Kuva

PK-35 matkustaa sunnuntaina Rovaniemen Keskuskentälle, jossa Ykköseen täksi kaudeksi pudonnut RoPS kohtaa Ykköseen täksi kaudeksi nousseet Punamustat. Tämän kauden jokainen vastustaja tullaan esittelemään tarkasti PK-35:n verkkosivuilla ennen joukkueiden välistä ottelua. Tänään vuorossa on siis RoPS. 

Perustettu: 1950
Kotistadion: Rovaniemen Keskuskenttä (kapasiteetti 2900)
Kotisivut: www.rops.fi
Facebook: www.facebook.com/rovaniemen.palloseura
Twitter: www.twitter.com/ropsrovaniemi
Instagram: www.instagram.com/ropsrovaniemi
Kausia pääsarjatasolla: 33 (SM-hopeaa 2015 ja 2018)
Suomen Cupin voitot: 2 (1986, 2013)
Kausia toiseksi korkeimmalla sarjatasolla: 16. kausi (kaksi kertaa Ykkösen mestari, 2010, 2012)

Päävalmentaja: Mikko Mannila (päävalmentajana 29 ottelua Ykkösessä: 5-8-16, pistekeskiarvo 0.79)
Valmentaja: Olli-Pekka Piisilä
Maalivahtivalmentaja: Mika Salmi
Fysiikkavalmentaja: Jari Alamäki
Kapteenisto: Jonathan Vervoort ”C”, Simo Roiha, Nino Roffelsen, Miikka Mujunen

RoPS pelasi kauden toisen ottelunsa helatorstaina, kun joukkue vieraili Joensuussa JIPPO:n luona. Ottelun jälkeisenä päivänä saimme haastatteluun RoPSin hyökkääjän ja kapteenistoon kuuluvan Rovaniemen oman pojan Simo Roihan.

Roihan paluu ja alkukausi

Roiha teki paluun täksi kaudeksi Rovaniemelle kahden Kokkolassa vietetyn kauden jälkeen. Roihan on varsin tyytyväinen paluustaan napapiirille.

- On ollut todella hienoa ja kivaa on olla takaisin kotona. Ei ole mitään pahaa sanottavaa Kokkolasta, vaikka vähän ne kaudet menivät penkin alle. Kumpanakaan vuotena me emme päässeet tavoitteeseen, joka oli itselle ja joukkueelle pettymys. Koronarajoitteet on vähän rajoittaneet iloa Rovaniemelle tulosta, mutta joka tapauksessa on todella mukavaa olla takaisin.

Harjoituskaudella Roihalla on ollut loukkaantumisia, mutta kun kausi on käynnistynyt, niin mies on ollut kunnossa ja pelannut isot minuutit molemmissa kauden otteluissa.

- Minulla oli polvivamma ennen kauden alkua, josta toipuminen vei noin seitsemän viikkoa. Se on nyt ihan kunnossa, eikä ole enää vaivannut.

29-vuotias Roiha ei ole vielä maalinteossa onnistunut, mutta kaksi maalisyöttöä mies on kerännyt tililleen. Kauden avausottelussa Roiha alusti keskityksellään Srdan Vujaklijan maalin ja hän oli myös alustamassa Luka Kuittisen maalia Joensuussa.

- En ole hirveästi paikoille ensimmäisissä otteluissa päässyt, mutta kaksi syöttöä kuitenkin on tullut. Olen hyvässä kunnossa, ja on jaksanut painaa, siinä ei ole ongelmaa. Olemme joukkueena pystyneet järjestelemään paikkoja jonkin verran, mutta ne eivät ole tulleet minulle. Meidän pitäisi niitä kuitenkin pystyä vielä enemmän järjestelemään.

RoPS avasi kautensa kotikentällään viime sunnuntaina, kun Mikkelin Palloilijat vieraili napapiirillä. Vujaklijan maalilla RoPS meni johtoon, mutta Aatu Manninen kuittasi ottelun lopputulokseksi 1–1.

- MP-ottelun tasuri oli pettymys, me emme oikein saaneet omaa peliä rullaamaan, varsinkaan toisella jaksolla. Me pelasimme ihan hyvän ensimmäisen nelivitosen, mutta toisella oli liikaa hakemista. Emme olleet todellakaan tyytyväisiä sen ottelun jälkeen.

Helatorstaina JIPPO:n vieraana tauolle mentiin kotijohdossa, mutta Luka Kuittisen ja Mohammed Adamsin maaleilla RoPS käänsi ottelun edukseen.

 - JIPPO:a vastaan pelasimme hyvän avausjakson, mutta olimme häviöllä. Siinä oli huonot merkit, mutta saimme kerättyä itsemme toiselle jaksolle ja teimme tärkeät maalit. Se oli henkisesti todella tärkeä asia meidän joukkueellemme.

RoPSin muuttunut pelaajarunko

Kesken viime kauden RoPSin peräsimeen tullut Mikko Mannila on saanut kerättyä varsin mielenkiintoisen joukkueen kasaan. Joukkueessa on varsin mielenkiintoisia nuoria RoPSin omia kasvatteja. Heistä yksi on joukkueen ja yksi koko sarjan suurimmista tähdistä, 18-vuotias laitapuolustaja Jussi Niska, joka on kärsinyt loukkaantumisista alkukauden aikana ja hän ei pelaa myöskään sunnuntain ottelussa.

Puolustuslinjassa nuoruuden voimaa ovat alkukauden aikana esittäneet 18-vuotias toppari Luka Kuittinen ja 17-vuotias laitapelaaja Otto Kemppainen. Kuittisen topparipari, FC Hongasta lainalla oleva ghanalainen Mohammed Adams on myös vasta 20-vuotias. Hyökkäyspään paikoilla 20-vuotias Tuomas Kaukua on varsin mielenkiintoinen ja potentiaalinen nuori nimi.

Simo Roiha nostaa nuorista pelaajista esiin Luka Kuittisen.

- Luka teki JIPPO:a vastaan maalin, hän pelasi muutenkin varsin varman pelin. Hänen tekemisestään ei huomaa ollenkaan, että hänellä ei ole tältä tasolta aikaisempaa kokemusta. Luka osaa usein piilottaa hyvin oman tekemisensä, hän osaa seurata prässiä ja on myös hyvä pallollisena. Jotkin taitokisatkin Luka on nuorempana tainnut voittaa, joten tekniikkakin on hyvässä kuosissa.

Nuorien pelaajien lisäksi RoPSista löytyy myös mielenkiintoisa ulkomaalaisvahvistuksia. Joukkueen kapteeni Jonathan Vervoortilla on aikaisempaa kokemusta kotimaastaan Belgiasta, Tanskasta sekä Hollannista. 27-vuotiaan topparin edellinen seura oli Belgian toiseksi korkeimman sarjatason KSV Roeselare. Vervoort loukkaantui JIPPO-ottelun lopussa, eikä pystynyt pelaamaan ottelua loppuun. On vielä epäselvää, pystyykö belgialainen pelata sunnuntain ottelussa.

Keskikentälle joukkue hankki ennen kauden alkua hollantilaisen Nino Roffelsenin, ranskalaisen Sacha Petshin ja hyökkäykseen serbialaisen Srdan Vujaklijan. Edellisen kerran Malesiassa pelannut ja urallaan myös Ranskan toiseksi korkeimmalta sarjatasolla nähty Petshi kerää kehuja Roihalta.

- Petshi on erittäin spesiaalipelaaja Suomen kentille. Hänellä on paljon erilaisia ominaisuuksia, mutta Sacha on samalla erittäin varmaotteinen pelaaja. Aina tapahtuu jotain, kun Sacha saa pallon.

Pitkän uran Serbiassa ja myös viime vuosina ulkomailla vaikuttanut Vujaklija kerää myös kehuja Roihalta ja miesten yhteispeli hyökkäyksessä on lähtenyt hyvin käyntiin.

- Hyvin on lähtenyt Vujan kanssa yhteispeli liikkelle, hän on pelannut toki siinä vähän alempana kuin minä. Minähän syötin MP-pelissä Vujan maalin ja JIPPO-pelissäkin oli mahdollisuus antaa syöttö, mutta viimeinen ratkaisu epäonnistui siinä. Hyvä henkilökemia meillä on jo nyt, vaikka pelejä ei vielä ole hirveästi alla. Sekin varmasti vielä paranee.

Katseet sunnuntaille 

Perjantain haastattelun aikana Roihalla ei ollut vielä kovinkaan suurta tietoa vieraaksi saapuvasta PK:sta.

- Kova matsi varmasti luvassa sunnuntaina. En vielä hirveästi ole PK:ta seurannut, mutta huomenna (lauantaina) paneudutaan enemmän ja käydään suunnitelmat läpi. En ole oikeastaan nähnyt tähän mennessä edes yhtäkään koostetta PK:n pelaamisesta, joten vaikea sanoa vielä mitään.

- Pelaajistossa on toki tuttuja nimiä ja PK:lta löytyykin kokemusta korkeammaltakin sarjatasolta runsaasti. Sillä tavoin toki tuttuja vastustajia siellä vastapuolella on.

Lopuksi Roiha kertoo RoPSin joukkueen yksinkertaisen tavoitteen tälle Ykkösen kaudelle.

- Liiganousu. Tapahtuu se sitten sarjakärkenä tai karsintojen kautta.

 

Kiitokset Simolle haastattelusta ja RoPSille paljon tsemppiä kauden otteluihin!

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Ykkösen 3.kierroksen ottelu, RoPS – PK-35
- Sunnuntaina 16. toukokuuta klo 17:00
- Rovaniemen Keskuskenttä
- Paikalle on mahdollista ottaa 400 katsojaa, pääsylippuihin etuoikeus on RoPSin kausikorttilaisille. Ottelua pystyy seuraamaan suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.


                          


                        

  pallopaa.net