Kuva

PK-35 pääsi yli kolmen viikon tauon jälkeen irti torstaina, kun PK oli matkustanut Poriin Musan Salaman vieraaksi. Punamustat matkustivat Poriin varsin nälkäisellä ryhmällä ja ryöstöretki mielessään, vaikka treenejä karanteenin jälkeen ei ollut ehtinyt olla kahta enempää.

PK-35:n kokoonpano ottelussa:

Korkiakoski – Kurvinen (46’ Jurvainen), Kuusijärvi, Koskinen, Aaltonen (46’ Hänninen) – Terävä, Jeng (81' Auranen) – Muzinga, Rantanen (26’ Katashira), Puro – Ben (68' Lehtimäki).

Ottelu alkoi rikkonaisesti ja ensimmäisten minuuttien aikana kumpikaan joukkue ei saanut palloa pidetty hallussaan kovin pitkiä aikoja. 8. minuutilla PK pääsi MuSan hyökkäyksen jälkeen vastahyökkäykseen. Gerald Ben pääsi haastamaan MuSa-topparia 1 vs. 1-tilanteessa, josta jenkkikärki pääsi hyvään maalipaikkaan. Benin laukaus noin 10 metristä meni ikävä kyllä hiuksen hienosti ohi Olli Hakanpään maalin.

MuSa iski tuon paikan jälkeen todella kovaa päälle ja Jyri Kiurulta sekä Matias Koskiselta nähtiin hyvät yritykset. Hyviä yrityksiä seurasi täydellinen yritys Matias Sallilalta. Sallila laukoi noin 35 metristä aivan kaamean pommin vastapalloon ja pallo tärähti tolpan kautta verkon perukoille. MuSa näin johtoon upealla osumalla 1–0.

MuSa jatkoi paineistustaan ja he onnistuivat luomaan muutamia puolivaarallisia tilanteita. 21. minuutilla olleen juomatauon jälkeen Daniel Rantanen joutui tulemaan vaihtoon loukkaantumisen takia. Rantasen tilalle kentälle hyppäsi Charles Katashira.

Vaihdon jälkeen PK pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta ottelun peruskuva oli silti hyvin sekavahko. PK:n keskikenttäpelaajat Biran Jeng sekä Esa Terävä ottivat nopealla tahdilla keltaiset kortit hieman vahinkotilanteista, mutta silti tilanteet olivat hyvin selviä. Katashira tuli kentälle hyvin pirteästi ja oli paljon pallossa sekä vaarallinen.

Jonathan Muzingalla oli oiva paikka tasoittaa 37. minuutilla, kun hän pääsi sivurajatilanteen jälkeen kokeilemaan viiden metrin boksin oikeasta nurkasta. Muzingan viimeistely-yritys lähti hieman heikosta asennosta ja meni päin Olli Hakanpään maalia. Muzingalla oli oiva paikka vielä avausjakson lisäajalla, kun hän pääsi kokeilemaan sijoitusta noin 20 metristä. Hieman ohi Muzingan viimeistely kuitenkin meni.

Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1–0 johdossa.

Kim Raimin kommentit ottelun jälkeen:

🎥 Vaikeasta Porin torstai-illasta tuloksena oli varsin tyydyttävä tasapeli. Kim Raimi tiesi, että piste oli aika lailla maksimi, jota tästä ottelusta oli edes mahdollista saada. Punamustien pelit jatkuu Ykkösessä ensi viikon lauantaina, kun RoPS saapuu Pihlikseen.

Julkaissut PK-35 Miehet Torstaina 15. heinäkuuta 2021

 

Toinen jakso alkoi MuSan hallinnassa ja PK:n pelaaminen oli jokseenkin sekavaa. MuSa sai luotua maalipaikkoja, muun muassa Jyri Kiurulla sekä Matias Koskisella oli omat paikkansa, mutta Toni Korkiakoski pystyi nuo tilanteet hoitamaan. Naoki Maeda kokeili onneaan suoraan kulmasta, mutta miehen keskitys kilpistyi tolppaan.

Juomatauon jälkeen PK alkoi saamaan jonkin verran painetta MuSan päätyyn, mutta maalipaikoille pääsy oli todella hankalaa. Paikkojen vähyydestä huolimatta 80. minuutilla PK-35 tasoitti ja se maali tulikin kuin se kuuluisa salama kirkkaalta taivalta. Toni Korkiakosken pitkä avaus löysi Jonathan Muzingan, ja nuori hyökkääjä taituroi pallon 20 metristä maaliin etunurkasta ohi hölmistyneen Olli Hakanpään. Tuosta maalista yllättyi luultavasti jokainen paikalla ollut katsoja, mukaan luettuna ottelua seuraamassa ollut perhe ja -kulttuuriminsteri Krista Kiuru.

Ottelun lopussa kummallakin joukkueella oli omat saumansa iskeä pallo verkkoon, mutta ne parhaimmat saumat tulivat aivan lisäajan loppuhetkillä. Ensiksi PK sai pallon maaliin Jonathan Muzingan toimesta, mutta edeltäneessä tilanteessa tuomari Daniel Enkvist näki Charles Katashiran rikkoneen. Saman tien toisessa päässä tapahtui, kun Matias Koskinen pääsi kokeilemaan, mutta Korkiakoski torjui läheltä lähteneen laukauksen. Tilanteen jälkeisen kulman PK hoiti ja ottelu päättyi.

PK nappasi vaikeasta ottelusta todella arvokkaan pisteen Jonathan Muzingan maalilla. Ykkösen ottelut PK:lla jatkuvat viikon päästä lauantaina 24. heinäkuuta, kun RoPS saapuu MagneCit Areenalle.

Punamustien maalintekijä Jonathan Muzingan kommentit ottelun jälkeen:

🎥 Punamustien maalintekijä Jonathan Muzinga ei ollut kovinkaan tyytyväinen illan esitykseen, mutta tasuripiste lämmitti mieltä. Nyt huilataan hetki ja ensi lauantain RoPS-ottelusta lähdetään pelaamaankin todella tiiviiseen tahtiin.

Julkaissut PK-35 Miehet Torstaina 15. heinäkuuta 2021


                          


                        

  pallopaa.net