Menu

Lauantaina 7.5. KLO 15:00 PK-35 – PEPO

Tiukka neljän ottelun rupeama alkoi keskiviikkona, kun Punamustat eteni Suomen Cupin 5. kierrokselle Toukolan Teräksen kustannuksella. Peliminuutteja päästiin jakamaan tasaisesti, ja joukkue on valmis kauden kolmanteen sarjaotteluun, kun vieraaksemme saapuu PEPO Lappeenrannasta. Osta liput Tiketistä! Jos et pääse paikan päälle seuraamaan ottelua, näkyy se tutusti Ruutu+ -palvelusta.

Hanki liput matsiin tästä.

Keskiviikon cup-ottelu oli pääpiirteittäin onnistunut. PK ratkaisi ottelun jo ensimmäisen 30 peliminuutin jälkeen, kun taululla komeili 3-0-johtolukemat. Maaleista vastasivat Noah Kaijasilta, sekä Muslim Markhiyev kahdesti. Aivan ottelun loppuhetkillä Willem Haapiainen viimeisteli numerot 4-0:aan, ja venytti näin maaliputkensa kahden ottelun mittaiseksi. 

Neljä maalia ja nollapeli taskussa on hyvä lähteä kohti lauantain PEPO-kamppailua. Päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen varsinkin ottelun alkuun.

– Ensimmäiset 30 minuuttia oli kaikin puolin ehjää tekemistä, vaikka vastustaja pelaakin pari sarjaporrasta alempana. Kuten cupissa olemme jo nähneet, pienetkin herpaantumiset voivat maksaa myös näissä peleissä.

– Liikutimme palloa monipuolisesti eri kaistoilla, etenimme syvyys- ja leveyssuunnassa sekä lyhyemmillä että pidemmillä syötöillä, ja pelaajat täyttivät haluttuja tiloja aktiivisesti. Lisäksi riistimme menetetyt pallot samantien takaisin, pelaajien välimatkat olivat hyvät, ja rakenne säilyi varsin hyvin. Teimme myös kolme maalia, joten vaikeaa hirveästi enempää pelaajilta vaatia.

Raimin mielestä homma hieman lässähti kolmannen maalin jälkeen. Hän oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että vähemmän viime peleissä pelanneet saivat minuutteja alle.

– 3-0-maalin jälkeen katosi vähän focus yleisellä tasolla. Valmentajana sitä haluaisi, että homma säilyisi jämäkkänä koko 90 minuuttia. Kuten aiemmin sanoin, olen kuitenkin tyytyväinen ensimmäiseen 30-minuuttiseen, joka oli tuloksen kannalta oleellisin osa pelistä. Kauttaaltaan tästä jäi paljon positiivisia asioita käteen tuloksen lisäksi.

– Saimme kahdessa sarjapelissä vähemmälle peliajalle jääneille pelaajille tärkeitä minuutteja. Heistä muun muassa Viljami Isotalo, Romy Nevalainen, Patrick Aaltonen ja Muslim Markhiyev esiintyivät kaikki edukseen.

ODOTUKSET PEPO-OTTELUUN

Lappeenrantalaisvieraat nousivat täksi kaudeksi Ykköseen. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat viime vuoden Suomen Cupin neljännesvälierissä, jolloin PK oli vahvempi toisen puoliajan maaleilla 3-0. Yksi mielenkiintoinen aspekti on se, että PK lähtee otteluun ennakkosuosikkina, vaikka PEPO:n pelaajabudjetti on Punamustia suurempi. 

PEPO on  aloittanut kautensa mollivoittoisesti häviten kolme ensimmäistä otteluaan maalierolla 1-6. Myös Suomen Cupista tuli lähtö 5. kierroksella, kun Kakkoseen täksi kaudeksi noussut Jyväskylän Komeetat laittoivat lappeenrantalaiset lauluun tiistaina lukemin 1-0. Kauden alku on siis ollut hankala, mutta aliarviointiin ei missään tapauksessa ole varaa.

– Kaikista vaarallisinta olisi tuijottaa PEPO:n edellisten pelien tuloksia. He pitivät KTP:tä todella ahtaalla, ja hukkasivat pari avopaikkaa. Myöskään Jaro ei ollut millään mittarilla PEPO:a parempi joukkue avauspuolikkaalla. Heillä on ollut tiettyjä haasteita kaikissa peleissä, jotka toki tiedostamme. Ne ovat sitten näkyneet tuloksissa karulla tavalla.

– Vastaan tulee kuitenkin iskukykyinen joukkue, jonka pelaamisessa on selkeästi tunnistettavat piirteet. Niihin meidän tulee varautua hyvin.

Punamustilla olisi lauantaina sauma ottaa sarjakauden ensimmäinen voitto. Kaksi edeltävää tasapeliä ovat jättäneet katkeran maun, ja joukkueella on kova nälkä ottaa tärkeät kolme pistettä. Joukkue huilasi torstaina keskiviikon ottelun jälkeen, mutta perjantaina joukkue veti hyvän ottelua valmistavan harjoituksen. 

– Olemme käyneet PEPO -pelin protokollaa läpi jo viime viikosta lähtien. Tulemme varmasti vielä muutamia pieniä asioita painottamaan ja käymään läpi, mutta yleisellä tasolla olemme valmiita lauantain haasteeseen kaikin puolin.

ESITTELYSSÄ PEPO

PEPO on viime kauden Kakkosen Cupin mestari, ja sijoittui sarjassa Kakkosen A-lohkon toiseksi heti JäPSin jälkeen. ”Lilat” olivatkin jo valmistautumassa Kakkosen kauteen, kunnes sille tarjoutui mahdollisuus sarjanousuun kabinetin kautta. RoPSin luovutettua sarjapaikkansa, lappeenrantalaisjoukkue oli vahvana ehdokkaana heidän tilalleen. Lopulta Janne Muhlin suojatit nappasi paikan seurahistoriassaan ensimmäistä kertaa Ykkösessä.

Viime kauden runkopelaajista lähes kaikki on saatu pidettyä joukkueessa. Muun muassa viime kaudella 13 maalia Kakkosessa viimeistellyt Nikke Veikkanen, sekä pelipaikkojensa parhaiksi äänestetyt keskikenttäpelaaja Calvin N’Sombo ja maalivahti Craig Hill ovat jatkaneet “Liloissa” myös tällä kaudella.

Tärkeää Ykkösen kokemusta lappeenrantalaisille tuovat kanadalaispelaajat Jeff Addai ja Zachary Sukunda. He aloittivat PEPO:ssa nyt toiset kautensa. Addai edusti kaudella 2020 VPS:ää, kun taas Sukunda piti silloin päällään EIF:n vihreäpaitaa.

Edellä mainittujen lisäksi joukkue on hankkinut riveihinsä enemmänkin Ykkösen kokemusta. Joensuulaista JIPPO:a viime vuodet edustaneet Topi Pasi ja Jirko Sorsa liittyivät PEPO:n remmiin täksi kaudeksi. Tosin Sorsa on kärsinyt alkukauden ajan loukkaantumisista ja maalia on vartioinut alkukauden otteluissa Craig Hill Myös Juho Heikkinen siirtyi MuSa:sta lilapaitoihin.

Kansainvälistä kokemusta tälle kaudelle ovat tuoneet puolestaan kamerunilaispuolustaja Jeannot Esua, sekä lahtelaislähtöinen Irfan Sadik, joka palasi Kyproksen reissultaan takaisin Suomeen.

KOKOONPANOTILANNE

Muutoksia joukkueen terveystilanteessa keskiviikon ToTe-ottelun jäljiltä ei ole, joka on tärkeää otteluruuhkan keskellä. Samat kaksi pelaajaa ovat edelleen sivussa, mutta muuten tilanne on hyvä. Punamustat huilasi torstaina, ja palasi Pihlikseen vielä perjantaina PEPO-ottelua valmistaviin harjoituksiin.

Olmes Garcia ja Mustapha Beyai ovat edelleen sivussa. Pauli Kuusijärven tilannetta seuraillaan, ja päätökset tehdään lähempänä ottelua. Keskiviikkona huilannut Nuutti Tykkyläinen palaa kokoonpanoon.

OTTELUINFO

PK-35 vs. PEPO
La 7.5. klo 15:00
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Liput otteluun myy Tiketti. Ottelu näkyy Ruutu+ -palvelusta, mikäli et pääse sitä paikan päälle seuraamaan. 

Hanki liput matsiin tästä.

Suosittelemme lippujen ostoa ennakkoon ruuhkien välttämiseksi. Portit MagneCit Areenalle aukeavat klo 14. Paikalla tuttuun tyyliin katsojia palvelee buffa, makkarapiste sekä Promesta Bar35.

Otteluisäntä ottelussa toimii Keradur.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap