Kuvassa voi olla 1 henkilö, seisova ja ulkoilu

Ykkösen siirtoikkuna sulkeutui eilen ja meillä onkin vielä mukavaa kerrottavaa sen tiimoilta. PK-35 vahvistuu 21-vuotiaalla japanilaisella Itsuki Kuratalla. Vasemmalla viihtyvä laitapelaaja on ollut joukkueen mukana jo helmikuun lopusta lähtien ja ”Itsu” onkin mielissään joukkueeseen liittymisestä.

- Oli todella mukavaa liittyä joukkueen mukaan ja olen nauttinut jo nyt ajastani PK:ssa paljon. Näen monia hyviä asioita tässä joukkueessa. Olen huomannut, että joukkue on hyvin ammattimainen sekä koko pelaajisto on hyvin organisoitunut kentällä ja sen ulkopuolella.

- Olen todella innostunut ja onnellinen joukkueeseen liittymisestä.

Itsuki saapui helmikuussa Suomeen, joten hän pääsi kokemaan myös treenaamista halliolosuhteissa, Myllypuron Pallomyllyssä. Se kokemus ei varsinaisesti ollut miehelle kaikkein mieluisin, mutta onneksi myös PK-35 on päässyt jo maaliskuun lopusta lähtien treenaamaan ulkona. 

- Oli vaikea sopeutua harjoitteluun, koska olimme sisällä, ja se oli myös aika rajoitettua, kun treenasimme usein vain puolikkaalla kentällä. Minun treenaamiseni hieman kärsi siitä.

- Nyt kun treenaamme useammin koko kentällä ja ulkona se on minulle paljon parempi asia. Todella mukavaa, että kesä on tulossa Suomeen.

Itsuki on nähty kentällä kahdessa harjoitusottelussa. Maaliskuun alussa Itsuki pelasi reilun tunnin Honkaa vastaan ja samaisen kuun lopussa Ilvestä vastaan peliaikaa tuli yhden puoliajan verran.

- Honka-ottelu oli hieman haastava minulle, koska en ollut vielä sopeutunut kovinkaan hyvin joukkueen toimintoihin. Vuorostaan Ilvestä vastaan pelatessa olin ollut jo kuukauden joukkueen mukana, tiesin mitä valmentaja minulta halusi ja olin paremmin perillä joukkuekavereidenkin tekemisistä.

5-vuotiaana Japanissa jalkapallon aloittanut Itsuki lähti tavoittelemaan viime vuonna unelmiaan, kun hän lähti rakentamaan omaa ammattilaisjalkapalloilijan uraa. Itsuki pelasi 15 ottelua Moldovan pääsarjajoukkue Codru Lozovan riveissä viime syksyn aikana.

- Se oli minulle ensimmäinen ammattilaiskokemus jalkapallon saralla. Kausi oli kuitenkin vaikeaa aikaa minulle, koska olimme sarjassa viimeisinä ja koko kulttuuri ja myös jalkapallo oli täysin erilaista Japaniin verratessa.

"Meidän tavoitteena on olla neljän parhaan joukossa"

Suomesta on monella japanilaisella jalkapalloilijalta hyviä kokemuksia viime vuosilta. Ykkösessä PK:n ohella pelaavassa Musan Salamassa on nähty viime vuosina runsaasti nousevan auringon maan pelaajia, suurempana helmenään nykyään FC Interiä edustava Taiki Kagayama. Tällä kaudella MuSassa pelaa kolme japanilaispelaajaa, he ovat Naoki Maeda, Mitsuru Tanida sekä Yutaka Abe. KPV:n riveissä pelaa myös MuSasta aikaisemmin tutuksi tullut Takanori Yokochi.

Ykkösen Japani-invaasion seuraava pelaaja on siis Itsuki Kurata. Hän kertoo, että hänen agenttinsa suositteli Suomea hänen uransa kannalta järkeväksi suunnaksi.

- Kun olin Moldovassa, tajusin, että minun täytyy tehdä muutoksia, jotta voin edetä urallani. Puhuin agentin kanssa ja hän ehdotti, että tulisin Suomeen rakentamaan uraani. Se vaikuttaa ainakin tähän asti erittäin hyvältä päätökseltä.

Itsuki kertoo, että hän on saanut muutaman kuukauden aikana erittäin hyvän kuvan PK-35:n joukkueesta ja myös joukkuekaverit ovat ottaneet hänet hyvin vastaan uudessa maassa j ja joukkueessa.

- PK on hyvä joukkue, perinteikäs seura ja valmennuksella sekä pelaajistolla on iso kunnianhimo tekemisessä. Ajattelin nopeasti, että minulle paras asia juuri nyt, on pelata PK:ssa, varsinkin, kun joukkuekaveritkin ovat olleet mukavia minulle alusta asti ja kommunikaatio on ollut helppoa heidän kanssaan. Joukkue on kuin perhe minulle ja se on mukavaa.

Itsuki myös avaa hieman joukkueen tavoitteita tulevalle kaudelle.

- Meidän tavoitteenamme on olla neljän parhaan joukossa. Se on selvä asia. Kaikki näkivät sen jo Suomen Cupissa, että se on hyvin mahdollista, kunhan jatkamme hyvää ja laadukasta työntekoa.

Itsuki kertoi lopuksi vielä tavoitteistaan jalkapalloilijana.

- Menen päivä kerrallaan ja pusken itseäni eteenpäin jokaisissa treeneissä, että minusta tulisi parempi pelaaja. Unelmani ovat tietenkin pidemmällä kuin täällä, mutta haluan keskittyä tämän hetkiseen tilaani täällä Suomessa ja PK:ssa.

 Kuvassa voi olla 1 henkilö ja seisova

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi näkee, että Itsukilla on mahdollisuus tuoda paljon lisää joukkueen pelaamiseen.

- Itsuki on harjoitellut joukkueen kanssa jo pidempään ja vihdoin paperiasiat alkavat olemaan sillä mallilla, että saamme liitettyä hänet mukaan joukkueeseen. Itsuki on hyvä vasenjalkainen lisä meidän laitakaistoillemme ja uskon siihen, että kun hän sopeutuu vielä paremmin joukkueen tapaan tehdä asioita, niin myös joukkue hyötyy siitä vielä nähtyä vahvemmin. Itsuki esiintyi jo kahdessa ottelussa liigajoukkueita vastaan (Honka, Ilves), ja vaikka hän ei ole vielä väläytellyt mitään erityisen säihkyvää, niin hän on pysynyt vauhdissa mukana erinomaisesti.

Itsuki on ollut jo sen verran pitkään jo joukkueen mukana, että Raimilla on jo melko tarkka käsitys japanilaisen kyvyistä.

- Itsuki pystyy operoimaan kaikilla paikoilla vasemmalla laidalla, miksei oikeallakin. Hyvien teknisten perusteiden ansiosta hän pystyy tuomaan tietynlaista rauhallisuutta pallolliseen vaiheeseen paineenkin alle. Myös kehityskohteita löytyy, jotta saamme Itsukista sen hyödyn joukkueelle, minkä itse näen mahdolliseksi. Hänen sopeutumisensa jokapäiväiseen harjoitteluun ja uusien asioiden nopeaan sisäistämiseen on nyt ensimmäinen asia mihin keskitymme. Kyse on enemmän asioiden ymmärtämisestä ja toteuttamisesta oikeassa rytmissä, kuin selkeistä puutteista valmiustasossa tehdä näitä asioita.

 

Itsuki pelaa PK-35:ssä numerolla 15 ja hän on joukkueen 28:s sopimuspelaaja. 

ようこそ、倉田一輝!


                          


                        

  pallopaa.net