Menu

Ykkönen kausiennakko 2022

Kaksi yötä jouluun, kaksi yötä Ykköseen. Julkaisemme kaksiosaisen kausiennakon näin Ykkösen kauden alla. Ensimmäinen osa julkaistiin perjantaina, jossa keskityttiin tarkasti PK-35:n kauteen valmistautumiseen. Tässä osassa tutustutaan kaikkiin Ykkösen joukkueisiin.

Tässä osiossa esitellään jokainen Ykkösen joukkue. Mukana on jokaisen joukkueen yhden kapteeniston edustajan pikahaastattelu sekä Palloliiton viestintäasiantuntijan sekä Ykkösen viestinnästä vastaavaan Roni Raunolan lyhyt arvio sekä pelaajanosto jokaisesta joukkueesta.

Hyvää Ykkösen kautta kaikille, ja mukavia lukuhetkiä! Nähdään kentillä!

 

Kotkan Työväen Palloilijat, KTP

Perustettu – 1927
Kotistadion – Arto Tolsa Areena (kapasiteetti 4 200)
Viime kausi – 12. sija (Veikkausliiga)
Valmennus – Jussi Leppälahti (päävalmentaja), Mikko Viitsalo, Jonas Nyholm (v.), Jussi Riikonen (mv), Teemu Valtonen (fys.v.)
Kapteenisto – David Ramadingaye – Anton Lepola, Lassi Nurmos.

Viisi nopeaa!

1) Anton Lepola, miten harjoituskausi on mennyt?
– Harjoituskausi on ollut rankka sekä edistävä, tulokset ovat vielä vaihdelleet, mutta potentiaalia meillä on paljon.

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
–  Voittaminen, Intensiivisyys, kilpaileminen ja työnteko.

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
– Odotan tasaista sarjaa, jossa vahvat pärjää. 

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
– Anttoni Huttunen. Anttoni on vaarallinen ja juonikas pelaaja, hän omaa hyvän potkutekniikan. 

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
– TPS-otteluita. Kasvattajaseura sytyttää aina!

Ronin kynästä

Arvio: Kotkalaisten Veikkausliiga-visiitti jäi kauden mittaiseksi, ja KTP hakee uutta nousua Ykkösestä. Sekä jatkajat että uudet hankinnat ovat Ykkösen tasolle kovia nimiä, jotka tekevät KTP:sta yhden mestarisuosikeista. Joukkueesta löytyy useita pelaajia, jotka olivat isoissa rooleissa nousukaudella 2020 – toistuuko temppu heti tänä vuonna? 

Pelaajapoiminta: Antti Mäkijärvi. Vaikka Mäkijärvi debytoi Veikkausliigassa jo reilu vuosikymmen sitten, on hänellä ikää vasta 28 vuotta. Saksassakin urallaan piipahtanut espoolainen tunnetaan loistavasta laukauksestaan – veto lähtee erinomaisesti kummallakin jalalla. KTP:n nousukaudella 2020 Mäkijärvi oli yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista, ja hän viimeisteli muun muassa liigakarsinnan ratkaisumaalin.

 

Turun Palloseura, TPS

Perustettu – 1922
Kotistadion – Veritas Stadion (kapasiteetti 8 072)
Viime kausi – 3. sija (Ykkönen)
Valmennus – Jonathan Johansson (päävalmentaja), Gabri Xatart (v.), Mikko Känkänen (mv), Mira Sakselin (fys.v.)
Kapteenisto – Rasmus Holma – Kasper Hämäläinen, Jere Koponen, Anthony Annan.

Viisi nopeaa!

1) Rasmus Holma, miten harjoituskausi on mennyt?
Pääpiirteittäin harjoituskausi on mennyt tosi hyvin. Joukkueessa on ollut hyvä henki ja olemme tehneet hyvin hommia. Aina toki tulee jotain vastoinkäymisiäkin. Yhdessä vaiheessa korona pisti melkein koko joukkueen kerralla sivuun treeneistä. Kokonaisuutena kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Olemme valmiina, kun kausi alkaa. 

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
– Voittaa sarja, ei voi olla muuta tavoitetta. Viime kausi oli pettymys. Satavuotisjuhlakauden pitää päättyä nousuun. Mielellään vielä niin, että voitamme sarjan, emmekä joudu pelaamaan karsintoja.

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
– Henkilökohtaisesti tavoitteeni on auttaa joukkuetta voittamaan ja pelata mahdollisimman hyvin. Viime kausi oli itselleni todella rikkonainen. Nyt tavoitteena on pelata ehjä kausi. Pari maaliakin voisi käydä tekemässä – todennäköisesti kulmapotkusta päällä.

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
– Jasper Jalonen. Hän on tosi nuori laituri (-05). Uskon, että nyt on hänen läpimurtokautensa. Viime kausi meni hänellä vielä vähän miesten peleihin sopeutuessa, mutta uskon, että hän tulee esittämään todella hyviä otteita tällä kaudella. Hänellä on sellaiset taidot, että hän pelaa vielä jonain päivänä paljon korkeammalla tasolla kuin Suomen Ykkösessä.

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
– Kesäkuun 18. päivä kotikentällä Veritas Stadionilla pelattavaa Tepsin satavuotisjuhlapeliä TPS–KPV. Sitä on jo nyt ruvettu markkinoimaan ja järjestelemään kaikenlaista pelin ympärille. Se tulee varmasti olemaan todella hieno tapahtuma. Seuralla on pitkä ja hieno historia, jonka juhlinta huipentuu tähän peliin. 

Ronin kynästä

Arvio: Tepsi aloitti viime kauden heikosti, ja vuosi myös päättyi pettymykseen. Tällä kaudella turkulaisilta odotetaan menestystä, sillä joukkueen nimilista kuuluu ehdottomasti Ykkösen kovimpiin. Kärkitaistelu tulee varmasti olemaan tasaista, eikä Tepsillä ole tänä vuonna varaa pudottaa ”helppoja pisteitä”. Mikäli joukkue saa kaudelle hyvän alun, voi sille olla vaikeaa löytää pysäyttäjää.

Pelaajapoiminta: Kasper Hämäläinen. Kokenut Hämäläinen valittiin viime kaudella Ykkösen parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Hämäläisen vyöllä on 63 A-maaottelua sekä satoja pelejä Euroopan kentillä, ja viime vuosi osoitti, että mies on edelleen kova tekijä Ykköseen. Viime kaudella Hämäläisen tulo siivitti Tepsin komeaan liitoon – silloin liiganousu jäi lopulta saavuttamatta, mutta tuoko tämä vuosi palkinnon?

 

FF Jaro, Pierarsaari

Perustettu – 1965
Kotistadion – Pietarsaaren Keskuskenttä (kapasiteetti 5 000)
Viime kausi – 4. sija (Ykkönen)
Valmennus – Jimmy Wargh (päävalmentaja), Pavle Milosavljevic (v.), Emil Öhberg (mv), Janne Pajunen (fys.v.)
Kapteenisto – ei ole julkaistu.

Viisi nopeaa!

1) Jacob Bushue, miten harjoituskausi on mennyt?
– Harjoituskausi on sujunut hyvin. Joukkue on tehnyt töitä treeneissä ahkerasti, jotta olisimme valmiita tulevalle kaudelle. Totta kai Ykköscupin voitto on upea saavutus, mutta ymmärrämme ettei se anna meille yhtään bonuspisteitä tulevalle Ykkösen kaudella. Joukkue on valmistaunut hyvin tulevaan.

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
–  Pitkän ajan tavoite joukkueelle on nousta Veikkausliigaan, mutta se ei ole suurin keskittymisen kohde juuri nyt. Tälle hetkelle joukkueen tavoite on voittaa kauden ensimmäinen peli.

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
– Oletan, että Ykkösessä tulee olemaan paljon hyviä joukkueita. Jokainen vastustaja tuo pöydälle uuden haasteen, joten odotan, että meidät laitetaan todella koville joka viikko, jotta saisimme kolme pistettä.

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
– Jim Myrevik. Hän on näyttänyt erittäin hyvältä harjoituskaudella. Jim on tehnyt hyvän määrän maaleja, mutta tehnyt myös paljon ”paskaduunia” joukkueen eteen, joka voi jäädä huomaamatta jos et kiinnitä siihen huomiota.

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
– JäPS – FF Jaro. Kauan alkua on odotettu ja mahtavaa, että viimein pelataan!

Ronin kynästä

Arvio: Ykköscupin mestaruutta maaliskuussa juhlinut FF Jaro on vahvistanut joukkuettaan isolla kädellä. Joukkue on hankkinut paljon liigakokemusta, ja muutamalla pelaajalla olisi varmasti ollut ottajia myös pääsarjassa. Pietarsaarelaiset saavat kasaan kivikovan avauksen, mutta joukkueen runko ei ole järin leveä – noustakseen Jaron runkopelaajien tulee pysyä kunnossa syksyyn asti.

Pelaajapoiminta: Emile Paul Tendeng. Senegalilainen oli suorastaan ilmiömäinen Veikkausliigan kaudella 2016, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Yli sadan liigamatsin Tendeng muistetaan etenkin Ilveksen paidasta todella taitavana pelaajana, jonka uraa ovat varjostaneet erilaiset vammat. Jarossa Tendengiltä odotetaan paljon – jos mies pelaa hyvän ja ehjän kauden, saa hän varmasti uuden mahdollisuuden liigatasolla.

 

Ekenäs Idrottsförening, EIF

Perustettu – 1905
Kotistadion – Tammisaaren Keskuskenttä (kapasiteetti 1 200)
Viime kausi – 5. sija (Ykkönen)
Valmennus – Mikko Manninen (päävalmentaja), Manuel Bejarano, Johan Estlander, Xhevdet Gela (v.)
Kapteenisto – Xhevdet Gela – Valdrin Rashica, Mehdi El Moutacim.

Viisi nopeaa!

1) Xhevdet Gela, miten harjoituskausi on mennyt?
– Harjoituskausi on mennyt kokonaisuudessaan hyvin ja Ykköscupissakin pärjättiin myös kohtuullisesti.

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
– Tavoitteena on voittaa sarja ja nousta Veikkausliigaan.

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
– Odotan tasaista kautta, tässä sarjassa on paljon tasaisia joukkueita.

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
– Stanislav Efimov. Hän on erittäin laadukas pelaaja Ykköseen ja hän pystyy omalle henkilökohtaisella taidolla ratkomaan pelejä..

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
Kauden avaavaa EIF – TPS-ottelua. Pitkä preseason päättyy, sarja alkaa vihdoin ja vielä meidän yhtä päävastustajaa vastaan.

Ronin kynästä

Arvio: Tammisaarelaiset ovat yksi niistä joukkueista, jotka ovat ilmoittaneet hakevansa nousua Veikkausliigaan. Viime kaudella joukkue osoitti pystyvänsä haastamaan minkä tahansa Ykkösen joukkueen, mutta tasaisuus jäi puuttumaan. Ainakin paperilla joukkue on vahvempi kuin viime kaudella, ja etenkin EIF:n hyökkäysosasto kuuluu sarjan kovimpaan kastiin.

Pelaajapoiminta: Adam Larsson. Esitykset harjoituspeleissä ja Ykköscupin otteluissa ovat nostaneet suuret odotukset Larssonia kohtaan. Ruotsalaistaituri saapui Tammisaareen lainasiirrolla AFC Eskilstunasta, jossa vastuu jäi vähäiseksi – EIF:ssä on taatusti luvassa iso rooli. EIF on onnistunut viime vuosina erinomaisesti ulkomaalaishankinnoissaan, ja sähäkkä Larsson vaikuttaa huippuvahvistukselta.

 

IF Gnistan, Helsinki

Perustettu – 1924
Kotistadion – Mustapekka Areena (kapasiteetti 1 100)
Viime kausi – 6. sija (Ykkönen)
Valmennus – Joonas Rantanen (päävalmentaja), Mikke Salonen, Nikos Kalaitzis (v.), Zyron Paro (mv), Carlos Frandao (fys.v.)
Kapteenisto – Fabian de Abreu – Jiri Koski, Pasi Forsman, Kasperi Liikonen.

Viisi nopeaa!

1) Kasperi Liikonen, miten harjoituskausi on mennyt?
– Harjoituskausi on mennyt koko joukkueelta nousujohteisesti! Vähän rikkonaista on ollut välillä, mutta pääpiirteittäin mennyt hyvin ja olemme saaneey käytyä muun muassa taktisia asioita hyvin läpi, vaikka on ollut jonkin verran ukkoja telakalla.

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
– Joukkueen tavoite on top4, ja uskon että meillä on siihen realistinen mahdollisuus.

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
–  Odotan taas tasaista ja mielenkiintoista Ykköstä, jossa jokainen joukkue taistelee voitosta joka ottelussa. 

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
– Tommi Jäntti. Jos hän pysyy kunnossa, niin hän tulee olemaan pelipaikkansa parhaimmistoa Ykkösessä

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
– Luonnollisesti Gnistan – PK-35-derbyjä!

Ronin kynästä

Arvio: ”Kipinä” vaihtoi muutaman muun joukkueen tapaan päävalmentajaansa, ja Oulunkylässä nähdäänkin tulevalla kaudella varsin erilainen ryhmä. Gnistan luottaa aiempaa enemmän nuoriin kykyihin, mutta joukkueesta löytyy kokeneita kettuja. Harjoituskausi oli joukkueelle vaikea – ogelilaiset eivät välttämättä ole parhaimmillaan heti avauskierroksilla, mutta pisteitä on tultava heti huhtikuusta alkaen.

Pelaajapoiminta: Lasse Ikonen. AC Oulusta lainattu dynaaminen keskikenttämies hakee tänä vuonna läpimurtoaan Ykkösessä. Kakkosessa Ikonen on pärjännyt hyvin, mutta ylemmiltä sarjatasoilta hänellä ei vielä ole kunnon näyttöjä. Ikonen kuului EM-jatkokarsintoihin asti yltäneen U19-maajoukkueen rinkiin, ja hän on aiemmin kantanut poikien maajoukkueissa kapteeninnauhaa. 

 

Kokkolan Palloveikot, KPV

Perustettu – 1930
Kotistadion – Kokkolan Keskuskenttä (kapasiteetti 3 000)
Viime kausi – 7. sija (Ykkönen)
Valmennus – Christian Sund (päävalmentaja), Tomi Virta, Aki Sipilä (v.), Eric Khaydarov (mv), Oskar Ylimäki (fys.v.)
Kapteenisto – Sebastian Mannström – Charalampos Chantzopoulos, Kyle Curinga, Patrick Byskata.

Viisi nopeaa!

1) Sebastian Mannström, miten harjoituskausi on mennyt?
– On mennyt hyvin, paljon on ollut yhteisiä tapahtumia ja pelejä. Tammikuun alusta asti on painettu hyvin hommia, ja ajettu sisään omaa pelitapaamme, nuoret pelaajamme ottavat päivittäin kehitysaskeleita ja joukkueessa vallitsee hyvä tekemisen meininki.

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
– Ei olla vielä tulostavoitteita asetettu. Meille kuitenkin on tärkeämpää jokapäiväisen tekemisen laatu. Pyrimme saamaan jokaisesta päivästä parhaan irti, keskittymisemme on aina päivittäisessä tekemisessä, koitamme joka päivä kehittyä henkilökohtaisesti sekä kollektiivisesti joukkueena. 

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
– Varmaan tulee jälleen olemaan tasainen sarja. Toivottavasti korona ei enää sotkisi kautta, ja saataisiin ehjä ja mielenkiintoinen kausi.

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
– Sanoisin Aku Ahokangas, hän on seuran oma nuori maajoukkuepelaaja, joka toivottavasti tekee läpimurron Ykkösessä tällä kaudella. Hänen luonteensa on erittäin periksiantamaton ja toivon hänelle ehjää kautta muutaman vaikean loukkaantumisen jälkeen. Hän on valmis antamaan aina kaikkensa joka tilanteessa.

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
– Tietenkin päällimmäisenä on derby kotikentällä Jaroa vastaan. Siihen otteluun on yleensä saapunut hyvin yleisöä, toivottavasti myös tänä vuonna.

Ronin kynästä

Arvio: Vielä muutama kuukausi sitten oli epävarmaa, millä sarjatasolla KPV pelaa kaudella 2022 – siihen nähden joukkue näyttää jopa yllättävän hyvältä. Suuria menetyksiä kokenut kokkolalaisryhmä sai pidettyä kiinni useasta tärkeästä profiilipelaajastaan, ja uudet vahvistukset ovat päässeet hyvin mukaan joukkueeseen. Hyviä tuloksia keväällä napannutta KPV:ta on pidetty Ykkösen potentiaalisena mustana hevosena.

Pelaajapoiminta: Charalampos Chantzopoulos. Isokokoinen toppari debytoi Suomen kentillä jo Ykkösen kaudella 2017, jolloin hän edusti FF Jaroa. Tuleva kausi on kreikkalaissyntyiselle, mutta Saksassa kasvaneelle, miehelle neljäs KPV:ssa. Kokkolalaisyleisö on nähnyt häneltä vuosien varrella upeita vapaapotkumaaleja – jos Chantzopoulos pääsee kokeilemaan parista kymmenestä metristä, verkko saattaa hyvinkin heilua.

 

Pallokerho-35, Pihlajamäki, Helsinki

Perustettu – 1935
Kotistadion – MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki (kapasiteetti 1 000)
Viime kausi – 8. sija (Ykkönen)
Valmennus – Kim Raimi (päävalmentaja), Basam Elfald, Aapi Helvelahti (v.), Tomi Maanoja (mv.)
Kapteenisto – Esa Terävä – Pauli Kuusijärvi, Patrick Aaltonen, Rafael Zbinden.

Viisi nopeaa!

1) Esa Terävä, miten harjoituskausi on mennyt?
– Harjoituskausi on sujunut kokonaisuudessaan hyvin, vaikka toki korona-aikaa varjostaa osittain tavanomaisesta poikkeava rikkonaisuus. Emme ole päässeet harjoittelemaan koko ryhmän voimin vielä kertaakaan tänä talvena, mutta käymieni keskustelujen perusteella sama haaste on ollut myös muiden valmistautumisessa. Joukkue on harjoitellut hyvällä ilmeellä ja tekemistä leimaa kova halu kehittyä. Joukkueen pelaaminen on mennyt talven aikana nousujohteisesti eteenpäin, joten tätäkin voidaan pitää hyvänä merkkinä kauden alla. Nyt vaan pää kylmänä kohti tosipelejä – siellä todellinen taso vasta mitataan. 

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
– Kyllä meillä on pelaajien kesken selkeä konsensus siitä, että sijoittuminen neljän joukkoon on tavoitteemme. Tämän kauden sarjajärjestelmä antaa sarjavoittajan lisäksi kolmelle joukkueelle mahdollisuuden unohtumattomiin matseihin syksyn iltavalaistuksessa ja sellaisten kokemusten ja tunteiden vuoksi jalkapalloa pelataan. Se on tänä vuonna, ilman ikäviä takaiskuja, täysin realistinen tavoite.

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
– Kuten sanoin, sarjajärjestelmä on todella houkutteleva ja lisää Ykkösen mielenkiintoa. Ohipelejä ei voi montaa pelata, kun marginaalit joukkueiden välillä ovat varmasti melko pieniä. Muutamalla heikolla esityksellä voi hyvältä näyttänyt sarjatilanne keikahtaa päälaelleen ja yhtäkkiä katsellaan, että kuka tulee sarjan häntäpäästä ohi. Kova on sarja, kun ainakin kolmasosa joukkueista vaihtaa sarjatasoa joka tapauksessa. Pitkässä sarjassa parhaat suorittavat tasaisimmin ja pelaavat syksyllä niissä kirkkaimmissa valoissa. 

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
– Miguel Medina. Uskon, että Miguel on tulevan kauden jälkeen kannattajien suosikki ja hänen nimensä on tuttu kaikille suomifutiksen ystäville. 

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
– 20. elokuuta PK-35 – Gnistan paikallispeli nousee varmaankin tällä hetkellä otteluohjelmasta esiin. Tuossa vaiheessa sarjaa pelataan jo kovista panoksista. Toivottavasti silloin on hyvä keli ja katsomo täynnä!

Ronin kynästä

Arvio: Pihlajamäessä on tehty hyvää työtä, ja viime kausi osoitti, että PK-35:llä on kaikki eväät pelata Ykköstä. Tälle kaudelle tehdyt muutokset ovat mielenkiintoisia – moni runkopelaaja vaihtoi maisemaa, mutta joukkue on onnistunut hankkimaan monta korvaajaa. Viime kaudella punamustien bensa loppui turhan aikaisin, ja tänä vuonna joukkueelta vaaditaan ripaus enemmän tasaisuutta, jotta se voi taistella kärkisijoista.

Pelaajapoiminta: Omar Jama. Somalian A-maajoukkuepelaaja teki mielenkiintoisen liikkeen, kun Gnistan vaihtui paikalliskilpailijaan. Kapteeninnauhaa Kipinän riveissä kantanut Jama on erinomainen korvaaja Eetu Purolle, joka jätti PK-35:n keskikentälle ison aukon. Viime kausi oli Jamalta yksi uran parhaista – ottaako juoksuvoimainen keskikenttämies nyt seuraavan askeleen eteenpäin?

 

Mikkelin Palloilijat, MP

Perustettu – 1929
Kotistadion – Mikkelin Urheilupuisto (kapasiteetti 7 000)
Viime kausi – 9. sija (Ykkönen)
Valmennus – Juha Pasoja (päävalmentaja), Mika Pasanen (v.), Tuomo Hiltunen (mv), Tuula Sviili (fys.v.).
Kapteenisto – ei ole julkaistu

Viisi nopeaa!

1) Juuso Tarvainen, miten harjoituskausi on mennyt?
Harjoituskausi on mennyt ihan hyvin. Mikkeliin saatiin uusi halli viime vuonna, joten keleistä huolimatta olemme päässeet laadukkaasti reenaamaan. Olemme myös pelanneet hyviä harkkapelejä talven ja kevään aikana.

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
Joukkueen tavoitteita ei olla vielä yhdessä lyöty lukkoon, mutta omalta osaltani voin sanoa että sarjassa haluan olla top6-joukkue.

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
Toivottavasti yleisöä saadaan paikalle otteluihin, niin kotona kuin myös vieraissa. Koitetaan yleisölle parhaamme mukaan tarjota viihdettä kentällä. 

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
–  Arjan Goljahanpoor. Viime kausi oli vähän rikkinäinen, mutta nyt Arjan on antanut kovia näyttöjä pitkin harjoituskautta.

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
EIF kotona (7.8.). Siellä on muutaman entinen joukkuekaveri, joita vastaan on kiva päästä vääntämään.

Ronin kynästä

Arvio: Mikkeliläiset menettivät useita viime kausien runkopelaajiaan, mutta joukkue myös halusi uudistua ja nuorentua tulevalle kaudelle. Viime syksynä MP vältti putoamisen vain niukasti, ja joukkue on pyrkinyt talven aikana parantamaan etenkin puolustuspeliään. Moni MP:n hankinnoista on osoittanut tasonsa Kakkosessa, mutta kuinka sujuu Ykkösessä?

Pelaajapoiminta: Topi Keskinen. Lupaava laitapelaaja on esiintynyt talvella ja keväällä todella pirteästi. Kahdella viime kaudella Ykköstä pelannut MP-kasvatti ei ole vielä tehnyt lopullista läpimurtoaan sarjassa, mutta nopealla nuorukaisella on kaikki edellytykset nousta pelipaikkansa eliittiin tällä kaudella. U19-poikien EM-jatkokarsintaturnauksessa Keskinen osui Belgiaa vastaan ja pelasi avauksessa Saksa-voitossa.

 

Järvenpään Palloseura, JäPS

Perustettu – 1947
Kotistadion – Järvenpään Keskuskenttä (kapasiteetti 700)
Viime kausi – 1. sija (Kakkonen A-lohko)
Valmennus – Osku Partonen (päävalmentaja), Risto Laiho (v.), Altti Mäkinen (mv).
Kapteenisto – ei julkaistu

Viisi nopeaa!

1) Roope Autio, miten harjoituskausi on mennyt?
Nousujohteisesti. Kauden kynnyksellä joukkue alkaa olemaan jo paljon valmiimmassa kunnossa kuin vielä esimerkiksi helmikuussa. Myös sairastupa tyhjenee hyvää vauhtia kauden avauksen lähestyessä.

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
Sijat 1-6. Haluamme myös laittaa jokaisen vastustajan koville sekä pelata omilla vahvuuksillamme. 

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
– Mielenkiintoisia vastustajia ja hienoja vieraspaikkakuntia. Kotiyleisöltä odotamme isoa tukea. Pelit kovenee viime kaudesta ja siihen haasteeseen on vastattava! Jokaisesta pisteestä on taisteltava ja jokainen piste on ansaittava.

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
–  Antti Ulmanen. Antti on yllätysvalmis kaveri ja kova tekemään töitä ja hänellä on hyvä laukaus.

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
JäPS-TPS (1.7.). Vastassa on nimekäs joukkue sekä perinteikäs seura, joka täyttää 100 vuotta.

Ronin kynästä

Arvio: JäPS pelasi todella vahvan kauden Kakkosessa, ja nyt joukkue valmistautuu seurahistorian ensimmäiseen kauteen Ykkösessä. Kovinkaan moni joukkueen pelaajista ei sano paljoa suurelle futisyleisölle, mutta yksilöt sopivat ennen kaikkea joukkueen pelitapaan. Viime kaudella JäPS mätti reilusti maaleja, mutta tänä vuonna tekopaikkoja tulee varmasti vähemmän, ja viimeistelyn tulee olla vielä kliinisempää.

Pelaajapoiminta: Aleksi Ristola. Moni saattoi luulla, että Ristolan ura olisi päättynyt kauteen 2018, mutta hyökkääjä on palannut Ykköseen ryminällä. Kolmosessa väkivahva kärkimies oli pitelemätön, ja Kakkosessa Ristola äänestettiin viime vuonna A-lohkon parhaaksi pelaajaksi. Nousukaudella konkari oli järvenpääläisten hyökkäyspelissä hyvin tärkeä palanen – riittääkö jalka vielä Ykköseen?

 

Pargas Idrottsförening, PIF

Perustettu – 1914
Kotistadion – Pajbacka (kapasiteetti 1 000)
Viime kausi – 1. sija (Kakkonen B-lohko)
Valmennus – Stefan Strömborg (päävalmentaja), Kari Virtanen (v.).
Kapteenisto – ei julkaistu

Viisi nopeaa!

1) Gezim Voca, miten harjoituskausi on mennyt?
Pakkasen ja lumen takia olemme joutuneet pitkään treenaamaan hallissa, mutta ei anneta sen häiritä. Hyvin on mennyt preseason ja jätkät ovat valmiina. 

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
Peli kerrallaan lähetään voittoa hakemaan. Tavoite on säilyä sarjassa.

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
Odotan kovaa, mielenkiintoista ja tasaista sarjaa.

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
–  Viktor Johansson. Olen nähnyt monta vuotta Viktorin kehittyvän ihan hirveästi. Tykkään hänen nöyrästä asenteesta ja hän tulee olemaan hyvä tällä kaudella.

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
Molempia otteluita Tepsiä vastaan. Niistä tulee kivoja derby-tapahtumia ja otamme niistä varmat kuusi pistettä. Noissa peleissä latautuminen on huippua ja yleisöä tulee olemaan mukavasti.

Ronin kynästä

Arvio: Vaivaiset kolme pelaajahankintaa tehnyt PIF on suuren haasteen edessä. Vielä kaudella 2019 Kolmosta pelannut joukkue porskuttaa yhä pitkälti samalla ringillä, ja Ykkönen on lähes kaikille pelaajille täysin uusi sarjataso. Sarjapaikan säilyttäminen olisi joukkueelta kova temppu, mutta täysin mahdollista – etenkin vierailut sympaattisella Pajbackalla tulevat olemaan vaikeita jokaiselle vastustajalle.

Pelaajapoiminta: Tomas Hradecky. Suomen A-maajoukkuekapteenin pikkuveli siirtyi Piffeniin kaudeksi 2020. Vammat ovat kiusanneet Hradeckya kahtena edellisvuonna, mutta kunnossa ollessaan hän on ollut selkeä avauksen mies. Hradecky pystyy pelaamaan sekä topparina että keskikentän pohjalla – hän tuo nuoreen joukkueeseen tärkeää kokemusta Veikkausliigan sekä Ykkösen peleistä.

 

SJK Akatemia, Seinäjoki

Perustettu – 2007 (reservijoukkue 2011, Akatemia-nimellä vuodesta 2016)
Kotistadion – OmaSP Stadion, Seinäjoki (kapasiteetti 5 817)
Viime kausi – 1. sija (Kakkosen C-lohko)
Valmennus – Brian Page (päävalmentaja), Arttu Aromaa (v.), Mikko Kujala (fys.v), Mika Ojala (talenttiv.)
Kapteenisto – Valtteri Olsbo 

Viisi nopeaa!

1) Valtteri Olsbo, miten harjoituskausi on mennyt?
– Harjoitukset ovat menneet todella hyvin ja meillä on ollut hyvin aikaa hioa hommia ja pelaajien kemioita yhteen mikä on hyvä, koska meille on tullut myös uusia naamoja joukkueeseen. Tietenki korona on vaikuttanu pienin poissaoloin, mutta se on tätä nykyhetkeä ja pitää vain elää sen kanssa. Meillä on ollu hyvä määrä pelejä ja on myös tulossa ennen kautta, jotta me olemme valmiita uuteen Ykkösen kauteen.

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
– Tavoitteet ovat aina korkealla ja jokainen haluaa voittaa jokaisen pelin. Silti päällimmäisenä tavoitteena meillä on säilyä Ykkösessä, mikä on ollut monille nousijajoukkueille vaikeaa.

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
– Omat odotukset ykkösen kauteen ovat tietenkin joukkueen menestyminen ja halu näyttää epäilijöille. Henkilökohtaisesti tavoitteena on olla johtava pelaaja joukkueessa ja nimi joka nousee muiden joukkueiden pukkareissa ylös. 

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
– Tähän olisi helppo sanoa, että koko joukkuetta, mutta se olisi vähän tylsä vastaus.. Sanotaan Oskar Pihlaja, hän pystyy oikeastaan mihin vain.

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
Odotan kaikki kotipelejä, koska meillä on täällä selvästi Suomen hienoin stadion ja täällä meillä on erityinen lataus peleihin.

Ronin kynästä

Arvio: Liigaseurojen reservijoukkueista HJK Klubi 04 ei onnistunut viime kaudella säilyttämään sarjapaikkaansa, ja nyt on SJK Akatemian vuoro kokeilla haastavaa tehtävää. Akatemia lähtee kauteen hyvin nuorella ryhmällä, mutta mukana on pelaajia, jotka nousivat viime kaudella Ykkösen eliittiin. Kaudella 2020 Akatemia pystyi haastamaan monet Ykkösen seurat, mutta tulosta ei tullut – nyt tasaiset pelit on käännettävä voitoiksi.

Pelaajapoiminta: Jonathan Muzinga. Nuori hyökkääjä teki kahden PK-35-kautensa aikana lähtemättömän vaikutuksen punamustien kannattajiin. Kakkosessa ja Ykkösessä yhteensä 20 maalia viimeistellyt Muzinga otti talvella seuraavan askeleen ja suuntasi Seinäjoelle – alku on ollut hankala loukkaantumisen takia, mutta viimeistään kesällä Muzinga viilettänee Akatemian hyökkäyksessä täydessä kunnossa.

 

PEPO, Lappeenranta

Perustettu – 1958
Kotistadion – Kimpisen Stadion (kapasiteetti 4 900)
Viime kausi – 2. sija (Kakkosen A-lohko)
Valmennus – Janne Muhli (päävalmentaja), Marko Kaila, Tero Nieminen (v.), Ville Muhli (mv.), Antti Sinkkonen (videoanalyytikko)
Kapteenisto – Calvin N’Sombo – Samu Suoraniemi, Topi Pasi, Zachary Sukunda, Craig Hill.

Viisi nopeaa!

1) Calvin N’Sombo, miten harjoituskausi on mennyt?
– Harjoituskausi on sujunut mallikkaasti. Joukkue on hitsaantunut hyvin yhteen ja olemme saaneet onnistuneita tapahtumia. Hyvillä mielin mennään tulevaa kautta kohti. 

2) Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle?
– Top 6.

3) Mitä odotuksia sinulla on Ykkösen kauteen 2022?
– Mahdollisuuksien kausi. Paljon tasaisia vääntöjä ja tapahtumarikkaita pelejä. 

4) Jos yksi nimi on sanottava, kuka on pelaaja, jota joukkueestanne kannattaa seurata?
– Irfan Sadik. ”Ifua” kannattaa seurata, sillä hyökkäyspäässä tulee mies varmasti aiheuttamaan paljon harmia vastustajan puolustuspään pelaajille. 

5) Mitä ottelua odotat erityisesti tulevalla kaudella?
KTP:n kohtaamista. Nuo ottelut sytyttävät, sillä alueellisesti se on yksi lähivastustajista ja tuttuja pelaajia tulossa vastaan. Lisäksi kyseinen ottelu on sarjan avausottelu, joka itsessään jo tuo lisämausteen pelille.  

Ronin kynästä

Arvio: Kabinetin kautta Ykköseen noussut PEPO tuo Lappeenrannan takaisin Ykkösen kartalle. Pitkään jahdattu nousu tuli hieman yllättäen, mutta joukkue on tehnyt monta erinomaista hankintaa – myös muutamalla jatkajalla on aiempaa Ykkösen kokemusta. Vaatimattomien talviharjoitteluolosuhteiden takia PEPO:n peli ei välttämättä ole valmista heti keväällä, mutta lilapaitojen onneksi kausi on pitkä. 

Pelaajanosto: Zachary Sukunda. Kanadalainen palaa Ykköseen vuoden tauon jälkeen. Sukunda näytti jo EIF:ssä pärjäävänsä mainiosti Ykkösen tasolla, mutta siirtyi sarjaporrasta alemmas PEPO:on – Tammisaaressa hänet nähtiin laidalla, mutta Lappeenrannassa mies siirrettiin keskikentän keskustaan. Viime kauden tehot 5+6 kertovat, että hyvällä laukauksella varustetun Sukundan uusi rooli toimii mainiosti.

 

PUNAMUSTAT KAUSIKORTIT VOIT OSTAA TIKETISTÄ!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap