Kuva

Punamustien Ykkösen kausi käynnistyi keskiviikkona riemukkaasti, kun MuSa kaatui MagneCit Areenalla tiukan väännön jälkeen 1–0. Sunnuntaina on luvassa kauden ensimmäinen vierasreissu, kun RoPS isännöi Punamustia klo 17 alkavassa ottelussa Rovaniemen Keskuskentällä. Otteluun pystytään ottamaan sisään 400 henkilöä, Punamustien kannattajat voivat ottelua seurata Ruutu+ -palvelusta.

MuSa-ottelun anti

Keskiviikon ottelu oli hyvin hankala ja myös tasainen. Vaikeaa ottelua ei lainkaan helpottanut Charles Katashiran punainen kortti 53. minuutilla, jonka jälkeen Punamustat joutui pelaamaan miehen alivoimalla viimeiset reilut 45 minuuttia (ml. lisäaika). Kokonaisuuteen ennen Katashiran ulosajoa PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen.

- Me toteutimme ottelusuunnitelmaa riittävän hyvin ensimmäiseksi otteluksi. MuSa yritti hieman hämmentää alussa pallollisen vaiheen toiminnoillaan. Emme muuttaneet mitään kuitenkaan hetkeen, koska he eivät saaneet oikein tehokkaaksi toimintaansa. Muokkauduimme kuitenkin puolessa välissä ensimmäistä jaksoa, jotta saimme painetta myös ylemmäksi ja turhia metrejä karsittua yläkerran pelaajilta.

PK tuli todella hyvällä jalalla toiselle nelivitoselle, mutta punainen kortti luonnollisesti muutti peliä.

- Toisen jakson alku oli pirteä. Tiesimme, että meidän pitää olla kärsivällisiä ja MuSa hyytyisi ennen meitä. Tällä kertaa kuitenkin punainen kortti sotki suunnitelmat ja jouduimme turvautumaan lähinnä luotiliiveihin etenkin viimeisen 20 minuutin ajan.

Ottelu kertoi myös paljon hyviä asioita Punamustien tämän hetkisestä henkisestä kantista.  

- Ottelu kertoi sen, että joukkue oli totaalisen valmis henkisellä puolella pelaamaan pisteistä. Ensimmäiset pelit ovat aina hieman sekavia joidenkin toimintojen puolesta ja olen todella tyytyväinen, että teimme tietyt ratkaisevat asiat laadukkaasti. Toiveissa tietenkin on, että tällaisia pelejä ei hirveän montaa kauden aikana tulisi.

Patrick Aaltosen kommentit valmistavien harjoitusten jälkeen:

🎥 Patrcik Aaltosen kommentit lauantain valmistavien harjoitusten jälkeen. Patelta nähtiin varsin vahva kauden avaus keskiviikkona ja tästä lähdetään jatkamaan huomenna. Sunnuntaina RoPS - PK-35 klo 17 @ Rovaniemen Keskuskenttä

Julkaissut PK-35 Miehet Lauantaina 15. toukokuuta 2021

 

Punamustien paidassa Ykkösen debytantteja keskiviikkona olivat ulosajetun Charles Katashiran lisäksi, avauksessa pelanneet Arttu Auranen, Yassin Adam sekä Jonathan Muzinga ja vaihdosta kentälle tulleet Tony Lehtimäki ja Ronias Yacoob.

- Oli hienoa nähdä, että nuoret tai Ykkösessä debytoivat pelaajamme eivät piiloutuneet kentällä, vaan halusivat olla esillä. Loppuhetkillä kokemus taas oli valttia, kun pääasiassa kokeneemmista pelaajista koostunut puolustuslinjamme otti joukkueen reppuselkään yhdessä Tonin (Korkiakoski) kanssa. Koko joukkue kuitenkin raatoi ihailtavalla asenteella!

Kokeneesta puolustuslinjasta Pauli Kuusijärvi, Marko Koskinen sekä VIP35:n ottelun parhaaksi pelaajaksi palkittu Biran Jeng tekivät valtavan työn kentällä. He pystyivät tyrehdyttämään yksi kerrallaan Ykkösen vaarallisimpana erikoistilannejoukkueena tunnetun MuSan lukuisat kulmapotkut sekä sivuvapaapotkut.

Katseet sunnuntaille

PK:n joukkue piti keskiviikon jälkeen helatorstaina vapaapäivän. Ennen sunnuntain reissua joukkue harjoittelee perjantaina sekä lauantaina. Sunnuntaina joukkue lähtee aamupäivälennolla kohti Rovaniemeä ja ottelun jälkeen Valtion Rautateitä pitikin takaisin maanantaiaamuksi Helsinkiin. Reissu on pitkä, mutta takaa sen, että sunnuntaina, kun klo 17 ottelu käynnistyy Rovaniemellä, Punamustat ovat aivan varmasti valmiita.

- Olemme pelanneet käytännössä vain vierasotteluita harjoituskauden aikana, joten uskon niiden myös valmistavan meitä paremmin nyt Ykkösen vierasotteluihin. Rovaniemi on toki pitkällä, mutta lentokoneella matkustaessa emme menetä energiaa turhaan.

Veikkausliigasta Ykköseen täksi kaudeksi pudonnut RoPS avasi kauden kotitasurilla MP:tä vastaan sekä helatorstaina joukkue nappasi arvokkaan 1–2 vierasvoiton Joensuusta JIPPO:n kustannuksella. Raimi tietää, että sunnuntaina vastassa on varmasti todella nälkäinen isäntä.

- RoPS on ehdottomasti hyvä joukkue. Heillä on muutamia todella päteviä pelimiehiä, joiden onnistumisella on myös todella iso merkitys siihen, mihin suuntaan RoPS:n kelkka kääntyy. Heidän rinkinsä ei ole erityisen laaja, mutta vastassa on ehdottomasti laadukas joukkue, jota ei sovi aliarvioida yhtään.

- RoPS on ollut myös suhteellisen vahva erikoistilanteissa ensimmäisissä otteluissa. He ovat sekoitus nuoria pohjoisen lupauksia ja muutama ulkomaalaisvahvistus, joiden panos on hyvinkin merkittävä RoPS:lle.

Mikko Mannilan valmentaja joukkue on hyvin erityyppinen vastustaja kuin MuSa ja se tietenkin vaikuttaa myös PK:n valmistautumiseen.

- RoPS on erilainen vastustaja kuin MuSa ja se tulee vaikuttamaan pelisisällöllisiin asioihin ja pelinkuvaan.

Raimi on myös hyvin mielissää siitä, että Rovaniemen Keskuskentälle on mahdollista ottaa 400 henkeä katsomoihin.

- Vaikka kyseessä on vieraspeli ja suurin osa katsojista on varmasti kotijoukkueen takana, niin kyllä minä ja myös pelaajat ottavat vieraspeliinkin katsojat sata kertaa sadasta mieluummin kuin tyhjät katsomot. Todella hienoa päästä pelaamaan taas sisälle päästettävän yleisön eteen.

Kuva

Kokoonpanotilanne

PK-35:n kokoonpanotilanne on hyvin samankaltainen mitä keskiviikon ottelussa. Varmojen poissaolijoiden listalla ovat Joona Rahikka, Otto-Pekka Jurvainen, Jaakko Lepola sekä Tomi Kurvinen.

- Vältyimme keskiviikkona loukkaantumisilta, joten ainoa varma poissaolija keskiviikon ryhmästä on kahden keltaisen myötä valitettavasti ulosajettu Charles Katashira. Charles debytoi Ykkösessä vaikeassa paikassa ja onnistui hyvin pelipaikallaan toiseen korttiin asti. Senkin takia harmittaa Charlesin puolesta, että hän joutuu nyt maksamaan oppirahoja yhden ottelun verran. Saamme kuitenkin nyt mukaan kokoonpanoon myös uutta verta 1-2 pelaajan verran.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Ykkösen 3.kierroksen ottelu, RoPS – PK-35
- Sunnuntaina 16. toukokuuta klo 17:00
- Rovaniemen Keskuskenttä
- Paikalle on mahdollista ottaa 400 katsojaa, pääsylippuihin etuoikeus on RoPSin kausikorttilaisille. Ottelua pystyy seuraamaan suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Kuva


                          


                        

  pallopaa.net