Kuva

Vihdoin ja viimein se alkoi. Nimittäin Ykkösen kausi vuosimallia 2021. Punamustat lähti MuSan kaatoon seuraavalla kokoonpanolla.

Korkiakoski – Kuusijärvi, Koskinen, Jeng – Katashira (ua 53), Rantanen, Auranen (62’ Lehtimäki), Aaltonen (90+’ Yacoob) – Muzinga (62’ Ben), Terävä, Adam (71’ Puro).

Ottelu alkoi hyvin lämpimissä tunnelmissa. Molemmat joukkueet antoivat tuomari Daniel Enkvistille paljon palautetta hänen ratkaisuistaan. Suurempia paikkoja maalintekoon kummallakaan joukkueella ei ollut. 30. minuutin kohdalla nähtiin ottelun ensimmäinen vaaratilanne. Pauli Kuusijärvi nosti PK:n hyökkäyksen vasemmalta ja hän alusti Jonathan Muzingan loistopaikkaan, mutta nuoren hyökkääjän viimeistely epäonnistui. Tuon tilanteen jälkeen myös MuSa sai luotua pari maalintekopaikkaa, mutta Mitsuru Tanidan sekä Matias Koskisen laukaukset Toni Korkiakoski nappasi.

Avauspuoliajan lopussa nähtiin aikamoinen suoritus, josta vastasi Punamustien Daniel Rantanen. Rantanen paukutti noin 30 metristä vaparin vastustamattomasti ohi MuSan veskari Olli Hakanpään ja PK:n Ykkösen kauden avausmaali oli nähnyt päivän valon. Tilanteessa Hakanpää ei voinut kuin katseella ihailla pallon lentorataa aivan maalin oikeaan ylänurkkaan. Tauolle mentiin näin Punamustien 1–0 johtoasemassa.

Siinä junnuille mallia vapariin a la Daniel Rantanen:

 

PK-35 tuli todella tuoreella jalalla ottelun toiselle puoliajalle. MuSa oli pakotettu puolustusasemiin, mutta ottelu sai uuden käänteen 53. minuutilla. Avausjaksolla keltaisen kortin ottanut Charles Katashira tuli turhan kovaa tilanteeseen taklaamaan, ja Daniel Enkvist näytti Katashiralle toista keltaista ja sitä myöten punaista korttia.

Ottelussa pallonhallinta siirtyi vahvemmin MuSalla, mutta Punamustien puolustus toimi hyvin, ja vierailla oli haastavaa päästä paikoille. PK toi vaihdoilla lisää tuoreita jalkoja kentälle, mutta pelin painopiste oli jatkuvasti syvemmällä ja syvemmällä Punamustien päässä.

MuSa ei kuitenkaan päässyt kuin keskityksillä boksin läheisyyteen, mutta niissä PK oli pääsääntöisesti todella vahva. Ottelu venyi pienistä loukkaantumisista ja vaihdoista johtuen, ja lisäaikaa pelattiin lopulta peräti yli yhdeksän minuuttia. MuSa sai lisäajan viidennellä minuutilla pallon maaliin, mutta maalin tehnyt Joonas Lakkamäki oli paitsiossa ja maali hylättiin.

Kauden avausottelussa maalipaikoilla ei mässäilty, mutta valtavan arvokkaat pisteet jäivät kovan taistelun jälkeen Pihlikseen 1-0 lukemin. 

Kuva
KIITOS PK!


                          


                        

  pallopaa.net