFK) sekä Ykkösliigassa (ent. Ykkönen) 125 matsia (Atlantis FC, PK-35 Vantaa, EIF), joten Gela voi aika laajalla näkökannalla kertoa, mitä uudella sarjatasolla vaaditaan.

– Kaikki tekeminen täytyy tehdä vielä pikkuisen tarkemmin, laadukkaammin ja huolellisemmin, mitä viime vuonna. Liittyy se pitkiin vieraspeleihin matkustamiseen ja siitä palautumiseen, yleiseen harjoitteluun, pelikuntoon tai vaikka vastustajaan tutustumiseen. Kokonaisvaltaisesti parempia pitää olla ensi kaudella, ja siihen myös itsekin pyrin. 

 

”Seven” terveiset PK-kannattajille: 

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudella 2024:
Joni Niemi – Tomi Kurvinen, Shunta Uchiyama, Daniel Rantanen, Yassin Adam, Xhevdet Gela.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap