Kuva

Reilu viikon ottelutauko alkaa olemaan takana ja sunnuntaina jatkuu Miesten Ykkönen myös PK-35:n osalta. Sunnuntaina 30. toukokuuta klo 18:30 käynnistyy kauden ensimmäinen Helsingin paikallisottelu, jossa HJK Klubi 04 isännöi Punamustia. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Perustettu: 2004
Kotistadion: Bolt Arena (kapasiteetti 10 770)
Kotisivut: www.hjk.fi
Facebook: www.facebook.com/hjkhelsinki1907
Twitter: www.twitter.com/klubi_04
Instagram: www.instagram.com/hjk_klubi_04
Kausia pääsarjatasolla: 0
Kausia toiseksi korkeimmalla sarjatasolla: 6. kausi
Päävalmentaja: Mika Väyrynen (päävalmentajana 5 ottelua Ykkösessä: 1-1-3, pistekeskiarvo 0.80)
Valmentajat: Mikko Lignell, Aleksi Lalli, Marko Frantsi (maalivahtivalmentaja)
Fysiikkavalmentaja: Alvaro Molinos
Kapteenisto: Johannes Kytilä ”C”, Chris James, Saku Heiskanen, Rico Finnäs

Ennen jokaista Punamustien ottelua tuleva vastustaja käydään kattavasti lävitse aina otteluennakon toisessa osassa. Tällä kertaa ennakko-haastattelussa on HJK Klubi 04:n valmentaja Aleksi Lalli.

"Olemme kohdanneet sellaisia haasteita, joita odotimmekin"

HJK Klubi 04 on PK-35:n tavoin sarjanousija Kakkosesta tämän kauden Ykköseen. Viime kaudella Klubi dominoi mielin määrin Kakkosen B-lohkoa, voittaen 17:stä ottelusta 16 ja pelaten yhden tasurin.

Ykkösen kausi on lähtenyt luonnollisesti haastavimmissa tunnelmissa käyntiin, kun viidestä ottelusta joukkue on napannut neljä pistettä.

- Kausi on lähtenyt tuloksellisesti hieman takellellen käyntiin. Emme toki odottaneet samanlaista voitosta voittoon riemukulkua, mitä viime kaudella. Mutta silti, meidän tavoitteena oli, että meillä olisi enemmän pisteitä tällä hetkellä.

Klubin kauden tähän mennessä ainoa voitto tuli Mikkelin Palloilijoista edellisessä kotiottelussa 3–1. Viime keskiviikkona joukkue kerrytti pistepussia vierastasurilla MuSaa vastaan. Tappiot ovat tähän mennessä tulleet kotiottelussa KPV:tä vastaan ja vieraissa FF Jaroa sekä JIPPO:a vastaan.  

- Pelillisesti olemme kohdanneet sellaisia haasteita, joita odotimmekin. Olemme olleet myös hyviä monissa niissä asioissa, missä olemme halunneet. Yksi tärkeä onnistuminen oli viimeisessä MuSa-pelissä. jossa nähtiin puolustuspään asioita hyvin onnistuneina.

HJK:n reservijoukkueen suurin päämäärä on luonnollisesti pelaajakehityksessä, mutta Lalli myös korostaa Ykkösen otteluiden tärkeyttä ja tulosten merkitystä.

- On sekin pelaajakehitystä, että olemme omalla epämukavuusalueellamme. Junioripeleissä sellaiset eivät välttämättä tapahdu meillä, että olemme puolustuskannalla pitkä aikoja ottelun aikana. Nekin ovat tärkeitä kokemuksia pelaajille.

- Meidän tavoitteet on asetettu ja haluamme sijoittautua sarjassa suhteellisen ylös. Meillä siis on myös tuloksellisia tavoitteita, mutta haluamme toki pelata hyvin ja saada sitä kautta pisteitä kerättyä.

Pitkälti samoilla pelaajilla, mutta eri päävalmentaja

HJK Klubi 04:n rosteri on hyvin pitkälti samanlainen, mitä viime kaudella. Mies penkin päässä kuitenkin vaihtui, kun Joonas Rantanen sekä Mika Väyrynen vaihtoivat paikkoja HJK:n valmentajashierarkiassa. Rantanen on nykyisellään HJK:n Veikkausliigajoukkueen valmennuksessa, kun taas Väyrynen jatkaa Rantasen tekemää työtä Klubi 04:n päävalmentajana.

Lalli oli mukana jo viime kaudella Joonas Rantasen valmennustiimissä, mutta tälle kaudelle mies hänen vieressään vaihtui.

- Minun ja Väykän yhteistyö tähän asti on sujunut varsin hyvin. Väykällä on selkeä iso kuva, miten hän haluaa, että joukkue pelaa ja harjoittelee. Väykkä ei toki johda joukkuetta digtaattorisesti, vaan muut valmentajat saavat antaa omat mielipiteensä, ja keskustelemme niistä asioista.

Monet futisihmiset ovat pitäneet Väyrystä mahdollisena seuraavana suomalaisena huippuvalmentajana. Lalli kertoi, missä hän kokee ex- maajoukkuepelaajan olevan jo nyt hyvä.

- Väykkä ymmärtää futiksesta paljon, eli hänen lajiosaaminen on hyvällä tasolla. Väykkä myös ymmärtää otteluissa hyvin sen, mitä tapahtuu ja miten siihen mahdollisesti pitää reagoida. Väykkä on todella hyvä opettamaan, taitava johtamaan joukkuetta ja myös omaa staffia.

Lallin oma rooli valmennuksessa on keskittyä joukkueen pelaamisen kehittämiseen ja hiomiseen sekä erityisesti keskikenttäpelaajien valmentamiseen.

- Kun harjoittelemme joukkueen taktista asiaa, multa tulee infoa keskikenttäpelaajille Väykän johtaessa kokonaisuutta. Keskikenttäpelaajille annan palautetta kentällä ja pienryhmäpalavereissa, joissa keskustellaan ja käydään klippejä läpi.

Klubi 04:n joukkueessa ehdotonta kokemusta edustaa toista kauttaan nuorempien pelaajien niin sanottuna mentorina toimiva 33-vuotias uusiseelantilainen Chris James.

- Chris on fiksu pelaaja, ja hän myös etsii vaikutteita omaan valmentamiseen tällä hetkellä. Samaa aikaan, kun hän harjoittelee, hän tutkii harjoitusta ja treenien jälkeen keskustelemme, mitä olemme harjoitelleet.

Joukkueen maalissa alkukauden aikana neljässä ottelussa on pelannut 18-vuotias Elmo Henriksson, MuSa-ottelussa maalissa oli edustusjoukkueen veskari Jacob Tånnander. Klubi 04:n toinen maalivahti Mathias Ahlblad on PK-35:n joukkueenjohtaja Tomas Ahlbladin poika.

Puolustajista nostetaan esiin paluun Klubiin täksi kaudeksi paluun tehneen kapteenin nauhaa kantavan Johannes Kytilän sekä U18-maajoukkueen mukana kesäkuun alun leirillä olevat Kalle Wallius. U18-maajoukkueen mukana Klubi 04:n joukkueesta on Walliuksen lisäksi Elmo Henriksson, Joose Mäkinen, Henri Salomaa, Agon Sadiku sekä jo viime kaudella Veikkausliigassa maalinteossa onnistunut hyökkääjä Kai Meriluoto.

Monien mielenkiintoisten pelaajien lisäksi Lalli nostaa yhden keskikenttäpelaajan lisäksi esille. Hän on 19-vuotias Honka-kasvatti, viime kaudella Kakkosen B-lohkon parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valittu Saku Heiskanen. Hoffenheimin junioreissakin muutama vuosi sitten pelannut Heiskanen on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista, mutta hän iski heti paluuottelussaan maalin MuSaa vastaan keskiviikkona.

- Saku on hyvä ahtaantilan pelaaja, hän ymmärtää peliä, osaa hakea syöttöjä ja omaa myös todella hyvän laukauksen. Kuten noistakin ominaisuuksista voi päätellä, Saku on hyvin hyökkäysorientoitunut pelaaja, hänellä on varmasti hieno mahdollisuus tehdä vielä komea ura jalkapallon parissa.

Kohti kauden ensimmäistä derbyä

HJK:n Veikkausliigajoukkueesta 04:n riveissä alkukauden peleissä on nähty Jacob Tånnannderin lisäksi Markus Halstia, Sebastian Dahlströmiä sekä Anthony Olusanyaa. Hyvin luultavasti myös sunnuntain ottelussa kentällä nähdään joitain edustusjoukkueen vahvistuksia. Lalli ei näe, että edustusjoukkueen vahvistuksilla olisi mitään sen suurempaa vaikutusta Nollanelosen pelaamiseen.

-  Vastustajat motivoituvat siitä varmasti lisää, että tulee HJK:n edarin pelaajaa vastaan. Se luo vastustajaan erilaista latausta.

- Meidän tekemiseen nuo vahvistukset eivät juurikaan vaikuta, niin paljon samaa meidän pelaamisessa on mitä edarissa. Toki jos sieltä tulee meidän mukaan hieman erilaisen profiilin pelaajaa, niin häntä varten tehdään pientä hienosäätöä, että saamme hänet mahdollisimman hyvin liitettyä joukkueeseen.

Lalli odottaa sunnuntain ottelusta intensiivistä ja hyvätasoista Ykkösen ottelua.

- Hyvin mielenkiintoinen ja varmasti vauhdikas matsi luvassa sunnuntaina, jossa varmaan näkyy myös derbyhenkeä. PK oli talvella vahva joukkue, heillä on hyvin selkeä tapa miten pelata. PK:lla on varmasti tiedossa, millainen jengi me olemme ja miten he pystyvät meitä vastaan pelaamaan.

- PK:ssa on kokemusta paljon Veikkausliigasta, luultavasti aivan kärkipäässä kokemuksen suhteen koko Ykkösessä. Heillä on myös muutamia mielenkiintoista nuoria pelaaja, Jonathan Muzinga nyt etunenässä.

 

Kiitokset Aleksille haastattelusta ja tsemppiä Nollaneloselle kauteen!

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Ykkösen 5. kierroksen ottelu, HJK Klubi 04–PK-35
- Sunnuntaina 30. toukokuuta klo 18:30
- Bolt Arena, Töölö, Helsinki
- Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta kamppailua pystyy seuraamaan suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.


                          


                        

  pallopaa.net