Kuva

Punamustilla oli sunnuntaina edessä kauden ensimmäinen Helsingin paikallisottelu, jossa HJK Klubi 04 isännöi PK:ta Bolt Arenalla. PK pääsi lähtemään otteluun varsin hyvällä ryhmällä muutamasta poissaolijasta huolimatta.

Paunio – Aaltonen, Kuusijärvi, Jeng, Hänninen – Rantanen, Terävä, Auranen – Muzinga (72’ Adam), Ben (90+' Lehtimäki), Puro (82' Jurvainen).

Ottelu lähti käyntiin HJK Klubi 04:n pallonhallinnassa ja Punamustat oli vetäytynyt blokkiin siten, että suurempaa pallonpainetta annettiin vasta, kun pallo oli noin 45 metrissä. 10. minuutilla PK pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan Klubin prässin ohi, Gerald Ben pääsi kuljettamaan vasemmalta sisään, mutta viimeiseen syöttöön pääsi juuri HJK-puolustaja väliin. Tuota tilannetta lukuun ottamatta PK:lla oli vaikeuksia päästä Klubin korkean prässin ohi.

Koko avauspuoliajan kuva oli se, että Klubi piti palloa ja PK yritti parhaimpansa mukaan lähteä vastaiskuihin. Tällä tyylillä ei kuitenkaan kumpikaan ei onnistunut järjestelemään oikeastaan minkäänlaisia paikkoja.

Puoliajan loppuun nähtiin kuitenkin PK:n johtomaali! Arttu Aurasen erinomaisen riiston jälkeen mies syötti Gerald Benille. Jenkkihyökkääjä haastoi tilanteessa Denis Cukicia, joka kaatui ja esti sen jälkeen Beniä menemästä palloon. Joku toinen tuomari olisi saattanut tilanteesta olla tuomitsematta pilkkua, mutta Peiman Simani näytti palloa 11 metriin. Ben asteli laukomaan pilkkua, jonka mies varmasti ampui oikeaan alanurkkaan Klubiveskari Elmo Henrikssonin hypättyä vasemmalle. Maalin jälkeen lähdettiin suoraan tauolle, joten taukotilanne oli PK:n eduksi 1–0.

Ottelun toinen jakso lähti vauhdikkaammin käyntiin mitä ensimmäinen ja PK oli myös ottelussa paremmin mukana, verrattuna ensimmäiseen nelivitoseen. PK sai pelin painopistettä enemmissä määrin Klubin alueelle, pallollisen pelaamisen ollessa huomattavasti laadukkaampaa mitä avausjaksolla. Klubi sai järjesteltyä Tommi Jäntille hyvän paikan vastahyökkäyksestä 59. minuutilla, mutta Atte Paunio pystyi torjumaan Jäntin laukauksen.

Ykkösen uransa ensimmäisen voiton ja nollapelin napanneen Atte Paunion kommentit sunnuntain voitosta:

🎥 Haastattelussa Klubi 04-matsin jälkeen uransa ensimmäisen nollapelin ja voiton Ykkösessä napannut Atte Paunio!

Julkaissut PK-35 Miehet Sunnuntaina 30. toukokuuta 2021

 

PK sai myös luotuja monia hyviä aihioita, mutta viimeiset ja sitä edeltänyt ratkaisu epäonnistuivat liian usein. 69. minuutilla Eetu Puro lähetti kovan laukauksen noin 25 metristä, jonka Elmo Henriksson torjui komeasti oikeasta alanurkasta.

Viimeiset 15 minuuttia oli Klubin hallintaa ja pelin painopiste oli varsin selkäesti PK:n päädyssä. Klubi sai muutamia laukauksia ja kulmahässäkän, josta kotijoukkue olisi hyvinkin voinut iskeä tasoitusmaalin, mutta PK selvisi niistä tilanteista hieman tuurillakin.

Loppuhetkillä ei enää suurempia vaaratilanteita nähty ja PK nappasi näin kolme sarjapistettä mukaansa Töölöstä 0–1 vierasvoitolla.

PK-35 nousi voitolla kuuteen pisteeseen Ykkösessä ja sarjassa seitsemännelle sijalle. Seuraava ottelu on luvassa viikon päästä sunnuntaina 6. kesäkuuta, kun Turun Palloseura saapuu Pihlikseen. 

Päävalmentaja Kim Raimin kommentit ottelusta:

🎥 Päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen joukkueen esitykseen kauden ensimmäisessä vierasvoitossa. Kolme pistettä oli sitä mitä tarvittiin ja haluttiin ja sehän otettiin!

Julkaissut PK-35 Miehet Sunnuntaina 30. toukokuuta 2021


                          


                        

  pallopaa.net