Menu

Ykkösliigacupin lohkovaihe päätökseen Joensuussa!

PK-35 tekee pitkän matkan sunnuntaiksi kohti susirajaa, kun edessä on Ykkösliigacupin lohkovaiheen päätösottelu JIPPO:a vastaan. Ottelu käynnistyy Joensuun Hope Areenalla klo 14. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Karjalaisen verkkosivuilta. Vuorokauden tilaus maksaa 3,90€ ja sen voi ostaa täältä

Sunnuntain ottelun tarkka panos selviää tarkemmin lauantaina JäPS – MP-ottelun jälkeen. PK:n jatkopaikka Ykkösliigacupissa varmistuu lauantaina, jos MP ei voita JäPSiä lauantaina. Jos MP voittaa JäPSin, PK-35:n pitää vähintään tasapelipiste napata mukaansa Joensuusta. Selvää on jo nyt, että tasuri Joensuussa tulee riittämään PK:lle lohkovoittoon, JIPPO:n voitolla joensuulaiset vievät lohkon nimiinsä. JIPPO:lle tasapeli tuo varmasti lohkon kakkossijan. 

Viime viikonloppuna PK nappasi kovan vierasvoiton Kotkasta, kun KTP kaatui monivaiheisten tapahtumien jälkeen 4-2-lukemiin. Daniel Rantasen jalka oli jälleen kuumana erikoistilanteissa, joiden johdosta pallo löysi kolmesti Sam Jammehin selän taakse. Loppulukemat 4-2:een rangaistuspotkusta laukoi Tiquinho. Isoja tunteita herättänyt ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, mutta tällä kertaa Punamustat olivat etevämpiä.

PK:lta ja JIPPO:lta löytyy aika paljon keskinäistä historiaa lähivuosilta. Viime vuonna joukkueet ottivat mittaa toisistaan peräti neljästi, kaksi kertaa Kakkosen A-lohkon koitoksessa ja viimeiset kaksi tulivat Ykkösliigan nousukarsintafinaalissa. Kaikki neljä ottelua päättyivät 90 minuutin jälkeen tasapeliin, joten voi sanoa, että hyvin hankalaa oli joukkueiden välille saada eroa, mutta lopulta se kuitenkin saatiin lokakuun viimeisen lauantain Joensuun ottelun jatkoajalla. JIPPO:lla oli jatkoajan aikana monia huippupaikkoja, mutta Yassin Adam oli ainoa mies joka onnistui maalinteossa ja PK:n nousu Ykkösliigaan varmistui. JIPPO tuli sitten perässä Ykkösliigaan kabinettien kautta myöhemmin alkutalvesta.

– Saimme jo viime vuonna aika eeppisiä kohtaamisia järjestettyä JIPPO:n kanssa, ja uskon että tähänkin peliin saadaan hyvä lataus päälle. Valmennustiimeissä ja pelaajistossa on tapahtunut toki muutoksia, mutta varmasti jonkin verran yhtäläisyyksiä on edelleen kummankin pelaamisessa viime kauteen verrattuna, kertoi PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi.

Treenikentällä on läpi viikon ollut todella motivoitunut porukka, ja töitä on tehty kovaa reilun kuukauden kuluttua käynnistyvää kautta silmällä pitäen. Joensuusta on varmasti koko PK-yhteisöllä hienoja muistoja lokakuulta, ja päävalmentaja Raimi uskoo senkin oleva tietty voimavara sunnuntaihin lähdettäessä. 

– Meillä on erittäin hyviä muistoja Joensuusta, sekä hyviä tuloksia alla pre-seasonilla vieraskentillä kovia joukkueita vastaan, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään kotijoukkuetta haastamaan.

Ottelun lopullinen asetelma selviää lauantain JäPS – MP-ottelun jälkeen, mutta Raimi toteaa, että sillä ei juurikaan ole merkitystä, kun otteluun on valmistauduttu.

– Kummatkin pelaavat edelleen lohkon jatkopaikoista ja meillä on ehdottomasti intressinä voittaa lohko tästä positiosta, johon olemme itsemme pelanneet. Sitä silmällä pitäen on myös valmistautumista otteluun suunniteltu.

– Ollaan ehdottomasti hyvällä tiellä joukkueen kanssa, mutta totta kai pelaamisessa on edelleen paljon hiottavaa. Lähdetään ensisijaisesti voittamaan ottelua, mutta myös kehittämään oman pelaamisen perusperiaatteita, Raimi jatkoi.

PK-35:n kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmasti Joni Niemi, Tuukka Andberg, Tomi Kurvinen, Rafael Lehtonen sekä Xhevdet Gela. Paluuta kokoonpanoon odotetaan pelikieltonsa KTP-ottelussa kärsineeltä Mustafa Beyailta. Joukkue matkustaa jo lauantain aikana Joensuuhun, joten otteluun valmistautuminen on eittämättä erinomainen. 

Vastustajana JIPPO

Kuten on tullut jo todettua, JIPPO on todella tuttu vastustaja PK:lle, erityisesti viime kaudelta. Päävalmentaja Mikko Hallikainen on saanut pidettyä kiinni kaikista joukkueen viime kauden runkopelaajista, ja lisäksi joensuulaisten pelaajistoon on tehty muutama hyvänoloinen täsmävahvistus.

Itseoikeutettuna ykkösveskarina jatkaa Pyry Piirainen, edessään tutut topparit Topi Kela sekä Victor Matheus. Lisäksi joukkueen luottopelaajiin lukeutuvat PK:sta tuttu Nuutti Tykkyläinen, vaarallinen hyökkääjä Anton Eerola sekä japanilaisduo Junnosoke Watanabe ja Yoshiaki Kikuchi.

Uusina hankintoina JIPPO on hankkinut takalinjoilleen Lassi Forssin (Reipas) sekä viimeksi KäPassa pelanneen toppari-Roope Huhtalan. Lisäksi joukkueeseen saapui myös kolmas japanilaispelaaja Yusei Ohashin muodossa ja hyökkäykseen tuli edelleen lopullista läpimurtoaan maamme toiseksi korkeimmalla sarjatasolla hakeva Jyri Kiuru (VIFK). Ehkä suurimmat odotukset uusista hankinnoista kohdistuvat kuitenkin JJK:sta tulleen Oskar Pihlajan harteille. Hän on edellisen kahden kauden aikana mättänyt yhteensä 14 osumaa Ykkösessä ja tehoja mieheltä varmasti odotetaan nyt myös joensuulaisten leirissä.

JIPPO:n harjoituskausi on mennyt varsin otollisissa tunnelmissa, ainakin tuloksellisesti. Ykkösliigacupissa joukkue nappasi voiton MP:stä ja tasan joensuulaiset ovat pelanneet KTP:n sekä viimeksi JäPSin kanssa. JäPS-ottelusta jäi JIPPO-leiriin varmasti hieman kitkerä sivumaku, kun joukkue menetti kahden maalin johtoaseman toisella puoliajalla ja JäPSin maalilla torjui Joona Tiaisen loukkaantumisen johdosta noin tunnin ajan topparina enemmän tunnetuksi tullut Roope Autio. Harjoitusotteluissa JIPPO on tehnyt selvää jälkeä muun muassa Ykkösen kauteen valmistautuvista FC Vaajakoskesta, KuPS Akatemiasta sekä JJK:sta. 

Info

JIPPO – PK-35
Su 10.3. klo 14
Hope Areena, Joensuu

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Karjalaisen verkkosivuilta. Vuorokauden tilaus maksaa 3,90€ ja sen voi ostaa täältä

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap