Menu

Onnittelut Jenni Syrjälälle!

PK-35:n P2013-joukkueen rahastonhoitaja ja punamustien Naisfutiksen pelaaja Jenni Syrjälä on valittu seurassa helmikuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Syrjälällä on takanaan pitkä PK-tausta, sillä hän liittyi seuraan junioripelaajana jo 80-luvun puolivälin tienoilla. Jenni pelasi aluksi itseään joitakin vuosia vanhempien kanssa, koska 1980 syntyneillä tytöillä ei ollut vielä omaa joukkuetta.

– Ensimmäinen valmentajani oli Esko Soininen. Myös Anu Soininen oli toiminnassa aktiivisesti mukana. Kun omalle ikäluokalleni perustettiin joukkue, valmentajaksi tuli isäni Tapio Nikkilä, Jenni muistelee.

– Lopetin pelaamisen noin 15-vuotiaana, mutta aloitin uudestaan vuonna 2015 naisten Nelosessa, jolloin Esko ja Anu olivat yhä mukana joukkueen taustalla. Siirryin sittemmin seuran Naisfutikseen. Ja poikani pelaavat 2013 ja 2014 syntyneiden ikäluokissa.

Syrjälä toimii rahastonhoitajana nyt kolmatta kautta ja kokee tehtävän melko helpoksi työskenneltyään edellisessä ammatissaan kirjanpitäjänä. Matkan varrella ei ole osunut vastaan ylimääräisiä vaikeuksia.

– Järjestelmät tukevat talouden seurantaa, ja lisäksi perheet ovat aika hyvin sitoutuneita. Korona-aika aiheuttaa monille taloudellisia haasteita, mutta perheet ymmärtävät tilanteen tosi hyvin myös seuran ja joukkueiden kannalta, Jenni sanoo.

– Jos maksurästejä kertyy useita peräkkäin, ei puhuta enää ihan pienistä summista. Rahastonhoitajan on tällöin toimittava aktiivisesti ja pyrittävä hoitamaan tilanteet mahdollisimman ystävällisesti.

Syrjälä pitää vapaaehtoistyötä erittäin tärkeänä, sillä ilman sitä ostopalvelut kasvattaisivat joukkueen kuluja. Ja kun toiminta kallistuisi, osa halukkaista lapsista ei enää pystyisi olemaan mukana. Tämän takia vapaaehtoisten sopiva ja järkevä sitouttaminen on Jennin mukaan ihan avainasemassa.

– Jokaisella harrastajalla on oltava mahdollisuus osallistua toimintaamme, mikä on itselleni iso motivoiva tekijä. Myös yhteisöllisyys ja lasten saama oppi toimia ryhmässä ovat todella tärkeitä asioita.

Jenni on ymmärrettävästi kokenut itsensä aina henkeen ja vereen peekoolaiseksi. Noin 35 vuotta sitten alkanut taival punamustissa on tarjonnut hänelle hyvän mahdollisuuden nähdä läheltä seuran jatkuvaa kehitystä.

– Toiminta on laadukasta ja ennen kaikkea lapsilähtöistä. Isona tavoitteena on toimia koko ajan lasten ja nuorten parhaaksi. Tietyt henkilöt on haluttu työntekijöiksi, mikä puolestaan takaa kehityksen, joka onkin vuosien varrella ollut ihan valtavaa, Jenni näkee.

– Jokainen joukkue noudattaa seuran tiettyjä raameja, joiden mukaan toimitaan. Esimerkiksi Naisfutiksessa kunnioitetaan punamustaa paitaa ja ollaan ylpeitä peekoolaisuudesta ihan samalla tavoin kuin poikajoukkueessa, jossa toimin rahastonhoitajana. Nyt vain pidetään itsemme terveinä ja tullaan ainoastaan terveinä harjoituksiin!

PK-35 onnittelee Jenni Syrjälää valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futiskautta 2021!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap