Kuvassa voi olla 1 henkilö ja seisova

PK-35 pelaa sunnuntaina 6. kesäkuuta kauden kolmannen kotiottelun, kun Turun Palloseura saapuu vieraaksemme MagneCit Areenalle. Ottelu käynnistyy klo 18:30 ja kamppailua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta. Paikalle Pihlajamäkeen pystymme nykyisten rajoitusten ollessa voimassa ottamaan sata katsojaa, ja tämä määrä täyttyi kokonaisuudessaan PK-35:n kausikorttilaisista. Otteluun ei siis avata lipunmyyntiä.

Päävalmentaja Kim Raimi on hyvin iloinen siitä, että edes rajattu määrä ihmisiä pääsee myös aitojen sisäpuolelle sunnuntain otteluun.

- Totta kai toiveissa olisi, että saataisi tuoda jo enemmänkin populaa sisään. Hienoa kuitenkin, että edes tuon verran saamme otteluun katsojia sisään!

Klubi-voiton anti

PK-35 nappasi kauden toisen voittonsa viime sunnuntaina, kun Punamustat kaatoi Töölön Bolt Arenalla HJK Klubi 04:n 1–0 lukemin Gerald Benin rangaistuspotkumaalilla. Kyseessä ei varmasti ollut kaikkein kauneimmalla tavalla otetut pisteet, mutta tuloshan se tärkein luonnollisesti on. Kim Raimi oli tyytyväinen kauden ensimmäiseen vierasvoittoon.

- Voitot antavat aina lisää itseluottamusta ja energiaa tulevaan. Pelasimme erittäin kypsän 90 minuuttisen vieraskentällä ja noudatimme ottelusuunnitelmaa todella hyvin. Pelaajatkin tietävät, että edelliseen kahteen peliin viisi päästettyä maalia on todella paljon liikaa ja olen tyytyväinen siihen, että nollapeli ei tullut nyt sattumalta.

Punamustat onnistuivat puolustamaan Klubin hyvin pois vaarapaikoilta ja Atte Paunionkin Ykkösen uran ensimmäiseen nollapeliin ei vaadittu kovinkaan montaa huipputorjuntaa.

- Puolustimme kauttaaltaan laadukkaasti ne alueet, mitä ennen peliä painotimme. Sen takia myös pystyimme kontrolloimaan todella vahvasti sitä, minne Klubi päästettiin ja minne ei. Ja ne muutamat kerrat, kun kollektiivi petti, puolustimme jatkotilanteissa boksin vahvasti. Jos ei vielä kokonaisuudessaan ihan ”masterclass”-suoritus pelaajilta puolustussuuntaan, niin todella vahva kollektiivinen onnistuminen.

Kuvassa voi olla 1 henkilö, seisova, urheilija ja ulkoilu

PK:n pallollisessa pelaamisessa oli omat ongelmansa avausjaksolla. Vuorostaan toisella nelivitosella nähtiin Punamustilta huomattavasti laadukkaampaa pallollista pelaamista.

- Pallollisessa pelissä oli tiettyjä kognitiivisia haasteita ensimmäisellä puolikkaalla, vaikka rakenne oli ihan hyvä. Toisella jaksolla veimme peliä 75-80 minuutille asti, johon olen erittäin tyytyväinen. Olemme myös katsoneet videoilta mitä asioita haluamme pelaamisessamme painottaa ja miten niissä esimerkiksi toisella puolikkaalla onnistuimme.

Koko alkukauden ajan Punamustilla on ollut ongelmia maalinteon kanssa, Eetu Puron osuma EIF:ää vastaan on ainoa pelitilannemaali PK:n tämän kauden Ykkösen otteluissa.

- Parannettavaa meillä on ainakin erikoistilanteiden ja hyökkäysten päättämisessä. Me luomme jokaisessa pelissä tarpeeksi laadukkaita etenemisiä paikkoihin, joista ottelut ratkaistaan. Emme kuitenkaan ole vielä tarpeeksi kliinisiä ratkaisemaan hyökkäyksiä viimeisellä kolmanneksella.

Katseet kohti TPS-ottelua

PK:n vieraaksi sunnuntaina saapuu yksi kotimaisen jalkapallon jättiläisistä Turun Palloseuran muodossa. Joukkue on päässyt jälleen vetämään laadukkaan harjoitusviikon alle ja siinä mielessä valmistautuminen sunnuntaihin on edennyt erinomaisesti.

- Jos kehuin ennen viime viikon peliä pelaajien vireystilaa keskiviikon 10 vs. 10 -harjoitteessa, niin emme ainakaan taaksepäin ole tuon asian suhteen menneet tällä viikolla. Olemme pyrkineet painottamaan samoja perusteita kuin ennen Klubi -ottelua ja vahvistamaan niiden kautta vielä toimintaamme.

- Vastustaja on nyt kuitenkin erilainen kuin Klubi, joten myös tuohon olemme pyrkineet reagoimaan sen verran kuin tarve vaatii.

TPS:n alkukausi on ollut pettymys, kun viidestä ensimmäisestä ottelusta joukkue on kerännyt yhtä monta pistettä. Ainoa voitto tähän mennessä tuli edellisessä vierasottelussa MP:n kustannuksella 2–1. Joukkue otti tililleen kauden toisen kotitappionsa viime lauantaina, kun JIPPO ryösti kolme pistettä Nuutti Tykkyläisen lisäajalla syntyneellä voittomaalilla.

- TPS on ollut osittain myös epäonninen alkukaudesta, joka hämärtää kuvaa siitä kuinka laadukkaan isolla budjetilla tähän sarjaan operoivan joukkueen saamme sunnuntaina vastaan.

Kuvassa voi olla 2 henkilöä, seisovat ihmiset, jalkapallonpelaajaa ja nurmikko

Jonathan Johanssonin valmentamalla joukkueella on ollut osittain sama ongelma alkukauden aikana mitä Punamustilla, nimittäin maalinteko. TPS on iskenyt viidessä ottelussaan viisi maalia, mutta paikkoja olisi ollut huomattavasti isompaankin määrään.

- TPS:n kokonaisvaltainen pelaaminen on kärsinyt paljon siitä, että he eivät ole saaneet palloa maaliin hyvistäkään paikoista. Se on luonut heidän rakenteisiin painetta, joka on myös johtanut kollektiivisiin virheisiin. TPS:n on pakko voittaa sunnuntaina, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Myöskään me emme tule tyytymään mihinkään muuhun kuin voittoon kotikentällämme, joka luo mielenkiintoiset ennakkoasetelmat ottelulle.

Kysyttäessä, Raimi myös kertoo millaisiin asioihin kannattaa sunnuntain ottelussa kiinnittää huomiota.

- Kuinka hyvin pystymme pitämään TPS:n pois maalipaikoilta, emme voi luottaa siihen, ettei TPS tälläkään kertaa osuisi puiden väliin hyvistä paikoistaan. Ja totta kai siihen, pystymmekö tehostamaan hyökkäysten päättämistämme.

Lisää asiaa Turun Palloseurasta on luvassa huomenna lauantaina, kun vastustajaennakossamme mukana on TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikaisen ajatuksia tämän kauden TPS:stä ja Ykkösestä.

Kokoonpanotilanne

Klubi 04-ottelussa nähtiin iloisia uutisia sairastuvalta, kun kokeneen sotaratsut Matias Hänninen, Otto-Pekka Jurvainen sekä Jaakko Lepola palasivat kokoonpanoon. Loukkaantumisia edelleen joukkueessa on, mutta parempaan suuntaan mennään jatkuvasti.

- Ville Salmikivi on edelleen sivussa, ja Romy Nevalaiselle tuli harmittomassa tilanteessa vamma, joka pitää hänet sivussa 1-2 kuukautta.

- Toni Korkiakoski, Tomi Kurvinen ja Marko Koskinen ovat harjoitelleet joukkueen mukana lähes normaalisti ja Bruno Rodriguesin sopimus saadaan toivottavasti myös viimeisteltyä ennen viikonloppua. Vaihtoehtoja riittää kaikille pelipaikoille.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Ykkösen 6. kierroksen ottelu, PK-35–TPS
- Sunnuntaina 6. kesäkuuta klo 18:30
- MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki
- Pystymme ottamaan paikalle 100 katsojaa tämän hetkisillä turvajärjestelyillä. Tämä katsojamäärä täyttyy meidän kausikorttilaisilla. Ottelua pystyy seuraamaan kotisohvalla Ruutu+ -palvelusta.

Kuvassa voi olla 3 henkilöä, urheilijaa ja ulkoilu


                          


                        

  pallopaa.net