Menu

Onnittelut Catarina Kontiselle!

Pallokerho-35:n P2009-ikäluokassa rahastonhoitajana toimiva Catarina Kontinen on valittu seurassa kesäkuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

PK-35 perustelee Kontisen valintaa seuraavasti:

”Hyvää, rakentavaa ja ratkaisukeskeistä keskustelua seuran suuntaan kerta toisensa jälkeen. Todella hyviä kehitysehdotuksia miten joukkueiden, vapaaehtoisten ja seuran välistä yhteistyötä ja toimintatapoja voisi parantaa helpottamaan kaikkien arkea.”

– Arvostan sellaista palautetta ja kehitysehdotuksia, joihin ei sisälly ainoastaan kritiikkiä. Kun esittää myös ratkaisuideoita, ongelmat ratkeavat helpommin, ”Cata” itse kommentoi.

Kontinen on toiminut tehtävässään nyt kaksi vuotta hänen nuorimman lapsensa liityttyä PK-35:een jo edellisenä vuonna. Kun P2009-ikäluokka tarvitsi ja kysyi lisää vapaaehtoisapua, Cata ryhtyi rahastonhoitajaksi, sillä hän tykkää olla lastensa harrastuksissa aktiivisesti mukana.

– Olen näiden parin vuoden aikana nähnyt seurassa ison määrän vapaaehtoisia, joiden kesken on tosi hyvä henki. Aina voi kysyä apua ja aina myös autetaan, kun pystytään. Kommunikaatio seurankin suuntaan toimii oikein mallikkaasti, Cata sanoo.

– Tykkään kovasti, että seura pyrkii koko ajan kehittymään. PK-35 on todella positiivinen seura, joka haluaa aidosti panostaa toimintaansa. Kaikki ovat ystävällisiä ja samalla tietoisia omista rooleistaan.

Cata lisää aiheellisesti heti perään, että aina on tiettyjä asioita, joita voi ja pitääkin parantaa. Hän toki korostaa puhuvansa aiheesta vain omasta positiostaan käsin.

– Isot uudet ratkaisut olisi hyvä ”palastella” eli jakaa osiin ja viedä tätä kautta eteenpäin. Ja kun ne on toteutettu, ei tulisi tyytyä saavutettuun tilanteeseen, vaan päättää taas, kuinka jatketaan esimerkiksi joidenkin muiden toimintojen parissa. On totta kai myös pyrittävä välttämään päällekkäistä työtä.

Kontinen ottaa esimerkiksi yksittäisen matkalaskun, joka saattaa kiertää usean käden kautta, vaikka lopputulokseen voisi päästä tätä yksinkertaisemminkin. Tiettyjen toimintojen hyötykäyttöä voisi hänen mielestään yrittää tulevaisuudessa maksimoida nykyistä tehokkaammin.

– Ylipäätään silloin tällöin tulee mietittyä vapaaehtoistyön yhteiskunnallista merkitystä. Esimerkiksi joukkueenjohtajien kanssa käydään paljon vuoropuhelua mahdollisuuksista tukea vähäosaisia perheitä. On tosi tärkeää, etteivät lapset ja nuoret syrjäydy ainakaan siksi, etteikö heille pystyttäisi tarjoamaan riittävän edullista harrastustoimintaa.

Punamustien P2009-ikäluokassa toimii niin kilpa- kuin haaste/harrastejoukkue. Cata korostaa lähtökohtaisesti kaikkien olevan tervetulleita mukaan, sillä toimintaa löytyy sekä tavoitteellisille pelaajille että sellaisille, jotka eivät halua ottaa futista yhtä tosissaan.

– Esiteinit ovat aika herkässä iässä. Vaikka futis voi välillä olla aika totistakin, se voi tarjota paljon iloa, kun heidän omassa elämässään myllertää. On motivoivaa saada toimia vapaaehtoisena mukana ympäristössä, jossa nuorten on hyvä olla ja viihtyä. Pelaajamme ovat kyllä oikein fiksuja nuoria miehiä.

Pallokerho-35 onnittelee Catarina Kontista valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futiskauden jatkoa!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap