lKuvassa voi olla 3 henkilöä, urheilijaa ja ulkoilu
Daniel Rantanen pamautti yhden Ykkösen kauden komeimmista maaleista kauden ensimmäisessä MuSa-ottelussa. Osuuko salama toista kertaa samaan paikkaan?

Maanantaina 28. kesäkuuta PK-35:n miesten edustusjoukkueen harjoituksissa olleella henkilöllä todettiin positiivinen koronavirustestitulos. Tämän myötä kaikki paikalla olleet henkilöt, eli lähes koko edustusjoukkue asetettiin kahden viikon karanteeniin ja myös kolme Ykkösen ottelua jouduttiin siirtämään tulevaisuuteen.

Karanteenijakso päättyi viime yönä ja nyt Punamustilla on tiistain ja keskiviikon harjoitusten verran aikaa valmistautua torstaina häämöttävään Porin reissuun. MuSa–PK-35 -ottelu käynnistyy torstaina 15. heinäkuuta klo 18:30 Porin Stadionilla sekä ottelu on luonnollisesti myös katsottavissa Ruutu+ -palvelussa.

Jututimme otteluennakkoon tutusti PK-35:n päävalmentajaa Kim Raimia.

Karanteenista suoraan sarjakärjen kimppuun

Torstaina PK on varmasti kovimman haasteensa edessä, mitä tämä kausi on tähän mennessä joukkueelle vielä antanutkaan. Kahden treenipäivän jälkeen Punamustat matkustaa Poriin sarjan piikkipaikalla majailevan MuSan vieraaksi.

Ennen, kun menemme tuohon otteluun, käymme hieman läpi, miten karanteenijakso Punamustilla on mennyt.

- Karanteenin päättymisen jälkeen edustusjoukkueen toiminnan tehokkaalle jatkuvuudelle on annettava painoarvoa ja olemme pyrkineet myös hyödyntämään käytettävissä olevaa aikaa Basamin (Elfadl) kanssa. Vastustajia on tutkittu jonkin verran ennakkoon ja valmiustasoja on pyritty pitämään yllä, vaikka emme ole päässeet harjoittelemaan.

- Hyvällä tavalla odottava fiilis itsellä päästä tekemään hommia taas yhdessä joukkueen kanssa. Sarjatilanne toimii hyvänä lisäboostina.

Pelaajistolla oli luonnollisesti omat treeniohjelmansa karanteenijaksolla.

- Fysiikkapuolesta vastaava Basam teki pelaajille kehittymiseen ja suorituskyvyn parantamiseen liittyvät ohjelmat ja Peetu (Lehmus) siihen oheen enemmän huoltavia tukitoimia. Noiden puolesta ei tarvitse olla huolissaan. Sen lisäksi olemme pyrkineet tehostamaan pelaajien teoreettista sisältöosaamista muilla keinoilla.

MuSa-ottelun valmistautuminen on kaukana optimaalisesta, mutta minkäänlaisiin selittelyihin ei ole varaa. Täysi pistepotti on ainoa tavoite.

- Arvostetaan sitä, että pääsemme jälleen toimimaan yhtenä ryhmänä. Treeneissä pää ja jalat pyritään saamaan optimaalisilla toiminnoilla sellaiseen tilaan, että meillä on torstaina 100 % valmius pelata voitosta. Totta kai meillä on myös pelillisesti omat intressimme ottelussa ja myös valmius sen suhteen on saatava riittäväksi.

Kuvassa voi olla 3 henkilöä, seisovat ihmiset, jalkapallonpelaajaa, ulkoilu ja tekstissä sanotaan ISTO FI

MuSan kauden ainoa tappio on tullut Punamustia vastaan

Torstain ottelussa myös ottelun alku varmasti on tärkeässä osassa. PK:n edellisestä ottelusta on pitkälti yli kolme viikkoa, kun taas MuSa on päässyt pelaamaan hyvällä ottelurytmillä, viimeksi lauantaina Joensuussa. 

- Pelituntuma heillä on luonnollisesti parempi. Se tarkoittaa, että pelin alussa meillä ei ole varaa ihmettelyyn, meidän on päästävä mahdollisimman nopeasti kiinni ottelun rytmiin.

MuSa löytyy Ykkösen kärjestä tällä hetkellä, tosin he ovat siellä tasapistein Gnistanin, Jaron sekä MP:n kanssa. 10 ottelusta joukkue on kerännyt 15 pistettä ja tappioita Salamalla on ainoastaan yksi. Se tappio tuli toukokuussa MagneCit Areenalla, kun PK lähetti MuSan kotimatkalle 0–1 tappio niskassaan. 

- Vain yksi tappio kertoo paljon MuSan venymiskyvystä otteluiden sisällä. He ovat todella yhtenäinen ja kamppailuvoimainen joukkue, jolla on selkeät intressit aiheuttaa otteluissa paljon kaaostilanteita, joista he ovat selviytyneet varsin hyvällä tasolla.

- Meidän rakenteelliset asiat tulevat olemaan keskiössä, jotta pystymme olemaan myös kaaostilanteissa vahvoja.

Raimi tietää sen, jos Punamustien joukkue ei torstaina ole täysin valmistautunut, niin ottelusta tulee hyvin pitkä.

- Puolustamisen perusteiden on oltava kunnossa, kuten ne pääasiallisesti olivat jo ennen karanteenia. Oletuksille ei ole tilaa, vaan kaikki lähtee työnteon kautta. Meidän on myös oltava muuntautumiskykyisiä ottelun sisällä ja löydettävä tilat etenemisille riippumatta siitä, miten MuSa otteluun tulee.

Kuvassa voi olla 1 henkilö, seisova, jalkapallon pelaaja ja nurmikko

Ei kahta ilman kolmatta?

Pihlajamäessä nähdyn Punamustien 1–0 voiton lisäksi myös Suomen Cupissa PK oli MuSaa parempi tiukkojen vaiheiden jälkeen 2–1.

- Olemme kaataneet heidät kahdesti, joten ehdottomasti haluamme kruunata putken kolmannella voitolla. Sen eteen on tehtävä kuitenkin paljon asioita hyvin. MuSalla on hyvä kyky selviytyä pelien sisällä heikompanakin päivänä.

MuSa on kokenut pieniä muutoksia joukkueessaan sitten viime näkemän. Joukkueen tähtihyökkääjä John Frederiksen siirtyi Itävaltaan, japanilaisista Mitsuru Tanidan viimeiseksi otteluksi MuSassa jäi vierasottelu PK:ta vastaan ja Yutaka Abe palasi kotimaahansa pelaamatta peliäkään.

Joukkueen hyökkäystä vahvistettiin kesäkuussa HJK:sta ja SJK:sta tutulla 21-vuotiaalla Jyri Kiurulla, joka on ehtinyt onnistua jo kahdesti maalinteossa. Vuotta Kiurua vanhempi oleva keskikenttäpelaaja Juho Montola teki paluun MuSa-paitaan viikonlopun JIPPO-ottelussa.

MuSan tämän hetken tilanteeseen sukelletaan laajemmin keskiviikkona, kun joukkueen kapteeni Jussi Välilä on haastattelussamme.

Kokoonpanotilanne

Punamustien pelaajatilanne on erittäin hyvä, kun joukkue karanteenista päästetään irti.

- Tilanne on ideaali. Ville Salmikivi toipuu hyvää vauhtia akillesjänne-vammastaan, mutta hän ei ole vielä torstaina mukana. Toiveena olisi saada Ville mukaan, kun ottelutahti tiivistyy. Kaikki muut ovat kunnossa pitkäaikaispotilas Romy Nevalaista lukuun ottamatta.

- Lisäksi Joona Rahikka on nyt pelikelpoinen, joka tiivistää kilpailutilannetta entisestään.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Ykkösen ottelu, MuSa–PK-35
- Torstaina 15. heinäkuuta klo 18:30
- Porin Stadion, ”Ikuisen tuulen Stadion”
- Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta. Jos saavut otteluun paikan päälle, liput otteluun löytyy alta olevasta linkistä:

https://kauppa.musansalama.fi/cg/41/liput/

Tähän maaliin ratkesi PK-35:n ja MuSan kauden ensimmäinen kohtaaminen. 

PERJANTAI 😍 Ja mikäs olisikaan parempi tapa lähteä perjantain viettoon kuin vielä kerran fiilistellä Daniel Rantasen aivan fantastista maalia keskiviikkona. Tänään kuitenkin laitetaan katseita jo tarkemmin kohti sunnuntaita ja Rovaniemen reissua. Kim Raimin kommenteilla tuleva matsiennakko luvassa vielä myöhemmin tänään. Kuva: Ruutu, Luukas Lehtovirta

Julkaissut PK-35 Miehet Perjantaina 14. toukokuuta 2021


                          


                        

  pallopaa.net