Menu

Ke 22.6. klo 18:30 KTP – PK-35

Ennen juhannuksen viettoon lähtemistä Punamustat matkustaa keskiviikkona Kotkaan, jossa KTP isännöi PK-35:tä Ykkösen niin sanotun ensimmäisen ottelukierroksen päättävässä ottelussa. Eli keskiviikon jälkeen Punamustat ovat kohdanneet jokaisen joukkueen Ykkösessä kertaalleen. Arto Tolsa Areenalla tulee olemaan paikalla myös vierasjoukkueen kannattajia, mutta jos et pääse Kotkaan matkustamaan, niin ottelu tulee suorana lähetyksenä myös Ruutu+ -palvelusta.

JäPS-ottelu päättyi karkeaan pettymykseen

PK-35 isännöi viime lauantaina Järvenpään Palloseuraa todella vauhdikkaassa ja tapahtumarikkaassa lauantai-illan väännöössä. Punamustat hallitsivat ottelun ensimmäistä puoliaikaa, mutta toisen nelivitosen aikana JäPS tuli lopulta pistejakoon oikeutettuun tasapeliin kiinni.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli luonnollisesti hyvin pettynyt JäPS-ottelun lopputulokseen, vaikka varsinkin hyökkäyspäässä Punamustat onnistuivat hyvin ja lisämaalien tekeminen oli vain joistain milleistä kiinni. 

– Todella turhauttava tulos, se on päällimmäisin tuntemus lauantailta. Ensimmäisen puoliajan ilme oli erittäin toivottu ja pystyimme kahden maalin lisäksi luomaan tukun laadukkaita maalipaikkoja ensimmäiseen 45 minuuttiin ja pitämään JäPS:n käytännössä kokonaan pois maalipaikoilta.

Toisella puoliajalla JäPS pääsi paremmin maalipaikoille, mutta myös PK:lla oli kaikki ainekset iskeä myös palloa verkkoon. Willem Haapiaisen läpiajon torjui komeasti JäPS-kassari Janne Laiho, Mustafa Beyai’n laukaus kimposi kahden tolpan kautta ulos ja Tommi Tainion rangaistuspotku osui poikkihirteen.

– Meidän sama peli-ilme jatkui heti toisen puoliajan alussa, mutta kyllä meidän pitää pystyä toisen puoliajan paikoista ja hetkistä lyömään homma pakettiin. Se on hyvin yksinkertaista. Nyt emme sitä tehneet ja päästimme JäPS:n takaisin peliin mukaan. Kavennusmaalin jälkeen oli myös kolme erinomaista tilaisuutta naulata peli, mutta ei tällä kertaa.

Treeniviikko ja edessä oleva juhannus

PK:lla on ollut kesäkuun aikana todella ahkerasti pelejä ja KTP-ottelun jälkeen edessä oleva minibreikki juhannuksen muodossa otetaan hyvillään vastaan.

– Tauko tekee hyvää, koska pelejä on ollut tiheään. Haluamme kuitenkin tauolle hyvän tuloksen kanssa. Eihän tässä hirveästi keretä missään välissä harjoittelemaan. Saimme JäPS-peliin haluttuja viilauksia mukaan käytännössä yhdellä harjoitteellakin, niin uskon että tiettyjä asioita saadaan vielä vahvistettua alkuviikon harjoituksissa.

Katseet KTP-otteluun 

KTP:n alkukausi on ollut vaihteleva, mutta pääpirteittäin ihan positiivinen. Joukkue on napannut yhdeksästä pelaamastaan ottelusta 16 pistettä, ja Jussi Leppälahden suojateilla tappiotili on karttunut ainoastaan yhdellä ottelulla. Varsinkin kotonaan Arto Tolsa Areenalla KTP on ollut alkukauden aikana vahva, kun neljästä Kotkassa pelatusta kotiottelusta joukkue on napannut kymmenen pistettä. Edellisessä kotiottelussa KTP:n jyrän alle jäi Gnistan, kotkalaisten voittolukemien ollessa 4-0. Arto Tolsa Areenan remontin takia KTP pelasi myös yhden ottelun Myllykoskella, jossa TPS:ää vastaan joukkueet jäivät maalittomaan tasuriin.

KTP haki kauden ensimmäisessä Ykkösen vierasottelussa voiton Kokkolasta, mutta tuota ovat seuranneet vierastappio JäPSille lukemin 1-2 sekä tasapelit Pohjanmaalla SJK Akatemiaa sekä viime lauantaina FF Jaroa vastaan.

Suomen Cupissa KTP:n taival päättyi 5. kierrokselle. Ahtaajat kaatoivat ensiksi Futuran, ja siihen perään Peli-Karhut, mutta Veikkausliigassa pelaava FC Haka oli lopulta liian kova kanto KTP:n kaskessa.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi, että keskiviikkona joukkueen edessä on erittäin kova haaste.

– Todella kova koitos edessä, Kotka ei ole koskaan helppo paikka pelata ja vastassa on laadukas joukkue. Meidän tulee pystyä kontrolloimaan laadukkaasti omaa toimintaamme sekä pallon kanssa, että ilman.

KTP ja PK-35 ovat viime talvien aikana kohdanneet toisensa pariin otteeseen. Tammikuussa 2021 Veikkausliigakauteen vielä silloin valmistautunut KTP voitti hyvin tasaisen väännön jälkeen PK:n Arto Tolsa Areenalla lukemin 2-1. Tämän vuoden maaliskuussa joukkueet kohtasivat toisensa Ykköscupin puolivälierissä jälleen Tolsalla, ja tällä kertaa Punamustat olivat etevämpiä lukemin 1-0. Ottelun ainoasta maalista vastasi Noah Kaijasilta

Kim Raimi tietää millainen vastustaja keskiviikkona PK:ta odottaa.

– KTP on hyvin organisoitu, kurinalainen ryhmä täynnä vahvoja yksilöitä ja rutiinia. Heillä on kyky luoda uhkaa erilaisin tavoin viimeisen 30 metrin sisällä ja siellä meidän tulee olla JäPS-peliä jämäkämpiä.

– He ovat voittaneet kaksi viimeisintä kotipeliä, joka varmasti antaa heille uskoa etenkin kotona, mutta ne ovatkin ainoat voitot viimeiseen seitsemään otteluun, joten mikään lentokeli ei heilläkään ole päällä. Uskomme vahvasti, että heitä on mahdollista satuttaa.

Esittelyssä KTP

Veikkausliigan jumbosijalle viime vuonna jäänyt KTP on lähtenyt uuden valmennuksen johdolla kauteen sarjaporrasta alempana. Viime kaudella kotkalaisten päävalmentajan pallilla vuorollaan kävivät Argo Arbeiter, Gabri Xatart sekä Teemu Kankkunen. Joukkueen uudeksi päävalmentajaksi saapui viimeiset kolme kautta JIPPO:ssa kelpo työtä tehnyt Jussi Leppälahti. 

Kotkalaisten pelaajistossa on tapahtunut muutoksia, mutta myös tärkeitä jatkosopimuksia KTP onnistui solmimaan viime kauden jälkeen. Joukkueen itseoikeutettuna ykkösmaalivahtina toimii edelleen Anton Lepola. Joukkueen puolustus on tukeutunut Lepolan lisäksi vahvasti Kotkassa jatkaneeseen Michael Ogungbaroon sekä AC Oulusta tulleeseen Lassi Nurmokseen. Puolustuspään luottopelaajia ovat myös Matias Paavola, Rico Finnäs sekä Juho Lehtiranta

Keskikentällä sirkusta johtavat kokeneet David Ramadingaye sekä jo kolme maalia tällä kaudella iskenyt Johannes Laaksonen. Näiden miesten viereen jalkoja tuovat hieman nuoremman polven Matias Lindfors, Anttoni Huttunen sekä Niklas Leinonen. Lisäksi ghanalainen Thomas Agyirilla on tärkeä rooli KTP:n palapelissä monipuolisuuden takia. 

Johannes Laaksosen lisäksi KTP:n joukkueesta kolme muutakin pelaajaa ovat pallon verkkoon viimeistelleet kolmesti. He ovat espanjalaishyökkääjä Mika, HJS:stä saapunut Santeri Stenius sekä loistavan potkutekniikan omaava Antti Mäkijärvi

Kokoonpanotilanne

Yksi mies palaa kokoonpanoon, mutta yksi jää ikävä kyllä ulos, kun verrataan kokoonpanotilannetta JäPS-otteluun. PK-35:n uusi hankinta Youness Rahimi ei ole vielä mukana kokoonpanossa, mutta häntä voidaan odottaa kentällä nähtäväksi juhannuksen jälkeen.

– Pieni epäonni ihmeellisten vammojen kanssa jatkuu ja valitettavasti Olmes Garcia on sivussa muutaman ottelun JäPS -ottelun ensimmäisellä puoliajalla sattuneen iskun myötä. Muuten kokoonpano pysyy ennallaan eikä uusia vammoja ole ilmaantunut. Saamme myös Esa Terävän takaisin riveihimme pelikiellon jälkeen, joka on ehdottomasti positiivinen asia.

Info

KTP – PK-35
Ke 22.6. klo 18:30
Arto Tolsa Areena, Kotka

Jos et pääse paikan päälle kannattamaan Punamustia voittoon, voit seurata ottelun tapahtumia myös Ruutu+ -palvelusta.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap