Kuva

PK-35:n Ykkösen kauteen valmistavat harjoitusottelut jatkuvat torstaina Mikkelissä, kun Mikkelin Palloilijat isännöi Punamustia klo 14 alkavassa ottelussa. Urpolan tekonurmella pelattavaa ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Meijän Mikkeli -nimiseltä YouTube-kanavalta.

Punamustat palasi harjoitusotteluiden pariin kolmen viikon tauon jälkeen viime lauantaina, kun joukkue vieraili EIF:n vieraana Tammisaaressa. Ottelu päättyi kotijoukkueen 4–1 voittoon ja kokonaisuudessaan ottelu oli aikamoinen riman alitus monelta osin. PK-35 oli matkassa ainoastaan yhdellä maalivahdilla ja Atte Paunio loukkaantuikin jo puolen tunnin pelaamisen jälkeen. Matias Hänninen joutui pelaamaan maalissa tunnin ja lisäksi PK-35 pelasi alivoimalla 50 minuuttia, kun Gerald Ben lensi pihalle avausjakson loppupuolella.

Päävalmentaja Kim Raimi kertasi hieman vielä EIF-ottelun tapahtumia.

- Se oli todellinen ohipeli ja nimenomaan sen takia, että se oli kunnollinen jalkapallo-ottelu vain 30-35 minuuttia, kun tilanne oli vielä 1-1. Otan täysin omaan piikkiin sen, että otimme mukaan vain yhden maalivahdin. Nyt kävi näin, opitaan tästä ja mennään eteenpäin.

Ottelu alkoi EIF:n hallinnassa, mutta oli tuon puolen tunnin aikana Punamustillakin omat aikansa. Toisen puoliajan ensimmäiset 25 minuuttia oli PK:n hallintaa ja miehen vajaallakin Punamustat onnistui ajamaan EIF:n jonkinasteisiin ongelmiin.

- Emme olleet missään nimessä parhaimmillamme tuota kunnollistakaan ajanjaksoa, meillä oli isoja rakenteellisia ongelmia. Pitää silti muistaa, että silti olisimme ihan hyvin voineet johtaa ottelua 2–0 ennen tasoitusmaalia. Otetaan hyvät asiat mukaan, joita oli etenkin EIF:n alakerran haavoittamisessa, mutta meidän pitää pystyä säilyttämään pelaamisen rakenne parempana.

- Hatunnosto toisella puolikkaalla pelanneille pelaajille, jotka joutuivat vaikeaan välikäteen.

Torstaina kohti Mikkeliä

Mikkelin Palloilijat isännöi torstaina PK:ta Urpolan tekonurmella klo 14 alkavassa ottelussa. Ottelu on viimeistä edellinen, ennen Ykkösen kauden alkua, joten ottelulla on tietenkin iso merkitys kauteen valmistautumisessa. Ensi viikolla PK kohtaa viimeisessä harjoitusottelussa Gnistanin.

- Meillä oli ennen EIF-ottelua pieni tauko otteluista, joten senkin kannalta on hyvä, että nyt tulee muutama peli suhteellisen pieneen ajanjaksoon. Meillä on vielä kaksi ottelua ennen kauden alkua jäljellä ja siinä mielessä MP-ottelu on meille tärkeä mittari taas tiettyjen asioiden suhteen.

MP aloittaa toisen perättäisen kautensa Ykkösessä. Juha Pasojan valmentama joukkue oli sarjassa seitsemännellä sijalla, jota voidaan pitää varsin hyvänä saavutuksena. MP:n pelaajisto on pysynyt melko hyvin kasassa tälle kaudelle, ja joukkue on ennemminkin vahvistunut tähän kauteen tultaessa.

Mikkeliläiset ovat vahvistuneet muun muassa ranskalaistoppari Killian Denoualilla, EIF:stä saapuneella Antti Ulmasella, kymmenen maalia viime kaudella Kemille Kakkosessa tehneellä Samson Ebuka Obiohalla sekä FC Interistä lainalla joukkueessa olevalla Roope Kantolalla.

- MP on rutinoitunut Ykkösen joukkue ja sen takia hyvä mittari meille tähän kohtaan.

Raimi nosti myös esiin asioita, joihin tullaan kiinnittämään huomiota torstain ottelussa.

- Keskitymme samoihin perusteellisiin asioihin kuin EIF-ottelussa. Toki nyt vielä tärkeämmäksi asiaksi nousee se, ettei meidän pelaaminen kärsi liikaa epätietoisuudesta. Tämän viikon selvänä teemana on ollut se, kuinka pystymme hyödyntämään käytettävissä olevia tiloja optimaalisemmin ja tehokkaammin pallollisessa vaiheessa.

PK-35:n puolustuksessa on monia poissaoloja torstaina, mutta sitä myöten vähemmän pelanneet pääsevät näyttämään osaamistaan.

- Puolustamiseen haluamme takaisin saman sitoutumisen yksilö- sekä joukkuetasolla, mitä se on koko talven ollut. Vaikka poissaoloja alakerrasta torstaina onkin, niin ottelu toimii hyvänä alustana muille myös päteville pelaajille nostaa osakkeitaan. Puolustamisemme EIF-ottelussa oli ajoittain liian passiivista ja levotonta.

Kokoonpanotilanne

Ottelun vaikea alkamisajankohta tuottaa luonnollisesti vaikeuksia joukkueeseen, mutta siitä huolimatta PK lähtee torstaina Mikkeliin varsin vahvalla miehistöllä.

- Tilanne on kaikkien muiden pelipaikkojen osalta ihan hyvä, mutta puolustuslinjassamme on pientä myllerrystä.

- Pauli Kuusijärvi, Marko Koskinen, Aapi Helvelahti, Tomi Kurvinen, Patrick Aaltonen ja Otto-Pekka Jurvainen ovat kaikki sivussa. Yläkertaan ja keskikentälle meillä riittää vaihtoehtoja hyvin, vaikka Esa Terävä, Niko Tirkkonen ja Yassin Adam ovat todennäköisesti myös kaikki sivussa tästä ottelusta.

Maalivahteja tällä kertaa reissuun lähtee lauantaista oppineena kaksi, vaikka Atte Paunio joutuu tämän ottelun jättämään välistä loukkaantumisen takia. Toni Korkiakoski sekä Joni Niemi ovat käytettävissä ja molemmat miehet ovat joukkeen mukana torstaina. 

Monista poissaoloista huolimatta Punamustat saavat kasaan hyvän ja mielenkiintoisen rosterin, joten varmasti on luvassa hyvätasoinen harjoitusottelu.

- Laajan rinkimme takia pystymme saamaan laadukkaan kokoonpanon jalkeille, ja pystymme antamaan nyt todella arvokkaita minuutteja puolustuslinjassa myös muille pelaajille, joilla on täysin realistinen mahdollisuus pelata Ykköstä myös kaudella. Jokainen pelaaja, joka on torstaina mukana, taistelee minuuteista tosissaan kaudellakin.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Harjoitusottelu MP – PK-35
- Torstaina 29. huhtikuuta klo 14
- Urpolan tekonurmi, Mikkeli
- Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta kamppailusta on luvassa selostettu live-lähetys Meijän Mikkeli -nimiseltä YouTube-kanavalla.


                          


                        

  pallopaa.net