Menu

Haastattelussa Samuel Vuohtoniemi – ”Vastustajat ovat entistäkin fyysisempiä”

PK-35:n riveihin tammikuussa siirtynyt Samuel Vuohtoniemi on ottanut ensimmäisejä steppejään uudessa seurassaan viime viikkojen aikana, ja 2005-ikäluokkaan kuuluvan hyökkääjän ensimmäinen maali Punamustissa syntyikin viime lauantaina PEPO:a vastaan Imatralla.

Ohessa Valtista Pihlikseen saapuneen Vuohtoniemen mietteitä sopimuksen julkaisun jälkeen tammikuulta.

Sopimusuutinen tammikuulta.

 


 

Lämpimästi tervetuloa Pihlikseen Samuel! Mitä kuuluu?

– Kiitos ja hyvin menee!

Kerro ihan ensi alkuun, mikä sai sinut tulemaan PK:n riveihin?

– PK-35 on perinteikäs joukkue, ja hieman eri koostumuksilla ollut mukana pitkään suomifutiksessa, ja oikeastaan aina täällä on ollut kelpo joukkue. Täällä myös halutaan pelata hyvää futista, josta pidän paljon. Tämä oli kokonaisvaltaisesti hyvä paikka ottaa seuraava askel, laadukas joukkue sekä ympäristö, ja hyvät valmentajat.

– Juttelin ennen sopimuksen tekoa myös Alen (Besic, Valtin päävalmentaja) kanssa, joka kehui ja suositteli PK:ta minulle seuraavaksi joukkueeksi. 

Olit joulukuussa mukana testijaksolla, jossa oli yksi testipeli, ja sen jälkeen sinulle myös sopimusta tarjottiin. Millainen fiilis sinulle jäi joulukuusta?

– Pelistä jäi sinällään huono fiilis, kun tuli tappio, mutta oli kivaa nähdä, että meidän ei ennen yhdessä pelannut joukkue taisteli kovaa ja halusi näyttää. 

– Treeneissä kaikki on vetänyt kovalla intensiteetillä, ja se motivoi myös itseäni eteenpäin, yrittämään kovempaa ja harjoittelemaan entistä laadukkaammin. Kilpailu on hyvätasoista treeneissä.

Viime kausi oli sinun ensimmäinen miesten peleissä. Pelasit Valtissa 21 ottelua Kolmosessa, teit yhdeksän maalia ja saalistit lukuisia maalisyöttöjäkin. Millainen viime vuosi oli sinun näkökulmasta?

– Ihan alkukaudesta kesti hetken aikaa tottua siihen miesten vauhtiin, ne pelit erottuvat kuitenkin aika paljon junnupeleistä. Junnuissa usein mennään aika päädystä päätyyn, mutta viime kaudella Kolmosessa huomasi, että siellä otetaan vähän järjen kautta enemmän, ei väkisin pusketa eteenpäin. Siihen kesti hetki totutella, mutta pääsin aika nopeasti sen kanssa sinuiksi, ja löysin omat vahvuuteni kentällä. Sitä kautta alkoi tulemaan enemmän maaleja ja syöttöjä, ja voittoja saimme myös joukkueena. Kokonaisuudessaan kausi meni aika kivasti, voin olla tyytyväinen.

Sinut valittiin myös Valtin edustuksen vuoden pelaajaksi, joten siltäkin osin kausi meni hyvin. Kerro vähän mitä vahvuuksia sinulla oli Kolmosen tasolle?

– Olen nopea ja räjähtävä pelaaja, ja pystyin tuomaan sitä myös Kolmosessa hyvin esille. Tein ainakin muutaman maalin sitä kautta, kun pystin nopeuteni ansiosta hyökkäämään pallonriistoihin ja pääsemään läpi. Sain myös paljon juoksupalloja linjan taakse, ja sieltä pääsin juoksemaan läpi.

Vähän tuossa käytiinkin jo läpi, mutta millaista pelaaminen oli Kolmosessa verrattuna junioripeleihin?

– Kaksinkamppailut olivat aivan eritasoisia vääntöjä, kun vastustajalla oli huomattavasti enemmän massaa. Kolmosessa pallosta haluttiin jollain tasolla myös pitää itsellä enemmän, etsittiin huolellisemmin paikkaa, josta hyökätä, eikä yritetty väkisin mennä eteenpäin.

Laitetaan katseita hieman tulevaan. Edessä on kausi Kakkosessa PK-35:n riveissä. Mitä ajatuksia siitä?

– Vastustajat ovat entistäkin fyysisempiä, ja pitää tehdä vielä lisää hommia, että pärjään. Ei varmasti ole niin paljoa aikaa pallon kanssa, mitä Kolmosessa, vaan ratkaisut pitää tulla nopeasti. 

Millaisia tavoitteita sinulla on alkavaan kauteen?

– Tiedän, että kilpailu on kovaa varmasti meidän hyökkäyspäässä, mutta haluan saada mahdollisimman paljon peliaikaa, joten minun pitää treenikentällä näyttää, että olen sen ansainnut. Kun kentälle pääsen, haluan tehdä tehoja. Totta kai joukkueena tavoitteena on nousta Ykköseen, se on selvää.

Pelaat futiksen ohella futsalia KäPassa, ja olet ollut myös Suomen U19-maajoukkueen mukana. Mitä tavoitteita sinulla on futsalin suhteen?

– Sanotaan se alkuun, että jalkapallo on minulle ykköslaji, se on itselle ollut aina tärkein laji. Futsal on hyvää vaihtelua futikseen, siinä tulee erilaisia tilanteita, joita täytyy ratkaista ja se on pelinä aika erilainen.

Mitä hyötyjä näet futsalin pelaamisesta jalkapallon puolelle?

– Se auttaa pienessä tilassa ja pienemmällä alueelle pelaamiseen. Pystyn futiksessa selviytymään pienissä tiloissa paremmin, ja tekemään oikean ratkaisun nopeammin. 

Olit tammikuussa Suomen U19-futsalmaajoukkueen mukana leirityksellä, millaista se oli?

– Se oli kova ja rankka muutaman päivän setti, jossa päivät oli täynnä ohjelmaa. Oli kuitenkin kivaa tehdä yhdessä hyvällä porukalla hommia. Meillä on maaliskuussa edessä EM-karsinnat, johon olisi totta kai kivaa päästä mukaan. 

 

PK-35:n harjoitusotteluiden sarja jatkuu lauantaina, kun PK-35 kohtaa PPJ:n Talin Jalkapallohallissa klo 19. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Varmista paikkasi katsomosta Kakkosen kaudelle, ja nappaa kausari Tiketistä!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap