Menu

La 3.9. klo 16 PK-35 – KTP

Ykkösen runkosarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina, kun kuudella paikkakunnalla matsit laitetaan käyntiin kello 16. Helsingin futisjännäreiden katseet suuntautuvat Pihlajamäkeen, jossa PK-35 ja KTP ottavat mittaa toisistaan. Molemmilla joukkueilla panoksia löytyy yllin kyllin, joten lauantaina Pihliksessä nähdään varmasti hieno taistelu pisteistä.

Liput otteluun. 

JäPS jyräsi Punamustien yli

PK-35:n tappiottomien otteluiden putki päättyi viime viikon perjantaina Järvenpäässä, kun JäPS höykytti Punamustia selvin 3-0 lukemin. JäPS oli varsinkin ottelun avausjaksolla selvästi niskan päällä, vaikka maalinteossa joukkue onnistui vain kertaalleen Aleksi Ristolan toimesta. 

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kertoi, että avausjakson esitys oli kaukana haetusta.

– Olimme aivan liian huolimattomia ensimmäisellä puoliajalla ensimmäisen 10 minuutin jälkeen, jolloin draivi oli vielä hyvä. Emme kunnioittaneet JäPSin pelitapaa riittävästi vaan kaivoimme verta nenästä, vaikka tiesimme mitkä asiat JäPS tekee hyvin. Oltaisiin voitu olla puoliajalla perässä enemmänkin, koska tekemisen taso oli niin heikko pallollisessa vaiheessa JäPSin puolustuslinjan etupuolella etenkin. Emme ole tilanteessa, jossa voimme alkaa luulemaan, että puolihuolimaton touhu kantaa, vaikka tappioita ei hetkeen olisi tullutkaan.

Toisella nelivitosella kentällä nähtiin huomattavasti piristyneempi vierasjoukkue, ja kaukana ei ollut tasoitusmaalikaan, mutta pallo ei löytänyt tietään verkon perukoille lopulta kertaakaan laillisin keinoin. JäPS tuplasi johtonsa 75. minuutilla, jonka jälkeen ottelun loppu oli enää pelkkä muodollisuus. 

– Puoliajalla kävimme asiat rehellisesti ja tiukasti läpi, taso jolla suoritimme avausjakson ei riitä tälle tasolle. Jokainen pelaaja otti kopin asiasta erinomaisesti. Painoimme toisen puoliajan alkuun paineen jatkuvasti JäPSin boksiin, mutta hukkasimme valitettavasti laadukkaitakin maalipaikkoja ja lopulta vastustaja kiitti ja kumarsi 75. minuutin kohdalla. 

– JäPS ansaitsi pisteensä, siitä ei mitään purnattavaa. Toisen puoliajan ilmeeseen olen tyytyväinen, vaikka loppu menikin 2-0 maalin jälkeen väkisin vääntämiseksi.

Harjoitusviikko

Joukkue piti viikonlopun vapaata JäPS-ottelun jälkeen, mutta tällä viikolla Pihliksen kentällä on nähty hyvin motivoitunut ja taistelutahtoa puhkuva joukkue.

– Pelaajat ovat harjoitelleet sitoutuneesti. Tähtäin on lauantaissa, ja uskon että olemme valmiit pistejahtiin kotiyleisön edessä.

Kysyttäessä, Raimi mainitsee asioita, joissa joukkueen pitää olla lauantaina parempi, jos paluusta pistekantaan haluaa tavoitella.

– Yleistoiminnan on oltava eheämpää pelin läpi. Hyökkääminen vastustajan muodon sisältä on oltava laadukkaampaa, kun sinne pääsemme. Emme voi antaa palloa niin helposti pois, kun Järvenpäässä ns. ratkaisupaikoilta. Myös oman maalin puolustamiseen on löydyttävä selkeät sävelet Kotkan vaarallista hyökkäystä vastaan.

PK-35 – KTP-ottelun panos

Otetaan tässä kohtaa katsaus edessämme olevan PK-35 – KTP-ottelun panoksiin kummassakin joukkueessa.

PK-35:n panos otteluun: (tärkeiden sarjapisteiden lisäksi)

– Voitolla Punamustilla on mahdollisuus nousta Ykkösen runkosarjan 9. sijalle, jos MP häviää saman aikaan kotiottelunsa JäPSille. Tasapeli JäPSiä vastaan riittää MP:lle pitämään PK:n takanaan (ellei PK voita omaa otteluaan vähintään 15-0).

– 9. sija tuo alempaan loppusarjaan kolme kotiottelua, eli yhden kotiottelun enemmän.

KTP:n panos PK-35-otteluun: (tärkeiden sarjapisteiden lisäksi)

– Voitolla KTP varmistaa Ykkösen runkosarjan voiton ja samalla sen, että joukkue saa ylemmän loppusarjan päätöskierroksella vastaansa sarjakakkosen TPS:n kotikentällään Arto Tolsa Areenalla. Jos KTP ei voita lauantaina, joukkue tarvitsee apuja Gnistanilta, joka vierailee samaan aikaan Turussa TPS:n vieraana. 

– Jos KTP ei voita, TPS nousee voitolla runkosarjan ykköseksi, muilla tuloksilla KTP on sarjakärjessä lauantainkin jälkeen.

Katseet KTP-otteluun 

Lähdetään ottamaan tarkemmin askelmerkkejä kohti KTP-koitosta. Sarjakärki saapuu Pihlikseen, joten asetelma on hyvin kiintoisa ja haaste on iso Punamustilla. PK-35 ja KTP kohtasivat toisensa pitkästä aikaa viime vuonna harjoitusottelussa ja tänä vuonna keskinäisiä otteluita on pelattu maaliskuussa Ykköscupissa sekä juhannuksen alla Ykkösessä.

Viime vuoden harjoitusottelu meni vahvasta Punamustasta hallinnasta huolimatta KTP:n nimiin lukemin 2-1. Ykköscupin puolivälierä maaliskuussa päättyi Punamustien 1-0 voittoon Noah Kaijasillan maalilla. Kesäkuun Ykkösen kohtaaminen oli vuorostaan selvää pässinlihaa kotkalaisille, kun KTP nujersi PK:n selvin 4-0 lukemin. Kyseisessä ottelussa maalinteossa KTP:ltä onnistuivat Mika, Antti Mäkijärvi sekä aivan ottelun loppuhetkillä kahdesti osunut Joni Mäkelä

– Saimme heikon alun tuolloin pelille, kun Kotka johti minuutin jälkeen. Olimme hyvin pelissä mukana ja aiheutimme heille myös ongelmia, mutta olimme tehottomia maalin edessä ja Kotka käytti omat tilaisuutensa armotta. Lopulta yliajalla lukemat repesivät rajusti kahden maalin myötä.

KTP on ollut tällä kaudella todella kova kotijoukkue. 11 ottelusta KTP on napannut yhdeksän voittoa ja kahdesti on pelattu tasan. Ainoastaan TPS ja EIF ovat saaneet Kymenlaakson reissultaan tuliaisia kotiin vietäväksi. Kotkalaiset liihottaa tällä hetkellä kahdeksan peräkkäisen kotivoiton putkessa (maaliero näissä 24-4), mutta vieraissa on ollut ahtaajilla hankalampaa. 

Kotkalaiset ovat kauden kymmenestä pelatusta vierasottelustaan poistunut voittajana paikalta ainoastaan neljästi. Jussi Leppälahden miehistön vierasvoitot ovat tulleet keväällä Kokkolasta, heinäkuun alussa TPS:stä sekä elokuun aikana joukkue haki täydet pisteet Paraisilta ja Lappeenrannasta. Elokuuhun mahtui kahden voiton lisäksi mukaan myös ruma 0-3-vierastappio MP:lle. Tuo MP-tappio oli kuitenkin elokuun ainoa ja joukkue viidestä edellisestä ottelusta on kerännyt tililleen mukavat 12 pistettä ja noussut voittojen myötä myös sarjan piikkipaikalle.

Viime viikolla KTP:n kotivoittojen putki oli viittä vaille rikkoutumassa, kun FF Jaro vieraili Tolsalla. Joni Remesaho iski Jaron johtoon 67. minuutilla, mutta Mikan tasoitus kymmenen minuuttia myöhemmin ja Rudinilsonin voitto-osuma lisäajan kolmannella minuutilla toi kotkalaisille täydet sarjapisteet. 

Kim Raimi tietää, että lauantaina Punamustia odottaa todella kova haaste lauantaina.

– Kotka tulee varmasti kovaa päälle, joten meidän on oltava siihen valmiita. Pelikovuus on oltava tapissa lauantaina ja totta kai haluamme tietyissä taktisissa asioissa myös onnistua, jotta pystymme Kotkaa horjuttamaan tosissaan.

Kuten sarjataulukkokin sen jo kertoo, KTP on hyvin laadukas nippu, päävalmentaja Raimi kertoo hieman omia ajatuksiaan lauantai-iltapäivän vastustajasta.

– KTP on ollut sarjan paras joukkue omaan silmään muutenkin kuin sarjataulukon perusteella. Se on laadukkaasti valmennettu ja täynnä laatupelaajia. Haaste on kova, mutta tiedän että meiltä löytyy kykyä kotikentällä laittaa heidätkin ahtaalle.

– Heidän yläkerran pelaajien kyky ratkaista otteluita on kovalla tasolla ja heitä vastaan on oltava ei pelkästään jämäköitä, mutta heidän hyökkäävien pelaajien ja hyökkäämisen rytmiä on pystyttävä myös sekoittamaan.

Esittelyssä KTP 

Veikkausliigan jumbosijalle viime vuonna jäänyt KTP lähti uuden valmennuksen johdolla kauteen sarjaporrasta alempana. Viime kaudella kotkalaisten päävalmentajan pallilla vuorollaan kävivät Argo Arbeiter, Gabri Xatart sekä Teemu Kankkunen. Joukkueen uudeksi päävalmentajaksi saapui viimeiset kolme kautta JIPPO:ssa kelpo työtä tehnyt Jussi Leppälahti, joka on tehnyt kaikin puolin mainiota työtä myös kotkalaisten peräsimessä.

Kotkalaisten pelaajistossa tapahtui muutoksia viime kauden jälkeen, mutta myös tärkeitä jatkosopimuksia KTP onnistui solmimaan. Joukkueen itse oikeutettuna ykkösmaalivahtina toimii edelleen Ykkösen vuoden maalivahti vuosimallia 2020 oleva Anton Lepola. Joukkueen puolustus on tukeutunut Lepolan lisäksi vahvasti Kotkassa jatkaneeseen Michael Ogungbaroon sekä AC Oulusta tulleeseen Lassi Nurmokseen. Puolustuspään luottopelaajia ovat myös Matias Paavola, Rico Finnäs sekä Juho Lehtiranta

Ogungbaro on ollut loukkaantumisen takia sivussa pidempään ja KTP reagoikin asiaan kesän siirtomarkkinoilla. Parin vuoden tauon jälkeen paluun Suomeen Espanjasta tehnyt Valtteri Vesiaho oli oiva hankinta keskuspuolustukseen. 27-vuotias guineabissaulainen Rudinilson Silva oli hieman eksoottisempi haku kotkalaispuolustukseen, mutta mies on sopeutunut hyvin suomen kentille. 

Keskikentällä sirkusta johtavat Ykkösen elokuun pelaajaksi valittu David Ramadingaye sekä todella vahvaa kautta kokonaisuudessaan pelaava Johannes Laaksonen. Näiden kokeneempien miesten viereen jalkoja tuovat hieman nuoremman polven Matias Lindfors, Anttoni Huttunen sekä Niklas Leinonen. Lisäksi ghanalaisella Thomas Agyirilla on tärkeä rooli KTP:n palapelissä monipuolisuuden takia. 

Jussi Leppälahden orkesterin hyökkäyskalusto on sarjan kovin. Joukkueen ykköstykki Mika on iskenyt kahdeksan maalia, tulitukea hänelle on antanut seitsemän rysää iskenyt Aleksi Tarvonen. Molemmat miehet ovat myös loukkaantumisten takia missanneet kymmenkunta ottelua, joka nostaa maalimäärien arvoa komeasti. Näiden lisäksi tehoja KTP:n hyökkäyksessä on nähty kuuden maalin Joni Mäkelältä, viisi maalia iskeneeltä Antti Mäkijärveltä ja neljän maalin Santeri Steniukselta.

KTP:n kesän siirtoikkunan kolmas uusi hankinta oli hyökkäyspäähän, kun nyt kuudessa ottelussa pelannut, mutta vielä maaleitta oleva Benny Ashley-Seal saapui joukkueeseen tuomaan lisää leveyttä.

Kokoonpanotilanne

Hussein Mohamed on jälleen käytettävissä KTP-ottelussa kärsittyään pelikiellon viime viikolla. Muuten kokoonpano on jälleen elänyt suhteellisen paljon ja korttitilit ovat jälleen täynnä kahdella pelaajalla. 

– Harmittavien pelikieltojen (Omar Jama, Yassin Adam) lisäksi onneksi jotain positiivistakin, kun Olmes Garcia ja Youness Rahimi palaavat todennäköisesti kokoonpanoon. Viljami Isotalo ei ole käytettävissä henkilökohtaisten syiden takia nyt, eikä välttämättä loppukaudestakaan. Ville Salmikivi potee alaraajavammaa.

Info

PK-35 – KTP
La 3.9. klo 16
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Kesä on ohi ja sehän on loistava asia suomalaisen jalkapalloilun ystäville, nimittäin pelit ovat nyt kuumimmillaan! Nähdään Pihliksessä lauantaina, kun punamustat ja vihreävalkoiset ottavat kentällä toisistaan mittaa. 

Liput otteluun.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap