Menu

KESKIVIIKKONA 25.5. KLO 19:00 ILVES-KISSAT – PK-35

Keskiviikkona matka käy Tampereelle, kun Suomen Cup jatkuu 5. kierroksen ottelulla Ilves-Kissojen vieraana. Molempien seurojen juuret ovat Viipurissa, joten kyseessä on tietynlainen Viipurin paikallisottelu. Tarjolla on paikka 16 parhaan joukkoon, joka antaisi Punamustille tärkeän piristysruiskeen myös Ykkösen kautta ajatellen. Ottelu on katsottavissa Ruutu+ -palvelusta.

Lauantaisesta EIF-ottelusta jäi Punamustille jälleen vain luu käteen. Peli-ilme oli kohdallaan, ja saumat täyteen pistepottiin olivat ehdottomasti olemassa. Adam Larsson iski kuitenkin kotijoukkueelle voittomaalin pelin viime hetkillä, ja pisteet jäivät Tammisaareen. Päävalmentaja Kim Raimi näki EIF-ottelussa positiivisia asioita, mutta myös tuttuja ongelmakohtia.

– Tasainen peli, joka olisi voinut kääntyä hyvin myös toiseen suuntaan. Tultiin hyvin kopista toiselle puoliajalle, tasoitettiin ja oltiin ensimmäinen reilu 15 minuuttia vaarallisia kokoajan. Oltaisi voitu aivan hyvin mennä johtoonkin, mutta turha kuitenkin jossitella. Tyytyväinen olen kuitenkin peli-ilmeeseen, jonka pelaajat saivat luotua.

– Hieman samat asiat alkoivat nostaa päätään ottelun loppupuolella, jotka meitä ovat vaivanneet. Menetimme palloa liian helposti, tukiliikkuminen oli passiivisempaa, ja vaikka emme mitenkään kovin kovan paineen alle joutuneet, niin pelistä tuli liian sattumanvaraista. EIF:n kenttätasapaino oli heikohko, ja meillä olisi ollut mahdollisuus rankaista heitä. Lopussa tullut takaiskumaali oli tietenkin tähän kohtaan kova kolaus meille ja osoitus myös EIF:n yksilöiden vaarallisuudesta.

Joukkuettamme on toden totta koeteltu alkukaudesta, ja positiivisen ilmapiirin ylläpitäminen on ollut tärkeässä roolissa. Lauantaisen EIF-tappion jälkeen akut pitäisi saada jälleen ladattua varsinkin henkisellä puolella keskiviikon cup-ottelua ajatellen.

– Otimme hetken happea (lauantain jälkeen). Olemme painaneet kovan vieraspelirypistyksen, ja pelaajien henkinen jaksaminen on ollut koetuksella. Tiistaina valmistaudumme hieman normaalista poikkeavalla tavalla kohti keskiviikkoa, ja lähdemme kääntämään kurssia Tampereelle. Uskon, että voitto tuosta ottelusta antaisi meille sen pienen tarvittavan lisäboostin myös sunnuntaille.

ODOTUKSET ILVES-KISSAT-OTTELUUN

Seurat eivät ole vielä kohdanneet toisiaan virallisissa otteluissa, vaikka molempien juuret ovatkin Karjalassa. Kyseessä on siis historian ensimmäinen “Viipurin paikallisottelu” näiden joukkueiden välillä. Vastassa on Kakkosen joukkue, joten lähtöasetelmat ovat selvät. Punamustat lähtevät Kauppiin ennakkosuosikkina, vaikka joukkueiden kuntokäyrät näyttävätkin eri suuntiin.

– Lähdetään rohkeasti toteuttamaan omaa pelitapaa, eikä jätetä jossiteluille mitään sijaa. Haluan nähdä aktiivista tukipelaamista pallon ympärillä koko 90 minuuttisen ajan, ja myös monipuolista painetta vastustajan päätyä kohti kaikilta kaistoilta. Puolustamisen suhteen ykkösprioriteetti on pystyä sulkemaan Ilves-Kissoja kapeille alueille, ja puolustaa oman 30 metrin sisällä vielä astetta aggressiivisemmin.

Kotijoukkueen hyökkäyksessä tulee keskiviikon ottelussa kaikella todennäköisyydellä häärimään Punamustille hyvinkin tuttu pelaaja. Gerald Ben nimittäin siirtyi Pihliksestä täksi kaudeksi Tampereelle. Täytyykin toivoa, ettei amerikkalaishyökkääjä rokota vanhaa seuraansa maalin muodossa kuten Jonathan Muzinga teki pari viikkoa sitten.

– Ilves-Kissat on joukkue, joka tekee, mutta myös päästää maaleja aika paljon. Gerald Ben ja Samuel Chidi on meille tähän hetkeen juuri sopivan röyhkeä hyökkääjäpari vastaan. Lähdemme omien perusteiden kautta, ja mitä tahansa vastaan keskiviikkona tuleekin, niin kaikki tulee olemaan kiinni meidän omien periaatteiden vaalimisesta ja niissä onnistumisesta.

ESITTELYSSÄ ILVES-KISSAT

Tampere-Viipurin Ilves-Kissat on perustettu 1932 Viipuriin nimellä Urheilu-Pojat. Seura siirtyi evakkoon Tampereelle talvisodan jälkeen vuonna 1940, jolloin se muutti nimensä Viipurin Ilvekseksi. 1944 todettiin, että Tampereella on jo Ilves-niminen seura, ja se sai nykyisen nimensä. Seuran palkintokaapista löytyy muun muassa Suomen mestaruus vuodelta 1950.

Viime kaudeksi takaisin Kakkoseen noussut tamperelaisryhmä säilytti sarjapaikkansa niukasti ollessaan B-lohkossa ensimmäinen säilyjä tasapisteissä taakse jääneen EPS:n kanssa. Ilves-Kissojen maaliero oli parempi. Toki lopulta myös EPS sai Kakkosen paikkansa takaisin täydennysmenetelmän kautta.

Ilves-Kissojen kausi 2022 ei lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin Kakkosen B-lohkossa. Se hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan maalierolla 3-8. Tämän jälkeen tapahtui kuitenkin ryhtiliike, ja tamperelaiset ovat keränneet edellisistä neljästä ottelusta kymmenen pistettä. Tärkeimpänä lienee voitto paikallisvastustaja Ilves/2:sta, joka kaatui Ilves-Kissojen 90-vuotis juhlaottelussa 2-1.

Punavalkoisten Suomen Cup-taival alkoi 3. kierrokselta, jolloin kaatui paikallistaistossa Kolmosessa pelaava Tampere United/2 lukemin 3-2. Viime kierroksella se matkusti Turkuun, josta se palasi jatkopaikka takataskussaan TPK:n kaaduttua selvästi 4-0.

Joukkue menetti viime kauden kolmesta parhaasta maalintekijästään kaksi, kun kahdeksan sarjamaalia viimeistellyt Mauro Severino siirtyi Atlantikseen, ja seitsemän maalin Mika Ahonen Tampere Unitedin riveihin. Heidän tilalleen hankittiin kuitenkin Kakkosen tasolle kova kaksikko, kun FC Hakassa Ykköstä ja Veikkausliigaa tahkonnut Samuel Chidi, ja hänen kanssaan Valkeakoskella 2018 pelannut ex-Punamusta Gerald Ben saapuivat vahvistamaan Ilves-Kissoja. 

KOKOONPANOTILANNE

EIF-ottelussa merkittäviä loukkaantumisia ei tullut, joten Tampereelle päästään lähtemään kovalla rosterilla. 

– Samat pelaajat ovat edelleen sivussa, jotka olivat sivussa myös EIF -ottelussa. Uusia vammoja ei ole ilmaantunut, ja saamme hyvin iskukykyisen ryhmän keskiviikkona kasaan.

OTTELUINFO

Ilves-Kissat vs. PK-35

Ke 25.5. klo 19:00

Kauppi 3 TN, Tampere

Ottelussa ratkaistaan jatkopaikan lisäksi Viipurin piirimestaruus. Karjala Lehti ja Karjalan liitto tulee palkitsemaan voittajajoukkueen Suomen parhaana viipurilaisjoukkueena kiertopalkinnolla.

Pääsyliput otteluun löytyvät Ilves-Kissojen nettisivuilta, mutta niitä on saatavilla myös ovelta. Kamppailu näkyy tuttuun tyyliin Ruutu+ -palvelussa.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap