Kuva
Kuva: Patric Westerlund

Keskiviikkoiltana käynnistyy miesten Ykkösen kausi Turussa, mutta samaisena iltana Pihliksessä vielä lämmitellään. Kesän odotetuimpia futisotteluita Helsingissä ovat PK-35:n sekä Gnistanin väliset derbyottelut ja noihin vääntöihin otetaan alkulämmittelyä keskiviikkoiltana. Gnistan ja PK-35 kohtaavat toisensa Pihlajamäen MagneCit Areenalla klo 20:30 alkaen.

PK-35 on pelannut pienen ottelutauon jälkeen kaksi ottelua, kun ensiksi EIF voitti PK:n kotonaan 4–1 ja viime torstaina MP oli Mikkelissä parempi lukemin 1–0. EIF-ottelu oli kaikin puolin hyvin hankala, mutta MP-ottelussa oli jälleen parempia asioita näkyvissä.

- Ensisijaisen tärkeää on löytää loogisia syitä, mitkä ovat johtaneet yksittäisissä tilanteissa tai koko ottelussa siihen lopputulemaan mihin ovat johtaneet. Turhaa jaarittelua on pyrittävä välttämään, eli muun muassa sellaisia syitä, että meiltä puuttui pelaajia iso liuta tai sitä, että kenttä oli järkyttävä. Emme halua piiloutua näiden asioiden taakse vaan pyrimme aina analysoimaan peliä pelinä, aloitti päävalmentaja Kim Raimi MP-ottelun analysoinnin.

Pelillisesti ottelusta löytyi monia erilaisia asioita, positiivisia sekä kehitettäviä sellaisia.

- Se on tietenkin hyvä asia, että noin 30 minuuttia ottelun jälkeen olimme tunnistaneet tietyt perusteelliset asiat, joiden pienellä viilauksella voittamisen todennäköisyys olisi kasvanut huomattavasti. Totta kai sitten hieman syvemmän analyysin kautta pääsemme käsiksi siihen, millaisilla pienillä viilauksilla pystymme vielä tehostamaan erilaisia toimintoja pelin sisällä, jotta tulos olisi meille suotuisa seuraavalla kerralla.

- Puolustuspelissämme oli monta asiaa, jotka toimivat. Siellä oli kuitenkin yksi tai kaksi selvää ongelmakohtaa, jotka käänsivät ottelua hieman vastustajalle tietyissä yksittäisissä hetkissä. Hyökätessä teimme myös joitakin asioita laadukkaasti ottelun sisällä, mutta tarvitsemme vielä hieman lisää tasaisuutta yleispelaamiseen ja vaarallisuutta boksin läheisyyteen ja sen sisälle.

Paikallisvastustajamme Gnistan

Gnistan aloittaa toisen perättäisen kautensa Ykkösessä, kun joukkue viime kaudella täpärästi pelastui putoamiselta. Joukkueen valmentajaksi kesken kauden saapunut Ricardo Duarte sai joukkueen vahvaan syyslentoon elokuussa saapuneiden uusien vahvistuksien Lucas Moraisin sekä Douglas Caen kanssa. Kyseinen kolmikko jatkaa Oulunkylässä myös tällä kaudella, ja he antavat Gnistanille oivan mahdollisuuden menestyä.

- Jonkin verran on Gnistania talvella tullut nähtyä ja heidät on nostettu monissa ennakkokaavailuissa aivan kärkeen tai kärjen tuntumaan, joten mielenkiinnolla odotan millaisia otteluitamme heidän kanssaan saamme aikaiseksi. Me olemme sarjanousija ja he ovat Ykkösen yksi voittajasuosikeista, joka antaa tietenkin selvät lähtöasetelmat ottelulle, mutta tietenkin teemme parhaamme. Kiva päästä näkemään ja oppimaan professorilta ja ammattilaisjoukkueelta.

Ykkösen kaudella joukkueet kohtaavat vähintään kaksi kertaa, ja kolmas kohtaaminen tulee vielä syksyllä, jos joukkueet ovat samassa loppusarjassa. Raimi uskoo, että tietynlaista derbyhenkeä nähdään kentällä jo keskiviikkona.

- Totta kai derbyt ovat derbyjä myös harjoituskaudella. Nämä ovat kivoja pelejä sekä pelaajille, että varmasti kummallekin seuralle ja joukkueelle. Kentällä haetaan tiettyjä asetelmia, mutta uskon kummallakin jäävän myös työkaluja takataskuun ja sitä kautta sarjakaudella pelattava ottelu on taas kokonaan uusi ottelu. Tuloksen kautta voi tietenkin saada pientä henkistä yliotetta tulevaan.

PK-35 on pelannut läpi harjoituskauden runsaasti vierasotteluita, joten on hyvin tärkeää, että Punamustat saa yhden harjoitusottelun myös kotikentälle ennen kauden alkua. Edellisen kerran PK on pelannut Pihliksen Wembleyllä viime vuoden lokakuussa, kun Kultsu kaatui Kakkosen kolmanneksi viimeisen kierroksen ottelussa 6–0.

- Koen sen tärkeäksi, että pääsemme kotikentällemme kenraaliin. Se on hyvä huomioida, että seuraavasta neljästä ottelusta pelaamme kolme kotikentällämme.

Raimi painottaa ottelun alla, että keskiviikon taisto on jo tietyllä tapaa uuden kauden ensimmäinen tosipeli.

- Tämä on viimeinen harjoitusottelu ennen sarjakauden alkua, haluamme ottelusta myös tuloksen mukaamme, joten se tulee näkymään myös muun muassa peluutuksessa. ”Ilmaiset” minuutit on harjoituskauden osalta nyt jaettu ja tästä eteenpäin pelaavat ne, jotka pystyvät auttamaan joukkuetta meidän näkemyksemme mukaan parhaiten kussakin yksittäisessä ottelussa.

- Meidän tavoitteenamme on voittaa keskiviikkona. Se on hyvin yksinkertaista.

Kokoonpanotilanne

PK-35:n joukkueeseen tulee monia uusia pelaajia mukaan verrattuna viime viikon MP-otteluun.

- Kokoonpanotilanne on oikein hyvä verrattuna viikon takaiseen rypistykseen. Viimeksi puuttuneista pelaajista muun muassa Patrick Aaltonen, Pauli Kuusijärvi, Yassin Adam, Esa Terävä sekä Niko Tirkkonen ovat jälleen käytettävissä sekä varmuudella mukana ottelussa. Myös testipelaajana Mikkelissä mukana ollut Joona Rahikka jatkaa mukanamme.

- Pienistä vaivoista vielä kärsivät Otto-Pekka Jurvainen ja Jaakko Lepola ovat edelleen sivussa meidän ainoan pitkäaikaispotilaan Tomi Kurvisen tavoin. Marko Koskisen pelaaminen ratkeaa vielä lähempänä ottelua.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Harjoitusottelu PK-35 – Gnistan
- Keskiviikkona 5. toukokuuta klo 20:30
- MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki
- Ottelu pelataan tyhjille katsomoille ja kamppailusta ei ikävä kyllä pystytä tekemään live-lähetystä. Kevyttä liveseurantaa on luvassa PK-35 Miesten Twitter-sivustolla ja ottelun jälkeen on luettavissa otteluraportti sekä kommentit.


                          


                        

  pallopaa.net