Menu

La 18.6. klo 20:00 PK-35 – JäPS

Kolmen kovan kotipelin putki päättyy lauantai-iltana, kun Järvenpään Palloseura matkustaa vieraaksemme Helsingin Pihlajamäkeen. Ottelu starttaa MagneCit Areenalla klo 20, ja jos sadepäivän kruununa ei maistu mielenkiintoinen Ykkösen kähinä, voit seurata kamppailua myös Ruutu+ -palvelusta.

Liput lauantai-illan trilleriin voit napata Tiketistä. 

Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon

PK-35 eteni Suomen Cupissa jo kahdeksan parhaan joukkoon, kun Punamustat kaatoivat keskiviikkoiltana Salon Palloilijat lukemin 1-0. Mustafa Beyai’n 57. minuutilla syntynyt maali riitti tuomaan tarvittavan tuloksen, mutta myös parannettavaa ottelusta jäi. 

Päävalmentaja Kim Raimi kertoo, että hyökkäyspelaamiseen tehokkuuteen on kiinnitetty huomiota.

– Haluamme vielä vähän aggressiivisempaa tilojen täyttämistä ja pallon liikuttamista, jotta tempo pallolla pysyy korkeampana. Ja meidän pitää pystyä johtoasemassa olemaan vielä aktiivisempia pallottomana ja huolellisempia pallon kanssa. Nyt on hieman tuntunut, että tyydymme tiettyihin asioihin johtoasemassa ja sitä pitää pystyä hieman petraamaan ettemme joudu valumaan niin alas.

– Ja jatkamme viimeisen kolmanneksen tehokkuuden työstämistä, nyt saimme voittomaalin osittain myös puoliajalla painotetuista asioista. Otimme laitaan vielä selkeämmän haastajatyypin ja Noah Kaijasilta siirrettiin keskelle, vaikka Muslim Markhiyev pelasi kelpopelin. Sitä kautta maalintekouhka keskisektorilta kasvoi hieman ja sitä kautta myös ratkaisimme pelin, kun Kaya pääsi täräyttämään hyvän laukauksen 20 metristä keskisektorilta.

PK-35:n puolustuspelaaminen on toiminut varsin hyvin viime aikoina, ja siihen tekemiseen myös päävalmentaja Raimi on tyytyväinen.

– Nollapeli lämmittää mieltä, ja se ettei SalPa juurikaan uhkaa maalintekopaikkojen suhteen pystynyt luomaan. Taisi siellä joku kevyehkö laukaus maalia kohti olla. Erikoistilanteet puolustettiin myös jämäkästi.

Cupissa seuraavaksi vastassa HIFK

PK-35 kohtaa seuraavaksi Suomen Cupissa Veikkausliigan jumbopaikalla olevan HIFK:n. Ottelu pelataan Pihlajamäen MagneCit Areenalla keskiviikkona 29. kesäkuuta. Ilmoitamme ottelun lipunmyynnistä ja muista yleisöinfoista myöhemmin.

– SalPa-ottelun voitto tyydyttää ehdottomasti myös siksi, kun porkkanana toimi kotipeli ja jonkinasteinen derby HIFK:ta vastaan. Hieno asia kaikin puolin päästä haastamaan monelle meidän joukkueesta tuttu seura toden teolla ja päästä tosissaan taistelemaan paikasta välierissä.

– Viime vuonna tipuimme Hongalle rankkareilla puolivälierissä varsin vahvan esityksen päätteeksi, totta kai haluamme nyt myös päästä otteluparista eteenpäin ja uskon meillä olevan siihen mahdollisuutemme.

Punamustien joukkueesta löytyy runsaasti kokemusta myös HIFK:n paidasta, etunenässä luonnollisesti nimet Esa Terävä, Matias Hänninen ja Pauli Kuusijärvi herättävät positiivisia muistoja HIFK-kannattajissa.

– Siitä tulee ehdottomasti hieno kokemus sarjakauden keskelle. Meillä taitaa olla ainakin kuusi HIFK-taustaista pelaajaa ja staffistakin Psyko ja minä olemme pelaajana HIFK:ta edustaneet niin ehdottomasti odottavaisin mielin tuota peliä kohti. On myös hienoa saada Stadin Kingit luomaan lisätunnelmaa Pihlajamäkeen, uskon että saamme hienon tapahtuman aikaiseksi.

Katseet JäPS-otteluun 

HIFK-ottelu on edessä vasta kesäkuun loppupuolella, ja sitä ennen edessä on kaksi kovaa Ykkösen ottelua. Saamme lauantai-iltana MagneCit Areenalle vieraaksemme Järvenpään Palloseuran, johon käännämme nyt katseet. Edessä on varmasti hyvin mielenkiintoinen taistelu kolmesta sarjapisteestä.

PK-35:n ja SalPan edelliset kohtaamiset löytyvät kaudelta 2020, kun joukkueet pelasivat samassa Kakkosen lohkossa. PK voitti kaikki nuo kolme sarjaottelua yhteismaalieron ollessa 9-1. Järvenpäässä Joni Korhosen suoraan kulmasta tullut maali riitti kolmeen pisteeseen, Pihlajamäessä PK:n voittolukemat olivat 5-0 ja 3-1. 

Noita otteluita on kuitenkaan turha enää tässä vaiheessa muistella, vaikka molemmista joukkueista tuolta kaudelta samoja pelaajia vielä löytyykin. 

Järvenpään Palloseuran alkukausi on ollut suorastaan erinomainen viime kauden nousun jälkeen. Joukkue on kärsinyt ainoastaan kaksi tappiota, ja joukkue on napannut Gnistan-rökäletappion jälkeen seitsemästä viime ottelusta kuusi voittoa ja pelannut yhden tasapelin. Viime perjantaina joukkue haki täydet sarjapisteet Lappeenrannasta 4-2 voitolla PEPO:a vastaan. Edellinen joukkue joka joutui kokemaan JäPSin liian kovaksi oli Veikkausliigan AC Oulu, joka kärsi 2-1 tappion Järvenpään Keskuskentällä viime tiistaina Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa. Suomen Cupin puolivälierissä JäPS kohtaa FC Lahden vieraskentällä. 

Lauantaina tulee tasan vuosi täyteen järvenpääläisten edellisestä kotitappiosta, kun 18.6.2021 JäPS kärsi 4-5 kotitappion Atlantikselle. JäPS löytyy tällä hetkellä Ykkösen viiden ottelun kuntopuntarin kärjestä neljällä voitolla ja tasapelillä. Sarjassa joukkue on kuudentena, mutta kuitenkin tasapisteissä, sijoja ylempänä olevien SJK Akatemian, KTP:n sekä EIF:n kanssa.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi tietää, että edessä on erilainen haaste, mitä yksikään muu joukkue antaa Ykkösessä.

– JäPS on sarjan suoraviivaisin joukkue, joka taistelee myös omassa boksissa jokaisesta sentistä, vaikka yleisellä tasolla heidän puolustaminen aika sekavaa onkin. Ajoittain tuntuu, että heillä on omassa boksissa 2-3 maalivahtia. He ovat erittäin vahvoja erikoistilanteissa ja myös varsin fyysinen joukkue.

Raimi tietää, että JäPS hyppää varmasti hurmioituneessa tilassa PK:n kimppuun lauantaina.

– JäPS tulee viimeaikaisten tulosten ja formin nojalla varmasti kovalla itseluottamuksella kimppuumme. Heidän pelitapa on meille tuttu ja uskon vahvasti, että meiltä löytyy kyky aiheuttaa heille ongelmia.

Esittelyssä JäPS

Järvenpään Palloseuran nousi viime kauden päätteeksi historiansa ensimmäistä kertaa Ykköseen, kun joukkue voitti lähes näytöstyyliin oman Kakkosen lohkonsa. 22 sarjaottelusta joukkue voitti peräti 18. 

JäPSin maalivahtiduona tällä kaudella toimii loistavan alkukauden pelannut Janne Laiho sekä PK-35:ssä kaudella 2020 pelannut Besart Mustafa. Laiho on pelannut muutaman fantastisen ottelun ja muun muassa EIF:n kovan hyökkäyskaluston Laiho tuntui pysäyttäneen lähes yksin. 

Puolustuslinjan tukipilareina ovat toimineet Roope Autio, Olli Valto, Tino Palmasto sekä huomenna pelikiellossa oleva Alieu Ceesay. Myös EPS:stä täksi kaudeksi Järvenpäähän saapunut Daniel Kepot on pelikiellon takia sivussa lauantain ottelusta. Näitä nimiä katsellessa on helppo todeta, että Osku Partosen miehistö panostaa hyvin paljon fyysisyyteen joukkueen alakerrassa. Wingback-osastolla ovat viilettäneet alkukauden aikana Gnistanista saapunut Verneri Meriläinen, pitkän Veikkausliigataustan omaava Hassan Sesay sekä Pihlajamäen Järvenpäähän täksi kaudeksi vaihtanut Tony Lehtimäki

Järvenpääläisten keskiakselilta kannattaa seurata ehdottomasti JäPSin kahta omaa kasvattia, Herkko Kuosaa sekä paluun Yhdysvalloista toukokuussa tehnyttä Ville Aholaa, joka iski Ykkösen uransa avausmalin juuri PEPO:a vastaan viikko sitten. Keskikentällä rakkikoiran tavoin töitä tekevät Reza Heidari sekä Joakim Ärilä

Hyökkäyspään tärkeä lenkki Aleksi Ristola loukkaantui SJK Akatemiaa vastaan, ja hän on ollut sen jälkeisissä otteluissa pois kokoonpanosta. Hyökkäyksessä kuitenkin tekijämiehiä riittää Ristolan poissaollessakin, kun hyökkäystä miehittävät Antti Ulmanen sekä Miro Schwalenstöcker. Tehoja odotetaan myös VPS:stä Järvenpäähän saapuneelta englantilaishyökkääjä Luqman Kassimilta

Kokoonpanotilanne

Esa Terävä kärsii lauantaina korttitilin täyttymisen takia pelikieltoa. Muuten pelaajatilanne on kaikin puolin hyvä, kun Viljami Isotalo sekä Pauli Kuusijärvi palasivat kokoonpanoon SalPa-ottelussa.

– Pelaajien tilanne analysoidaan lähempänä ottelua, mutta uusia loukkaantumisia ei ole ilmennyt, joten varsin hyvästä tilanteesta pääsemme JäPS-otteluun. Keskiviikkona sivussa olleet Miguel Medina ja Hussein Mohamed ovat myös käytettävissä.

Info

PK-35 – JäPS
La 18.6. klo 20:00
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Liput lauantai-illan trilleriin voit napata Tiketistä. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap