Kuvassa voi olla 1 henkilö

PK-35 vahvistuu mielenkiintoisella uudella hyökkäyspään pelaajalla! 24-vuotias portugalilainen Bruno Rodrigues liittyy Punamustiin loppukauden mittaisella sopimuksella. Bruno edusti viime kaudella Veikkausliigassa kolmanneksi sijoittunutta Kuopion Palloseuraa.

- Olen loukkaantumisen jälkeen valmis pelaamaan ja toivon, että pystyn auttamaan PK-35:tä ja PK pystyy auttamaan minua onnistuaksemme tavoitteissamme.

Bruno on kärsinyt läpi talven ja kevään polvivammasta, mutta se on nyt taakse jäänyttä elämää ja portugalilaistaituri on jo pelikunnossa. Bruno on ollut nyt joukkueen mukana treeneissä reilun parin viikon ajan.

- Treenit ovat menneet hyvin, mutta pieniä asioida pitää vielä treenata joukkueen ja minun yhteispelissä. Se on toki luonnollista, kun näin vähän aikaa on mennyt.

Bruno edusti viime kaudella Kuopion Palloseuran Veikkausliigajoukkuetta. Hän pääsi joukkueeseen Play Off tv-ohjelman kautta.

- Se oli uudenlainen kokemus, en ole koskaan ollut tuollaisessa tilanteessa. Koen, että se ei välttämättä ole hyvä juttu, että pelaajan pitää omat taidot näyttää tv-ohjelmassa. Mutta se ei ole minulle tärkeää, miten pääsen huipulle, kunhan vain pääsisin sinne. Täytyy vain jaksaa ja jatkaa työn tekoa.

Portugalilainen vakuutti ohjelmassa KuPSin työntekijät omalla tekemisellään ja hän sai näin sopimuksen hallitsevaan Suomen mestariin. Peliaikaa Bruno ei saanut Kuopiossa kuin viidessä ottelussa 110 minuuttia. Kakkosessa Kufun paidassa mies täräytti kuuteen peliin seitsemän maalia, joka kertonee myös miehen potentiaalista.

- KuPS-keikka meni kohtuullisesti, odotin toki pelaavani enemmän, mitä lopulta pelasin. Ensimmäistä kertaa olin Suomessa korkealla tasolla, johon oli hieman vaikeampaa tottua.

Peliajan puute oli selvästi Brunolle pettymys.

- Totta kai se harmitti minua, kaikki noin korkealla tasolla haluaa pelata enemmän. Se oli pettymys, mutta se on normaalia jalkapallossa ja pitää jaksaa yrittää.

KuPS-kauden jälkeen Bruno on ollut pitkään ilman sopimusta. Sopimuksettomuuteen on myös tietenkin vaikuttanut miestä piinannut polvivamma.

- Tämän vuoden alussa loukkaannuin, mutta sehän on jalkapalloilijan elämää, kun aina on alttiina riskeille. Nyt olen kuitenkin valmis tähän haasteeseen PK:n riveissä.

Portugalissa pelatessaan Bruno pelasi monta kautta Portugalin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, kaudella 2014-15 Bruno iski nuorena miehenä kuusi maalia Alcanenenselle kyseisellä sarjatasolla. Bruno oli myös Portugalin suurseura Benfican kirjoilla, ja edusti myös seuran kakkosjoukkuetta Portugalin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Kaudeksi 2018 Bruno siirtyi Suomeen ja Kolmosessa pelanneeseen Peimari Unitediin. Bruno valittiin Kolmosen Turun piirin parhaaksi pelaajaksi kyseisellä kaudella hänen iskettyä 22 maalia. Kauden 2019 Bruno aloitti Peimarissa, mutta mies vaihtoi kesken kauden Kakkosen Salon Palloilijoihin. Stintti Salossa jäi kuitenkin vain tuon loppukauden mittaiseksi.

- Tulin futiksen takia Suomeen. Kun kuulin mahdollisuudesta tulla Suomeen, kiinnostuin, koska en ollut aikaisemmin ulkomailla pelannut. Lähdin, koska haluan edetä jalkapallossa ja sitä koitan edelleen jatkaa Suomessa.

Brunon suurin vahvuus pelaajana on hyvin nähtävillä, jos vain hänet joskus on nähnyt kentällä.  

- Olen nopea, se on varmasti suurin vahvuuteni. En osaa pelata hitaasti, ja se on ehkä jopa heikkous. Kun tulee hitaita tilanteita otteluissa, minua alkaa melkein jopa häiritsemään se hitaus ja olen malttamaton. 

Kuvassa voi olla 1 henkilö, seisova ja ulkoilu

Päävalmentaja Kim Raimi näkee Brunon hyvänä lisänä PK:n hyökkäyspelaamiselle. 

- Olemme olleet tietoisia Brunon tilanteesta ja pitäneet häntä silmällä kokoajan. Hänellä oli pientä polvivammaa talvella ja keväällä, joka on nyt hoidettu kuntoon ja Bruno on harjoittelut joukkueen mukana nyt parisen viikkoa. Hän on sopeutunut ryhmään hyvin ja tuo meille lisää vaihtoehtoja hyökkäyspäähän.

- Pelaajatyyppinä Bruno on äärimmäisen nopea ja suhteellisen suoraviivainen pelaaja. Hän pystyy operoimaan sekä kummallakin puolella laiturina, että keskellä toimivana viimeisen linjan pelaajana. Bruno on teknisesti kykeneväinen pelaaja, joka pystyy menemään vastustajista sulavasti ohi. Brunon tulon myötä pystymme vielä monipuolistamaan peliämme erilaisia vastustajia vastaan.

 

Brunon sopimus kattaa kauden 2021 ja hän pelaa PK:n riveissä numerolla 26. Jos sopimuksen viimeiset nyanssit menevät maaliin, Bruno on käytettävissä jo sunnuntain TPS-ottelussa. 

Kuvassa voi olla 1 henkilö


                          


                        

  pallopaa.net