Menu

Ma 6.6. klo 18:30 TPS – PK-35

Kuusi ottelua se vei, mutta seitsemäs kerta sanoi toden. PK-35 nappasi kauden avausvoittonsa viime sunnuntaina, kun Mikkelin Palloilijat joutuivat lähtemään Pihlajamäestä tappio niskassaan. Punamustat lähtevät metsästämään toista voittoa maanantaina Turkuun, jossa Turun Palloseura isännöi joukkuetta klo 18:30 käynnistyvässä ottelussa. Kamppailua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta. 

MP-voiton anti

Neljän peräkkäisen tappion jälkeen Punamustat astelivat kentälle kovaa työtä tekevänä yhtenäisenä ryhmänä, joka paistoi varmasti myös kaikille paikallaolijoille. PK onnistui pahasti epäonnistuneiden Pohjanmaan kiertueen pelien jälkeen jo nostamaan peli-ilmettä EIF-vierasottelussa, vaikka tulos jäikin piippuun. Suomen Cupissa jatkopaikka toki tuli vakuuttavasti Ilves-Kissoja vastaan. 

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi korostaakin jatkumon tärkeyttä pelaamisen laadussa. 

– Saimme kaivattua jatkumoa EIF ja Ilves-Kissat peleille, siinä mielessä yhtenäinen esitys ja voitto tähän kohtaan oli hyvää jatkumoa koko tekemiselle. Tekemisen taso kasvoi systemaattisesti koko ajan MP-ottelua kohti mentäessä, mutta totta kai se vaati taas todella kovan määrän töitä joukkueelta. Ilmaiseksi ei saatu taaskaan mitään. 

Viime sunnuntain ottelussa PK hallitsi ottelun avausjaksoa, mutta toisen nelivitosen aikana MP pystyi luomaan vahvasti painetta Punamustaan päätyyn. Hyvän puolustuspelaamisen lisäksi myös maalivahti Rafael Zbinden sai venyä maalillaan muutaman komeaan venytykseen.

– MP on näyttänyt alkukaudesta, että se on laadukas joukkue ja he laittoivat meidät koville toisella puolikkaalla, mutta puolustimme hienosti keskustan ja oma boksin etenkin erikoistilanteissa. MP on luonut keskimäärin sarjassa lähes eniten maalipaikkoja, joten olen tyytyväinen kauttaaltaan meidän puolustamiseen.

Ottelun ainoat maalit nähtiin rangaistuspotkuista, kun avausjaksolla Olmes Garcia tälläsi pallon varmasti maaliin, ja saman teki aivan ottelun viime hetkillä Tommi Tainio.

– Teimme MP:tä vastaan hartiavoimin töitä, mutta onnistuimme myös painotetuissa asioissa, joka helpotti meidän onnistumista. Tietyt asiat tapahtuivat systemaattisesti ja suunnitellusti, vaikka neutraalikatsoja helposti näki vain ”kovaa tsemppaavan joukkueen” tietyissä hetkissä. Halu voittaa oli korkea, mutta niin oli myös pelaajien kyky toteuttaa joitakin taktisia valintoja.

Harjoitusviikko

Punamustien ottelutahti on ollut kova heti näin kauden alkajaisiksi. Toukokuun aikana joukkue pelasi seitsemän ottelua, ja nyt TPS-ottelu avaa kovan 18 päivän rupeaman, jonka aikana PK nähdään kentällä viidesti. Ehjiä treeniviikkoja ei ole siis liiemmin lähiaikoina tulossa, joten tästä viikosta joukkue ja valmennus on ottanut hyödyn irti.

– Olemme keskittyneet viikolla muun muassa pallollisen vaiheen perusteiden vahvistamiseen ja monipuolistamiseen, siitä oli jo hyviä viitteitä MP-ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Sen lisäksi olemme käyneet myös toimintaa pallottomana vielä tarkemmin läpi videoiden kautta. Joukkueessa vallitsee hyvä virinä maanantaita kohti mentäessä.

Katseet TPS-otteluun 

TPS on ollut hankala vastus Punamustille viimeisen vuoden aikana, kun joukkueet ovat monen vuoden tauon jälkeen jälleen samalle sarjatasolle törmänneet. Viime kauden Ykkösessä ensimmäinen kohtaaminen Pihliksessä päättyi maalittomana, elokuussa Turussa TPS hallitsi omaa kotiotteluaan selkeästi ja nappasi siitä 2-1 voiton. Joukkueet kohtasivat myös helmikuussa Ykköscupissa, kun TPS haki Talista 2-0 vierasvoiton. 

TPS:n alkukausi on ollut siinä määrin onnistunut, että joukkue löytyy tällä hetkellä Ykkösen piikkipaikalta. Varsinkin vieraskentällä maajoukkuelegenda Jonathan Johanssonin miehistö on ollut erinomainen, kun neljästä ottelusta joukkue on napannut 10 pistettä. Viimeisin voitto tulikin juuri vieraissa FF Jaroa vastaan 2-1 lukemin viime sunnuntaina. Kotona TPS on avannut kautensa kolmea sarjanousijaa vastaan, joista tuloksena on ollut neljä pistettä. JäPS-kotivoiton jälkeen Pargas IF haki täydet sarjapisteet 2-0 voitolla ja edellisessä kotiottelussa PEPO nollasi Tepsin maalittomaan tasuriin. 

Päävalmentaja Kim Raimi tietää, että TPS on Punamustille iso haaste.

– TPS on todella kova ja fyysinen vastustaja, jonka pitäisi tuolla materiaalilla kyetä tämän sarjan voittoon. Kuten tulokset ovat kuitenkin osoittaneet, heitä on mahdollista horjuttaa ja uskon meillä myös olevan siihen omat mahdollisuutemme. Haaste on kuitenkin kova ja meidän pitää saada sama latautuminen, mitä viime aikoina olemme pystyneet vaalimaan.

Viime kaudella niukasti kolmanneksi Ykkösessä jääneellä joukkueella on selvä tapa pelata. 

– TPS puolustaa todella jämäkästi joukkueena ja pelaa vahvaa pystysuunnan jalkapalloa. Heiltä löytyy paljon vääntövoimaa ja meidän on pystyttävä vastaamaan siihen. Sen lisäksi meidän on myös pystyttävä löytämään ne hetket pelin sisältä, kun pystymme heitä pallon kanssa satuttamaan. Erikoistilanteissa TPS on varmasti myös yksi sarjan vaarallisimmista joukkueista.

Esittelyssä TPS

Turun Palloseura täyttää tänä vuonna 100 vuotta, ja myös tämän kauden joukkue on kasattu hyvin selvästi nousu mielessä.

Joukkueen maalia vartioi viime kaudella Ykkösen parhaaksi maalivahdiksi valittu Jere Koponen. Hänen edessään puolustuksen tukipilareina ovat kapteeni-Rasmus Holma, Juri Kinnunen sekä Kalle Taimi. Isoa vastuuta alakerrassa on ottanut alkukauden aikana myös 19-vuotias toppari Roope Pakkanen

Keskikentältä löytyy varsin tuttua nimeä myös Punamustille seuraajille, kun Daniel Rantanen siirtyi täksi kaudeksi TPS:n riveihin. Rantanen on napannut heti isoa vastuuta turkulaisten keskikentältä ja PK-kasvatti on iskenyt pallon maaliinkin jo kahdesti. Hänen vierellään keskikentällä Jesper Karlsson sekä tämän kauden Ykkösen kenties kaksi meritointuneinta pelaajaa Kasper Hämäläisen ja Anthony Annanin muodossa. 

Kärkiosastolta TPS odottaa varmasti tehoja viime kaudella hyvin maaleja RoPSissa tehneeltä Simo Roihalta sekä hyvän debyyttikauden Ykkösessä EIF:n riveissä pelanneelta Olli Jakoselta. Pitkään Ykkösen laiturieliittiin kuulunut Albijon Muzaci on vaikea pideltävä, ja myös Veikkausliigassa 80 maalia urallaan tehneeltä Demba Savagelta odotetaan varmasti paljon TPS-kannattajien toimesta. Pirteän alkukauden on pelannut myös vasta 16-vuotias superlupaus Jasper Jalonen

Haastattelu

Jututimme ottelua ennen Punamustien sveitsiläiskassari Rafael Zbindeniä. Juttelimme muun muassa vaikeasta alkukaudesta, MP-voitosta sekä Rafan sopeutumisesta Suomeen.

Kokoonpanotilanne

Punamustien terveystilanne on tällä hetkellä kauttaaltaan hyvä, jos pitkäaikaispoissaolijat otetaan laskuista pois. Loukkaantumisosastolta löytyvät edelleen Tomi Kurvinen, Niko Salminen, Ngabo Ndaziramiye sekä Arttu Auranen

– Pieniä kolhuja viime pelistä on paranneltu, mutta uusia poissaoloja ei ole ilmennyt. Miguel Medina huilannee vielä maanantaina, mutta tavoite on saada hänet KPV-otteluun mukaan kokoonpanoon.

Info

TPS – PK-35
Ma 6.6. klo 18:30
Veritas Stadion, Kupittaa, Turku

Ottelu tulee suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

TPS:n otteluliput myy Tiketti.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap