Menu

Haastattelussa Tomi Kurvinen – “Ei tarvitse hammasta purra ihan jokaisessa harjoituksessa”

PK-35:n kapteenina edellisissä otteluissa pelannut Tomi Kurvinen solmi jatkosopimuksen muutama viikko sitten seuran kanssa. Sopimuksen julkaisua ennen mies kävi myös haastattelussamme ja haastattelun anti on nyt luettavissa.

 


 

Tomi, kiva, että jatkat täällä! Mikä fiilis on jatkosopimuksen solmimisen jälkeen?

– Kuten aina tähän aikaa kaudesta, innokkaat fiilikset ja odottavainen olo tulevaa kautta ajatellen. On aina ilo ja kunnia jatkaa itselle siinä tärkeimmässä seurassa pelaamista oli se sarjataso sitten Ykkönen, Kakkonen tai joku muu. PK:n paidan kantaminen ja pelaaminen Pihliksen kentällä tuo aina loistavat fiilikset.

Viime kausi oli henkilökohtaisesti sinulle ja koko joukkueelle hankala. Miten vetäisit kauden yhteen?

– Henkilökohtaisesti kausi meni aika samaa kaavaa, mitä sitä aikaisempikin kausi, eli loukkaantumisia täynnä oli kausi. Ei siitä hirveän paljon jäänyt tosiaan käteen, voi laittaa vaan katseen eteenpäin ja lähteä uuteen kauteen tervein mielin.

Missä kunnossa mies on tällä hetkellä?

– Tällä hetkellä olen erittäin hyvässä kunnossa verrattuna kahteen edelliseen vuoteen. Kaksi viime vuotta käytännössä alkoivat niin, että olin tähän aikaan jo rikki. Se jatkui sitten aika pitkoja aikoja harjoituskausista ja se heijastui myös itse kauteen. Nyt olen ollut loppusyksystä lähtien kunnossa, olen pelannut vähän futsalia ja olen pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti. Ensimmäistä kertaa pariin vuoteen ei ole mitään kipuja tällä hetkellä, mikä on totta kai positiivista. Nautin tällä hetkellä treenaamisesta ja ylipäänsä futiksesta hyvin paljon, kun ei tarvitse purra hammasta ihan jokaisessa harjoituksessa.

Viime kauden jälkeen joukkue tulee muuttumaan ja on muuttunut jo aika paljon. Millainen olo sinulla on tulevasta kauden joukkueesta?

–  Vaikea sanoa oikeastaan mitään odotuksia tulevasta, koska ei vielä tiedetä, niin tarkkaan millainen kokoonpano meillä on. Sellaisessa uskossa olen, että meidän tavoitteena on olla Kakkosen kärkipäässä ja me varmasti pystytään siihen, mikäli saamme koottua hyvän ja laadukkaan joukkueen. Luotan valmennukseemme ja uskon, että he antavat meille pelaajille joka ilta hyvän mahdollisuuden voittaa. 

Mitä odotuksia sinulla on henkilökohtaisella tasolla alkavaan kauteen?

– Haluan totta kai pelata mahdollisimman monta peliä ja pitää tämän hyvän fiiliksen omassa kehossa, mikä siellä tällä hetkellä on. Tietenkin kauden alkuun on vielä aikaa, mutta tällä menolla, jos jatketaan niin hyvä tulee. Tiedostan sen kyllä, että joukkueemme on nuorentumassa ja itse olen jollain tasolla jo sitä kokeneempaa kaartia. Se tuo lisää vastuuta ja haluan myös sitä itse ottaa. Minulla on sellainen ajatus, että teen kaikkeni kentällä ja sen ulkopuolella, että pystyn auttamaan joukkuetta, pusken itseäni eteenpäin ja samalla myös meidän muita nuorempiakin pelaajia. 

Parin kauden tauon jälkeen pelaat jälleen Kakkosta, mitä ajatuksia siitä.

– Ihan hyvät fiilikset. Kakkonen on hyvä sarja, jossa tietenkin lohkojaolla, ja sellaisilla asioilla on aika paljon vaikutusta. Meidän lohko vaikuttaa pelkästään joukkueiden nimien pohjalta aika tasaiselta sekä ylipäänsä aika hyvätasoiselta. Ihan varmasti saa jokaisessa ottelussa ihan tosissaan vääntää, en usko että on ihan hirveästi varaa mihinkään ohipäiviin. Vähän samaa mitä viime kaudet Ykkösessä.

Ensimmäiset harjoitusottelut on jo pelattu, millainen fiilis on ensimmäisinä viikkoina treenikentällä ollut?

– Todella paljon testipelaajia on pyörinyt mukana, se tuo mukanaan paljon intoa ja myös vähän sellaista sekoilua. Innokkaasti siellä on nuoret mukana ja yrittävät kovaa näyttää, että ovat sopimuksen arvoisia. Toki kyllähän tässä odottaa jo sitä, että saadaan tämä joukkue enemmän kasaan ja päästään sillä porukalla valmistautumaan kauteen. 

Olet pelannut pitkään PK:ssa, jo juniorina pelasit monen kauden ajan ja nyt edustusjoukkueessa sinulla alkaa yhteensä kuudes kausi. Miten sanoittaisit sen, mitä PK:ssa pelaaminen sinulle merkitsee?

– Sitä on sinällään vähän hankala pukea sanoiksi, kun kyse on sellaisesta tunteesta, minkä kokee, kun astelee punamustassa paidassa tuohon Pihliksen baanalle, tuttujen ihmisten edessä, joita olen nähnyt ihan sieltä junnuvuosista saakka. Se on itselle erityinen ja hyvin lämmin fiilis aina, kun pääsen tuohon pelaamaan. 

 

Lisää sopimuspelaajiemme haastatteluita on luvassa tällä viikolla. Loppuviikosta on luvassa jälleen myös sopimusuutisia, ja viikko päättyy lauantai-iltana harjoitusotteluun Ykköseen noussutta Käpylän Palloa vastaan. Ottelu käynnistyy Talin Jalkapallohallissa klo 19. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap