Menu

Keskiviikkona 13.4. klo 19 – EsPa – PK-35

On siis kevät. Ja futiskausi käynnistyy toden teolla! PK-35 matkustaa keskiviikkona Etelä-Espooseen, jossa Kolmosen kauteen valmistautuva EsPa isännöi Punamustia. Matinkylän tekonurmella klo 19 alkavaa ottelua voi seurata PK-35:n some-kanavissa sekä Ruutu+ -palvelussa.

TamU toi hyvän haasteen Punamustille

Viime lauantaina pelattiin Punamustien viimeinen treenimatsi ennen tosipelien alkua. PK-35 sai vieraakseen vahvan treenikauden pelanneen Tampere Unitedin. Kakkosen kauteen valmistautuva joukkue heitti Punamustille hyvän haasteen, mutta lopulta PK nappasi ottelusta 5-3 voiton. Päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen TamU-ottelun antiin, vaikka kolme päästettyä maali luonnollisesti kismittää.

– Positiivinen tapahtuma kaikin puolin, pelissä oli vähän tunnettakin. Pidimme kuitenkin pään kylmänä ja osoitimme sitä kautta myös tietynlaista ammattimaisuutta. Kaksi kertaa tappioasemasta nousu, 3-3 maalin jälkeen voiton kaivaminen. Etenimme monipuolisesti kentällä sekä avoimiin tiloihin, että maalipaikoille ja saimme tärkeitä onnistumisia hyökkäyspään pelaajille.

TamU antoi hyvää infoa valmennukselle myös pelaamisen kehityskohteista.

– Saimme myös hyvää infoa tulevaan omista kehityskohteistamme suoraviivaista pystysuunnan jalkapalloa vastaan, jonka TamU teki hyvin. Siitä heille kredittiä.

Kilpakausi käyntiin!

Päävalmentaja Raimi kertoo, että kentillä on viime viikkoina näkynyt, että kausi on jo ovella. Kilpailu pelipaikoista käy kuumana.

– Treeneissä on ollut viime viikot hyvä meininki ja joukkue tuntuu olevan valmis aloittamaan kauden. Varmasti tietynlainen virinä tällä viikolla tulee vielä mukaan.

Vaikka luonnollisesti katseet ovat ensimmäisenä Suomen Cupin ottelussa, laitetaan joukkueessa jo katsetta alkavaan Ykkösen kauteen. Kausi käynnistyy ensi viikon maanantaina Oulunkylässä, jossa Gnistan isännöi Punamustia klo 16 alkavassa ottelussa. 

– EsPa-ottelu ei vaikuta mitenkään harjoittelun sisältöön. Meidän kollektiivisen perusprotokollan ja yksilötason pitää riittää keskiviikkona. Kaikki tekeminen on keskitetty sarjakauden alkuun ja ylipäätänsä otteluihin, jotka pyörähtävät 18.4. eteenpäin käyntiin.

Suomen Cupin uudistus

Kuten hyvin tiedämme, vanha kunnon Suomen Cup teki paluun täksi kaudeksi kotimaiselle futiskartalle. Kolmosesta alaspäin olevat joukkueet aloittivat jo helmikuussa Cupin pelit 1. kierroksella. Nyt 3. kierrokselle mukaan tulevat kaikkien Ykkösten joukkueiden lisäksi, kuusi Veikkausliigajoukkuetta sekä mukaan ilmoittautuneet Kakkosen joukkueet. Loput Veikkausliigajoukkueet hyppäävät mukaan 4. sekä 5. kierroksella. Edellisen kerran cup-muotoista Suomen Cupia on pelattu vuonna 2016. Tuolloin mestariksi kruunattiin Seinäjoen Jalkapallokerho, joka voitti finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen HJK:n.

Kim Raimi jakaa kiitosta vanhan formaatin paluulle.

– Tämän vanha formaatin palauttaminen on ehdottomasti positiivinen asia. Ilomielin lähdetään alemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen vieraaksi hakemaan ensikosketus tähän toivottavasti pitkälle jatkuvaan Cup-taipaleeseen. Mennään pala kerrallaan, keskiviikkona haluan nähdä ammattimaisen ja kypsän esityksen, joka ei jätä jossitteluille varaa.

Katseet EsPa-otteluun

Etelä-Espoon Pallo sijoittui viime kaudella Helsingin ja Uudenmaan Kolmosen A-lohkon seitsemännelle sijalle. Joukkue jäi 11 ottelun runkosarjassa 8. sijalle, ja joukkue päätti kauden alaloppusarjan puolella. EsPa hoiti alaloppusarjan kuitenkin tyylillä recordilla 3-1-1, ja minkäänlaista putoamispeikkoa joukkueella ei ollut. Raimi uskoo, että EsPa ei tule päästämään kotiyleisönsä edessä Punamustia helpolla. 

– Odotan, että EsPa pyrkii tekemään ottelusta meille vaikean omalla tavallaan ja rikkomaan paljon pelin rytmiä. Meidän on oltava hereillä heti alussa ja määriteltävä ottelun rytmiä ja tempoa. Sitä kautta uskon, että saamme tasoeron näkyviin riittävässä määrin tuloksen kannalta.

Esittelyssä EsPa

EsPan Suomen Cup-urakka on ollut tähän mennessä vakuuttava. Tuukka Uimosen suojatit kaatoivat 1. kierroksella Nelosessa pelaavan FC Kiffen/3:n selvin 6-0 lukemin. 2. kierroksella joukkue kohtasi Kolmosessa EsPan tavoin pelaavan SAPA:n. EsPa nappasi komean 4-1 kotivoiton Masar Ömerin, Daniel Harakan, Ville Teräsrannan sekä Yasine Alouin osumilla.

EsPan maalia molemmissa cupin otteluissa on vartioinut viime kaudella 10 ottelua Kolmosessa pelannut Aleksi Leppinen. Joukkueen puolustuksesta voimme nostaa joukkueen kapteenina toiminut Riku Roivainen sekä Kiffen/3-ottelussa EsPa-uransa avausmaalin tehnyt Patrik Pykälä-Aho. Puolustaja ja EsPan oma kasvatti Tommi Virkkunen pelannee keskiviikkona uransa sadannen ottelun EsPan riveissä.

EsPa on saanut mukaansa myös muutaman mielenkiintoisen uuden vahvistuksen, kun Kakkosta JIPPO:ssa, MiPK:ssä sekä viime kaudella FC Vaajakoskella pelannut puolustaja Ville Teräsranta on edustanut joukkuetta molemmissa Cupin otteluissa. Toinen uusi pelaaja Cupin otteluissa on ollut viimeksi pari vuotta sitten JIPPO:n paidassa nähty Daniel Harakka, joka on iskenyt molemmissa Cupin otteluissa pallon verkkoon.

Suomalaisen jalkapallon seuraajille varmasti tutuin nimi EsPasta löytyy kärkiosastolta. Urallaan 44 Ykkösen ottelua pelannut ja niissä 23 maalia tehnyt Masar Ömer edustaa monien loukkaantumisten jälkeen jälleen kasvattajaseuraansa. Viime kaudella Kolmosessa syntyi kuudessa ottelussa neljä maalia, ja kahdessa Cupin ottelussa on pallo löytänyt verkon perukoille jo kolmesti.

Ömer on tuttu pelaaja päävalmentaja Raimille kausilta 2014-16, jolloin miehet olivat joukkuekavereita PK-35 Vantaassa. 

– ”Maski” on pelaaja siinä, missä Tampere Unitedin kärkipelaajatkin, jotka pystyvät satuttamaan Ykkösen joukkueita, varsinkin jos asennoituminen ja toiminta ei ole optimaalista. Kiva nähdä vanha pelikaveri kentällä ja vähän jopa toivon, että topparimme joutuisivat koville hänen kanssaan.

Kokoonpanotilanne

Punamustien rosteri on loistavassa tilassa, kun kausi on valmis käynnistymään.

– Kokoonpanotilanne on erinomainen. Sairasteluista kärsineet Otso Knuuttila ja Pauli Kuusijärvi ovat hyvin suurella todennäköisyydellä mukana. Poissaoloja ei juurikaan enää loukkaantumisista johtuen ole. Tulemme myös mahdollisesti ihan puhtaasti lepuuttamaan joitakin pelaajiamme.

Otteluinfo

EsPa vs. PK-35
Ke 13.4. klo 19:00
Matinkylän Urheilupuisto TN1, Espoo

Otteluun on vapaaehtoinen 5 euron kannatusmaksu, joka sisältää myös sähköisen käsiohjelman. Myös buffet palvelee. Jos et pääse paikan päälle nauttimaan kotimaisesta jalkapalloviihteestä, voit seurata ottelua myös Ruutu+ -palvelusta.

EsPan otteluennakko

Punamustat kausikortit.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap