Kuva

PK-35 kärsi lauantaina 4-1 tappion Tammisaaressa EIF:lle. Kaikin puolin hämmentävä, tapahtumarikas ja myös jollain tapaa surullinen matsi päättyi EIF:n selvään voittoon pitkälti avausjakson ansiosta.

PK-35:n kokoonpano:

Paunio (32' Hänninen) - Hänninen (32' Kurata), Kuusijärvi, Yacoob, Aaltonen (62' Mäkirinne) - Rantanen (46' Jeng), Terävä (46' Auranen) - Lehtimäki (46' Puro), Salmikivi (46' Tirkkonen), Katashira (46' Muzinga) - Ben (43' ua).

Ottelu käynnistyi EIF:n hallinnassa ja Juuso Liukkonen oli lähellä iskeä kotijoukkueen johtoon, mutta miehen laukaus meni niukasti ohi takatolpan. Ensimmäisen vartin jälkeen myös PK pääsi paremmin peliin mukaan ja pelin painopiste tasoittui selvästi. 21. minuutilla Patrick Aaltonen murtautui boksiin ja erotuomari Oliver Reitala näki, että Aaltosta rikottiin tilanteessa ja pallo vietiin 11 metriin. Gerald Ben ei pilkusta epäonnistunut, vaan mies tälläsi pallon varmasti oikeaan alanurkkaan.

Tuohon maaliin jäikin avausjakson positiivinen anti Punamustien lasien takaa katsottuna. Puolen tunnin kohdalla Reitala näki Aaltosen rikkoneen EIF-pelaajaa boksin rajoilla, ja tilanteesta tuomittiin näin rangaistuspotku. Xhevdet Gela ampui pilkun vasempaan alanurkkaan ja EIF tuli tasoihin. Ilman kakkosmaalivahtia poikkeuksellisesti reissuun lähtenyt PK sai maalin lisäksi erittäin huonoja uutisia, kun Atte Paunio ei pystynyt jatkamaan ottelua loukkaantumisen takia rankkarin jälkeen.

Paunion tulessa vaihtoon, Matias Hänninen hyppäsi maalinsuulle ja Itsuki Kurata tuli vasemmaksi pakiksi Hännisen paikalle.

Hänninen joutui ikävä kyllä antautumaan vielä kahdesti avausjakson aikana. 39. minuutilla Zacharias Ekström pääsi läpi vasemmalta ja EIF-kapteenin tarkan laukauksen edessä Hänninen oli voimaton. Avausjakson lisäajalla Akseli Ollila pääsi laukomaan boksin rajoilta EIF:n kahden maalin taukojohtoon.

Ottelun puhutuin tilanne näki päivän valon yllämainittujen maalien välissä, 41. minuutilla Gerald Ben antoi prässiä EIF-veskari Mehdi El Moutacimille, ja palloa tavoitellessa mies hieman koputteli El Moutacimin jaloille. Jälkitilanteessa EIF-puolustaja Jarkko Heimonen lähti kaikista henkseleistään ja tuli tätä tilannetta kostamaan Benille, josta alkoi miesten pienimuotoinen sanallinen sekä fyysinen kahakka.

Tilanteen rauhoituttua Oliver Reitala antoi keltaiset molemmille miehille, mutta tilanteen aloittaneesta kopautuksesta Ben sai toisen keltaisen ja ulosajon.

Toisen puoliajan alkaessa PK olisi halunnut pelata ottelun loppuun 11v11, mutta tämä ei tuomaristolle käynyt ja PK pelasi ottelun toisenkin puoliajan miehen alivoimalla.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta PK oli toisen puoliajan ensimmäiset 25 minuuttia ottelussa hallitsevampi osapuoli, ja EIF:llä oli eri toten pelin avaamisen suhteen isoja vaikeuksia. Niko Tirkkoselle siunaantui PK:n paras maalipaikka, mutta miehen pusku Kuratan kesliyyksestä meni niukasti ohi.

77. minuutilla nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu, kun Olli Jakonen iski taululle ottelun loppulukemat 4-1.

Tämä ottelu koitetaan unohtaa nyt mahdollisimman nopeasti ja nyt katseet laitetaan jo kohti ensi viikkoa. Seuraava ottelukin on vuorossa jo ensi viikon torstaina 29. huhtikuuta, kun matkustamme MP:n vieraaksi Mikkeliin.

 

Matias Hännisen kommentit ottelun jälkeen: 

🎥 Päivän EIF-ottelussa tunnin maalissa pelannut Matias Hänninen kertoi fiiliksiään eriskummallisen iltapäivän jälkeen. Hännisen selän taakse meni tänään kolme osumaa, jonka lisäksi PK pelasi 50 minuuttia miehen alivoimalla 1-4 tappiossa. Tänään tällaista. Otteluraportti: https://pk-35.fi/ykkonenuutiset/1678-murheellinen-lauantai-tammisaaressa

Julkaissut PK-35 Miehet Lauantaina 24. huhtikuuta 2021


                          


                        

  pallopaa.net