Menu

La 20.8. klo 17:00 PK-35 – Gnistan

Ykkösen runkosarja on lähestymässä loppuaan, ja Punamustien taival jatkuu lauantaina todella mielenkiintoisella kamppailulla. Vantaanjoen herruudesta pelataan lauantaina MagneCit Areenalla, kun Pihlajamäkeen saapuu oulunkyläläinen Gnistan. Ottelu starttaa Pihliksessä klo 17 ja liput matsiin voit napata Tiketistä.

Liput matsiin Tiketistä!

Voittoputki katkesi, mutta pisteputkelle jatkoa Kokkolassa

Viime lauantaina Punamustien joukkue matkusti kauden pisimmälle vierasreissulleen, kun tie vei Kokkolaan KPV:n vieraaksi. Dramaattinen ja tapahtumarikas ottelu sisälsi kaikenlaista, mutta pisteet lopulta tasattiin 1-1-tasapelin myötä. Haris Chantzopoulos iski KPV:n johtoon, Esa Terävä kuitenkin tasoitti ottelun maalillaan vain hetki tuosta. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa lisämaalien tekemiseen, mutta kumpikaan ei maalinteossa lopulta onnistunut. 

Ottelun erikoisuutena todettakoon, että PK:n molempien maalivahtien loukkaantumisten johdosta Matias Hänninen pelasi kamppailun yli yhdeksän minuutin lisäajan PK:n maalinsuulla. Hänninen kirjautti pienestä haparoinnista huolimatta nollapelin. Punamustien maalivahtitilanteesta tällä hetkellä voit lukea tästä ennakosta alempaa löytyvän kokoonpanotilanne osion alta. 

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi näki paljon positiivisia asioita Kokkolan reissusta, vaikka tulos jäi piippuun.

– Pystyimme rikkomaan KPV:n prässäämistä, rakenteluvaihetta ja yleistä pelaamisen rytmiä varsin hyvin. KPV prässää tässä sarjassa verrattain hyvin laadukkaasti, mutta nyt he eivät saaneet sitä hyötyä käyttöön niistä tilanteista minkä he varmasti olisivat halunneet. Olemme puolustaneet kauttaaltaan hyvin useamman ottelun, kunhan vielä muutamissa tilanteissa terävöitämme tekemistä niin myös nollapelejä alkaa tipahtelemaan.

Loimme juuri sellaisia tilanteita kentälle, kun toivoimme ja tilanteita, joissa tiesimme että KPV:llä voi olla haasteita. Emme kuitenkaan täysin pystyneet viemään hyökkäyksiä loppuun halutulla laadulla. Hyökkäyspäähän tarvitsemme edelleen enemmän yhteistyötoimintaa ns. hyökkäävimpien pelaajien kesken. Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin joukkueeseen tyytyväinen, olimme valmiita taistelemaan vaikeassa vierasottelussa erinomaisesti ja nousimme jälleen tappioasemasta vahvasti mukaan peliin ja olimme asemassa josta peli olisi ollut mahdollista myös voittaa.

Katseet Gnistan-otteluun 

Punamustat huilasivat lauantain KPV-ottelun jälkeen muutaman päivän, mutta tiistaina alkoi vahva keskittyminen tulevaan Gnistan-otteluun. Kauden toinen derby-ottelu tuo luonnollisesti oman mausteensa ja lisän normaaliin sarjaotteluun verraten.

– Totta kai näitä pelejä pelaajat pelaavat erittäin mielellään, nyt meillä on myös hyvä mahdollisuus kuitata tämän kauden kohtaamiset meidän nimiimme. Paikalle on varmasti tulossa hyvä määrä yleisöä ja mölyä. Olemme valmiita kovaan haasteeseen, jonka Gnistan varmasti meille tarjoaa, mutta kotona meillä on tasan yksi tavoite ja sitä ei tarvitse edes ääneen mainita.

Gnistanin kausi on ollut varsin hyvä, joskin tietynlainen epätasaisuus on paistanut läpi Kipinän otteista. Hyvää ottelua on seurannut usein huonompi kamppailu, ja kauden aikana todellisia helmiä on Gnistan kokenut sekä myös suuria pettymyksiä. Tämän kauden suurista onnistumisista mainittakoon keväällä tullut 10-1 -kotivoitto JäPSistä sekä heinäkuun kotivoitto KTP:stä. Myös vierasvoitot aina vaikeista Kokkolasta, Pietarsaaresta sekä Tammisaaresta kertovat omaa tarinaansa oulunkyläläisten vahvoista otteista.

Epätasaisuuden kääntöpuolelta löytyvät muun muassa rumat 0-4-vierastappiot KTP:tä ja SJK Akatemiaa vastaan sekä 0-1-tappio Paraisilla Piffeniä vastaan. Gnistan on PIF-tappion jälkeen napannut kolmesta viimeisestä ottelusta viisi pistettä, joka on kelpo saldo, mutta enemmänkin olisi ollut otettavissa. Maaliton kotitasapeli SJK Akatemiaa vastaan sekä kahden maalin johtoaseman muuttuminen tasuriksi Jaroa vastaan Oulunkylässä olivat selvästi voitettavissa olleita kamppailuita Gnistanin kannalta. Noiden vääntöjen välissä Gnistan haki 2-1-vierasvoiton Lappeenrannasta.

PK-35 ja Gnistan kohtaavat nyt neljättä kertaa Ykkösessä tämän ja viime kauden aikana. Viime kaudella Punamustat nappasivat elokuussa komean 3-2-kotivoiton oulunkyläläisvieraasta. Daniel Rantasen rankkari, Joel Europaeuksen omari sekä Jonathan Muzingan eurogoal-tason osuma veivät PK:n jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta Douglas Caen kaksi maalia toi Gnistanin vielä maalin päähän. Ei kuitenkaan sen lähemmäksi.

Viime kauden derbyt pelattiin lyhyen ajan sisään ja vain viikko edellisestä koitoksesta joukkueet kohtasivat Ogelissa. Jonathan Muzinga iski PK:n ainokaisen, kun Gnistan kairasi selvän 4-1 voiton sateisella Mustapekka Areenalla. Gnistanilta maalinteossa ottelussa onnistuivat Gentrit Kovaqi, Fabian de Abreu, Joel Europaeus sekä loppulukemat viime hetkillä viimeistellyt Rony Huhtala.

Tämän kauden avauskierroksella pelattiin Gnistanin ja PK:n edellinen kohtaaminen. Kaikkiaan hyvin tasainen koitos päättyi 1-1 -lukemiin, kun Kasperi Liikonen iski Gnistanin johtoon heti ottelun alussa, ennen vakavaa loukkaantumistaan. Liikosen tavoin poissa kentiltä huomenna oleva Noah Kaijasilta tasoitti ottelun avausjakson puolenvälin paikkeilla Olmes Garcian esityöstä.  

Kim Raimi muistaa vielä hyvin kauden avanneen ottelun, vaikka vettä huhtikuun jälkeen on vantaanjoessa virrannut jo suhteellisen paljon. 

– Peli oli kauden ensimmäinen, jonka ansiosta siinä oli ns. tuplalataus. Gnistan aloitti Ogelissa hyvin ja pääsi tuolloin terävillä pistoilla meidän selustaan pelin alussa, josta he myös pääsivät johtoasemaan. Pääsimme peliin mukaan koko ajan paremmin ja paremmin. Etenkin toinen puoliaika oli meiltä varsin vahvaa tekemistä. Meiltä vietiin tuolloin täysin selvä rangaistuspotku aika lopussa, mutta ilman sitäkin meillä oli kaikki avaimet myös voittaa tuo ottelu.

Päävalmentaja Raimi tietää, että Gnistan esittää lauantaina PK:lle kovan vastuksen.

– Gnistan on hyvä joukkue, kuten sarjataulukkokin osoittaa. Heiltä löytyy yksilötaitoa ja osaamista kaikista linjoista ja heillä on viimeaikoina tapahtunut pieniä muutoksia rosterissa. Tiedämme aika selkeästi heidän vahvuudet, joiden kautta he peliä pyrkivät edistämään.

– Heidän otteet ovat kuitenkin ailahdelleet jonkin verran kauden sisällä, joka on vienyt ihan sitä terävintä kärkeä heidän suorittamisestaan pois. Kova joukkue joka tapauksessa vastassa, mutta uskon että pystymme heitä horjuttamaan lauantaina.

Esittelyssä Gnistan

Kahta vuotta vaille satavuotias Gnistan lähti kauteen tavoitteenaan TOP4-sijoitus, ja sen suhteen joukkueen tilanne näyttää edelleen hyvältä. HJK:n organisaatiosta täksi kaudeksi takaisin kotiin palannut Joonas Rantanen on tehnyt kelpotyötä, kun ottaa huomioon, että joukkue on muuttunut aika paljon jo kauden alla sekä myös kauden aikana. 

Gnistanin selkeänä ykköskassarina on toiminut kaikki kauden ottelut torjunut Jiri Koski. Kosken varamiehenä toimii nyt nuoremman polven Otso Linnas, kun joukkueen kakkosveskarina toiminut Samu Volotinen siirtyi loppukaudeksi Pargas IF:n riveihin. Puolustuspään tukipilarina toimii kapteeni-Fabian de Abreu, jonka vierellä on nähty kauden aikana, niin Sampo Ala-Isoa kuin myös loukkaantumisista paljon kärsinyttä Tuukka Andbergia, joka on jälleen palannut pelikuntoon viime viikkoina. Laitapakin tontit ovat olleet selvästi korvamerkittynä Jean Mabindalle ja Henrik Ölanderille läpi kauden. 

Keskikentän tukipilareina läpi kauden ovat olleet AC Oulu-laina Lasse Ikonen, kenen vierellä isoja minuutteja ovat kirjanneet myös ex-superlupaus Maximo Tolonen sekä japanilaistaituri Yoshiaki Kikuchi. Monipuolinen Fabrice Gatambiye on ollut isossa roolissa, kuten myös ikävistä loukkaantumisista kärsinyt Tommi Jäntti

Kipinän keskialueelle tuli vielä kertaheitolla lisää mielenkiintoa tällä viikolla, kun Gnistan kertoi hankkineensa Medon loppukauden sopimuksella joukkueen riveihin. Sierraleonelais-suomalaisen pelimiehen useimmat muistavat HJK:sta, mutta löytyyhän Medon CV:stä myös Partizanin ja Bolton Wanderersin kaltaisia seuroja. Mielenkiintoista nähdä Medon pelivire lauantaina, jos ja toivottavasti kun miehen kentällä näemme. 

Hyökkäyspäässä Gnistan koki kaksi isoa menetystä kesän siirtoikkunan aikana, kun maalisieppo Douglas Cae siirtyi Nicaragualle ja laituri Lucas Morais vaihtoi AC Oulun paitaan. Yhteistyöseurastaan AC Oulusta Gnistan sai myös paikkausta joukkueen hyökkäykseen, kun nuori Onni Suutari siirtyi loppukaudeksi Oulunkylään. Kesken kauden joukkueen riveihin saapui Ilveksestä kahdessa edellisessä ottelussa maalinteossa onnistunut Momodou Sarr. Näiden nuorten pelaajien lisäksi Gnistanin hyökkäyskalustosta löytyy Topi Järvinen sekä Rony Huhtala.

Kokoonpanotilanne

Lähdetään liikenteeseen varmaan siitä kaikista mielenkiintoisimmasta asiasta, eli joukkueen veskaritilanteesta.

Rafael Zbindenin kausi on todennäköisesti valitettavasti ohi KPV-ottelussa tulleen vamman takia, mutta Otso Knuuttila on pelikuntoinen lauantaina. 

Ikävät pelikiellot ovat lauantaina myös Punamustien ongelmana.

– Kokoonpano tulee hieman elämään. Viljami Isotalo ja Pauli Kuusijärvi ovat pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia. Myös Youness Rahimin, Olmes Garcian ja Patrick Aaltosen pelaaminen on epätodennäköistä.

Info

PK-35 – Gnistan
La 20.8. klo 17
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Liput matsiin Tiketistä!

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan stadilaisesta jalkapalloviihteestä lauantaina Pihlajamäkeen! Keli on mitä mainioin, joten mitään tekosyytä ei ole, että et paikalle saapuisi. Cafe35, Wotkinsin makkarapiste sekä Promesta Bar35 palvelee läpi ottelutapahtuman.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap