Menu

Onnittelut Turo ja Jade Sarkimalle!

Pallokerho-35 valitsi huhtikuun Kuukauden vapaaehtoiseksi poikkeuksellisesti kaksi henkilöä. Turo Sarkima ja Jade Sarkima saavat valinnasta palkinnokseen Intersport Eastonin lahjakortin.

Turo toimii valmentajana PK-35:n T11- ja T15-ikäluokissa. Jade puolestaan pelaa T11:ssä ja valmentaa T15:ssä. Isällä ja tyttärellä on nyt kokemusta punamustista vähän yli kahden vuoden ajalta.

– Pelasin lapsena ja nuorena muissa lähialueen seuroissa, mutta PK:ssa taisi aina olla itselleni vähän liian kova taso, Turo naurahtaa.

–  Muistan hyvin, kun seura pelasi Veikkausliigassa (1998). Olin silloin yläasteella ja kävin katsomassa joukkueen kotipelejä. Pelaamisen lopetettuani tulin Jaden kautta takaisin futiksen pariin.  

PK-35 oli Sarkimoille pari vuotta sitten selvä ykkösvaihtoehto, mihin vaikutti myös oma kuplahalli, jonka olemassaolosta Turo ei aiemmin edes ollut tietoinen. Hän alkoi valmentaa T11-ikäluokassa syksyllä 2020 sekä T15:ssa viime keväänä eli joukkueen perustamisesta lähtien.

Jade puolestaan liittyi valmennukseen mukaan syksyllä 2021 puhuttuaan jo jonkin aikaa kiinnostuksestaan asiaa kohtaan. Nyt hän osallistuu T15:n harjoituksiin ja otteluihin, pitää kirjaa pelien lopputuloksista, on laatinut jo kokoonpanoja ja saanut vastuuta peluutuksessakin.

– Kun olin tuonut yhdeltä kurssilta kotiin valmentajan eräänlaisen huoneentaulun, Jade nähtävästi tutustui siihen aika tarkasti ja hyödynsi oppejaan joukkueen seuraavissa tapahtumissa. Itse olen suorittanut valmentajan starttikoulutuksen ja käyn parhaillaan ikävaihekurssia, Turo jatkaa.

– Koen olevani kannustava valmentaja. Kun vielä pelasin, olin luonteeltani nimenomaan joukkuepelaaja, mikä korostuu toiminnassani nytkin. Jalkapallossa voitetaan ja hävitään aina yhdessä joukkueena.

Futis on harrastus, joka tuottaa lapsille Turon mukaan paljon iloa ja joskus toki suruakin. Tuloksen tavoittelu ei saa koskaan kiilata tärkeimmän eli ilontunteen edelle. Hänen isoin motivaationsa kumpuaa mahdollisuudesta nähdä läheltä lasten kehitystä niin pelaajina kuin ihmisinä.

– Nykyään näkee, ettei liikuntaa harrasteta arjessa yhtä paljon kuin joskus aiemmin. Tätäkin kautta vapaaehtoisten toiminta urheiluseuroissa saa lisäarvoa. On tärkeää olla mukana huolehtimassa, että lapset ja nuoret voivat jatkaa liikuntaharrastustaan, Turo alleviivaa.

– PK-35:ssä on iso määrä ihmisiä, jotka yrittävät ja tekevät koko ajan parhaansa. Seurasta löytyy hienoa draivia tehdä ja toteuttaa asioita. Esimerkiksi sisäisessä tiedotuksessa olisi vielä kehitettävää, mutta koko toiminnassa on jo nyt paljon hyvää.

Pallokerho-35 onnittelee Turo ja Jade Sarkimaa valinnoista Kuukauden vapaaehtoiseksi sekä toivottaa heille erinomaista futiskauden jatkoa! 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap