Menu

Kauden viimeinen reissupäivä!

Ykkösen kausi 2021 on aivan loppusuoralla, kun kautta on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta. Punamustien bussi suuntaa lauantaina kohti Joensuuta kauden viimeisen vierasreissun muodossa, jossa JIPPO isännöi Punamustia klo 18 alkavassa ottelussa. Kamppailu pelataan Rantakylän Palloiluhallissa ja ottelun kulkua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta.

Saimme otteluennakkoon kommentteja PK-35:n päävalmentaja Kim Raimilta.

Voittoputki katkesi MuSan kustannuksella

Punamustien neljän ottelun voittoputki katkesi viime sunnuntaina, kun Musan Salama lähti Pihliksestä takaisin kohti Poria 2–1-vierasvoiton kanssa. MuSalle pisteet olivat elintärkeät sarjapaikan säilyttämisen kannalta. Ottelun avausjaksolla PK pystyi kontrolloimaan ottelun tapahtumia ja paikat lisämaalienkin tekemiseen olivat hyvin esillä. Avausjakson jälkeen tilanne oli 1–1.

– Ottelun alku oli kaksipiippuinen, päästimme maalin aivan liian helposti heti alussa, mutta sitä seurasi kuitenkin pelin paras 30 minuuttinen. Tasoitimme pelin ja loimme etenemisiä vastustajan päätyyn ihan hyvin ja sitä kautta meillä oli hyvä mahdollisuus mennä johtoonkin. Erikoistilanteissa olimme taas varsin jämäköitä läpi ottelun.

Punamustien ottelun ainokaisen maalin iski Jonathan Muzinga, juurikin kulmapotkusta.

Toisen puoliajan alkupuolella vierailijat siirtyivät johtoon, jonka jälkeen porilaisten tiivistä puolustusta PK ei pystynyt enää murtamaan.

– Toinen puoliaika oli aika poissaolevaa pelailua heti alusta alkaen. Loppua kohden, kun saimme taas yritystäkin mukaan vaihtojen kautta, niin emme löytäneet tarpeeksi nopealla tempolla tiloja MuSan tiiviin muodon ympäriltä. Siinä mielessä ei ansaittu ainakaan voittaa ottelua.

Tappion myötä Punamustien voittoputki siis katkesi, mutta sen suurempaa merkitystä sillä ei enää ole. Punamustat ovat kuitenkin jo sarjapaikkansa myös tulevaksi kaudeksi varmistanut aikaisemmin.

Katseet JIPPO-otteluun

Samaa aikaa viime sunnuntaina, kun Punamustat koki 1–2 tappion MuSalle, Joensuun JIPPO koki seurahistoriansa suurimman nöyryytyksen, jos pelkästään tulosta katsotaan. Joukkueen putoaminen Kakkoseen varmistui JIPPO:n seurahistorian tuloksellisesti suurimpaan sarjaottelun tappioon, kun HJK Klubi 04 haki Joensuusta 6–0 vierasvoiton.

Kummallakaan joukkueella ei ole enää panosta sarjataulukon puolesta, mutta varmasti vahvaa revanssihenkeä on aistittavissa molemmissa joukkueissa. Raimi kertoi lyhyesti Punamustien tavoitteista lauantain ottelussa kolmen pisteen lisäksi.

– Haluamme kasvattaa tempoa ja samaan aikaan olla huolellisempi pallollisena kuin viimeksi. Meidän pitää myös puolustaa kriittiset alueet ja hetket paremmin.

Viime viikon Klubi-ottelun tavoin myös tämän viikon JIPPO:n kotiottelu pelataan halliolosuhteissa, Rantakylän Palloiluhallissa. Tämä ratkaisu on herättänyt paljon keskustelua eri alustoilla, varsin ansaitusti. Eihän Suomen toiseksi korkeimman sarjatason otteluita pitäisi pelata hallissa.

– Eipä oma mielipiteeni siihen vaikuta enää tässä kohtaa, mutta totta kai sitä toivoisi, että kaikki sarjan joukkueet pystyisivät tarjoamaan kunnolliset olosuhteet otteluiden pelaamiseen kauden loppuun saakka. Sarjapelien pelaaminen hallissa on lähes häpeällistä Ykkösen tasolla, mutta näillä mennään. Ajetaan “Talin halliin” ja takaisin 12 tuntia.

JIPPO ja PK-35 kohtasivat toisensa kahdesti Ykkösen runkosarjan loppupuolella. Voitot menivät tasan, kun molemmat joukkueet hakivat 1–0 vierasvoitot toistensa luota. Syyskuun alussa JIPPO nappasi vierasvoiton Nuutti Tykkyläisen maalin myötä, Joensuussa kymmenen päivää myöhemmin Yassin Adamin alkuhetkien maali riitti PK:lle kolmeen pisteeseen.

– Tasaisia vääntöjä olivat molemmat ottelut. JIPPO on yhtenäinen joukkue, jonka voittaminen ei ole ollut kovin helppoa kenellekään (pl. viimeisin ottelu). Heillä taitaa olla 0–1 tappioita kohta lähemmäs kymmenen kappaletta.

Se on juuri näin, kuten päävalmentaja Raimi kertoi. JIPPO on hävinnyt viimeisestä 12 ottelusta kymmenen, joista kahdeksan ensimmäistä tappiota tuli juurikin 0–1 lukemin. Sittemmin MuSa kaatoi joensuulaiset 3–1 ja Klubi 04 6–0.

Punamustat ovat harjoitelleet tällä viikolla hyvin ja valmistautuneet kohti lauantaita. Lauantaiaamuna on jälleen pitkä päivä edessä bussissa istuskelua ja odottelua, ennen klo 18 alkavaa ottelua. Tätä reissua kukaan ei jaksa tehdä turhaan, joten kentällä nähdään tämänkin myötä nälkäinen vierasjoukkue.

– Ei haluta lähteä läpsyttelemään Joensuuhun asti. Uskon, että saamme ihan kunnon pelin aikaiseksi kummankin joukkueen toimesta. Kamppailu ratkeaa viimeistään meidän hyökkäyspään erikoistilanteeseen.

Kokoonpanotilanne

Punamustilla on rutkasti poissaoloja lauantain ottelusta.

Daniel Rantanen ja Patrick Aaltonen kärsivät lauantaina pelikieltojaan. Marko Koskisen kausi on paketissa Tomi Kurvisen ja Matias Hännisen tapaan. Ville Salmikivi ei ole vielä valmis pelaamaan. Heidän lisäkseen myöskään Pauli Kuusijärvi ja Charles Katashira eivät matkaa Joensuuhun.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

– Ykkösen ottelu, JIPPO–PK-35
– Lauantaina 16. lokakuuta klo 18
– Rantakylän Palloiluhalli, Joensuu
– Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta. Jos olet saapumassa otteluun paikalle, nappaa liput täältä.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap