Kuva
Kuva: Patric Westerlund

PK-35 matkustaa lauantaina Tammisaareen, jossa EIF isännöi PK-35:tä klo 15 alkavassa ottelussa. Tammisaaren Keskuskentällä pelattava ottelu pelataan ilman katsojia sekä ottelusta tulee live-lähetys EIF:n Youtube-kanavalta. 

PK-35 on pitänyt pientä taukoa otteluista Suomen Cupissa koetun Honka-tappion jälkeen. Päävalmentaja Kim Raimi näkee, että tauko on tehnyt hyvää joukkueelle ja nyt Punamustat on jälleen todella valmis pelaamaan.

- Halusimme tietoisesti pienen breikin peleistä tähän kohtaan Cupin jälkeen, jotta pelaajat saavat tarvitsemansa levon fyysisellä ja mentaalisella puolella. Pelasimme myös viime perjantaina hieman normaalia peliä lyhyemmän joukkueen keskinäisen ottelun, mistä saimme taas hyvää informaatiota jakoon.

- Meillä on takana yhdeksän laadukasta ottelua vuoden alusta, kun myös vastustajien tasoa mietimme. Olemme selviytyneet noista peleistä ilman isompaa varianssia tekemisessä ja priorisoimme tämän parin viikon aikana tiettyjä asioita otteluiden pelaamisen edelle.

Joukkue on saanut paljon hyötyä myös Pihlikseen palaamisesta. Joukkue on jälleen kotona maaliskuun lopusta lähtien.

- Harjoituksissa on tehostettu ja käyty läpi etenkin pallollisen vaiheen toimintoja. Olemme tehostaneet toimintaa pelaajien kanssa myös aiempaa enemmän kentän ulkopuolella tapahtuvilla asioilla. Se on helpompaa, kun olemme päässeet siirtymään vakituisesti omaan kotiimme MagneCit Areenalle Pihlajamäkeen.

Huhtikuun alussa pelattu Suomen Cupin puolivälieräottelu FC Honkaa vastaan päättyi pettymykseen, kun Honka oli lopulta rangaistuspotkukilpailussa parempi. Raimi kertoi, että ottelusta jäi paljon positiivisia asioita käteen, vaikka tappio jäi tietenkin kaivelemaan.

- Ottelusta jäi käteen todella paljon hyvää materiaalia, etenkin puolustamisen suhteen. Sanoisin, että tietyissä toiminnoissa jopa hyvin oppikirjamaista sellaista. Tätä olemme teroittaneet pelaajille ja pelaajat myös ymmärtävät, että teimme monta asiaa paremmin kuin vastustaja tuossa pelissä. Se oli meille kaikin puolin loistava ja äärimmäisen kova haaste tuohon kohtaan.

- Parannettavaa jäi ehdottomasti pelin alkupuolella raivokkaan prässin alla toimimisessa, millaisia työkaluja pystymme niissä tilanteissa vielä tuomaan pelaajien tueksi ja turvaksi. Ja toki myös tuloksen kannalta siinä, miten pystymme viemään lukuisat erinomaiset riistot taululle asti.

”Harjoituksissa on ollut todella energinen meininki”

Joukkue on treenannut kovaa tämän viikon ajan, ja meininki harjoituksissa on ollut hyvä.

- Harjoituksissa on ollut todella energinen meininki. Tauko on selvästi tehnyt pelaajille erittäin hyvää, pelaajat ovat palanneet nälkäisinä takaisin treenikentälle ja ottaneet toisistaan mittaa heti todenteolla. Osansa on myös varmasti sillä, että olemme päässeet vakioimaan harjoituspaikaksemme nyt oman kotikenttämme.

Lauantain otteluun lähdettäessä Raimi nostaa muutamia mielenkiintoisia asioita joukkueen pelaamisesta.

- Kiinnitämme huomiota etenkin siihen, että pystymme palaamaan siihen rytmiin pelaamisessa missä olemme pystyneet pysymään kiinni koko talven ajan. Kun pääsemme kiinni siihen rytmiin, uskon että saamme toteutettua harjoiteltuja asioita myös pelissä. Kaikki kuitenkin lähtee pääkopan sisältä.

PK-35 kohtasi lauantain vastustajan, EIF:n jo helmikuussa Suomen Cupissa. Tuo ottelu päättyi silloin Punamustien 2–0 vierasvoittoon Jonathan Muzingan ja Charles Katashiran maaleilla.

- Tosiaan kerran olemme jo kohdanneet EIF:n ja tiedämme suunnilleen, minkälaisella pelifilosofialla EIF tähänkin otteluun tulee. Muutama eri naama heillä varmasti on kuin talvella, mutta heidän tekemisessänsä tuskin on hirveän isoa muutosta. Talvella olimme parempi joukkue ja siitä lähdetään, että olemme sitä myös lauantaina.

PK-35 on pelannut tämän vuoden aikana yhdeksän ottelua, niistä ainoastaan kolme Suomen Cupin ottelua on ollut Ykkösen joukkueita vastaan. Loput pelit ovat olleet Veikkausliigajoukkueita vastaan, paitsi Suomen Cupin neljännesvälieräottelu Kakkosen PEPO:n vieraana.

- Olemme pyrkineet priorisoimaan Veikkausliigan joukkueita, Ykkösen ja Kakkosen joukkueiden edelle valmistautumisessa. Olemme pärjänneet sekä pelillisesti, että tuloksellisesti liigajoukkueita vastaan kaikissa otteluissa, joten olemme saaneet juuri sellaisen ärsykkeen kuin olemme halunneet.

EIF-ottelun jälkeen, PK-35 kohtaa ennen kauden alkua vielä MP:n sekä Gnistanin.

- Liigajoukkueiden kohtaaminen on ollut nyt haasteellisempaa, koska sarja alkaa kohta. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, että saamme kuitenkin kolme laadukasta ottelua Ykkösen joukkueita vastaan tähän väliin.

Eetu Puron haastattelu keskiviikon treenien jälkeen:

🎥 PK-35:n riveihin helmikuussa siirtynyt Eetu Puro kertoi keskiviikkoillan treenien jälkeen omista fiiliksistään harjoituskaudelta sekä myös odotuksistaan tulevasta. PK-35:n valmistautuminen kohti Ykkösen kautta jatkuu lauantaina Tammisaaressa, jossa EIF isännöi Punamustia klo 15 alkavassa ottelussa.

Julkaissut PK-35 Miehet Torstaina 22. huhtikuuta 2021

PK-35:n kokoonpanotilanne ennen EIF-ottelua on hyvä, muttei täydellinen.

- Tomi Kurvinen ja Jaakko Lepola ovat ainoat, jotka ovat vielä hetken sivussa. Tomi loukkasi nilkkansa Honkaa vastaan käydyssä ottelussa ja on vielä muutamia viikkoja sivussa Jaakon tavoin. Romy Nevalainen on palannut jo lähes täysipainoiseen harjoitteluun ja on todennäköisesti mukana vajaan viikon päästä Mikkelissä, mutta ei vielä lauantaina Tammisaaressa.

Lauantain ottelusta puuttuvat myös hyvin todennäköisesti Toni Korkiakoski sekä Aapi Helvelahti.

- Meillä on myös jokunen pelaaja, joille tarvitsemme vielä peliminuutteja ennen kauden alkua. Jonathan Muzinga on myös palannut täysipainoisesti mukaan toimintaan ja on lauantaina mukana. Otto-Pekka Jurvainen sai pienen osuman keskiviikon harjoituksissa, joten hänen pelaamisensa on vielä epävarmaa.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Harjoitusottelu EIF – PK-35
- Lauantaina 24. huhtikuuta klo 15
- Tammisaaren Keskuskenttä
- Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, ja kamppailusta tulee live-lähetys EIF:n Youtube-kanavalta. 


                          


                        

  pallopaa.net