Menu

Maanantaina 25.4. klo 18:30 PK-35 – Pargas IF

Kauden ensimmäinen kotiottelu on aivan nurkan takana, kun Pargas IF saapuu maanantai-iltana Pihlikseen. Mikäli et pääse seuraamaan ottelua paikan päälle, voi sitä seurata tutusti Ruutu+ -palvelusta.

Viime viikon sarja-avauksesta jäi käteen tasapelipiste Gnistanin vieraana, vaikka enemmänkin olisi ollut otettavissa. Gnistan siirtyi jo ottelun alkuhetkillä 1-0 -johtoon, kun Kasperi Liikonen onnistui ohittamaan Punamustien maalilla debytoineen Otso Knuuttilan. Noah Kaijasilta kuitenkin tasoitti vain varttia myöhemmin, kun hän viimeisteli ensimmäisen maalinsa Ykkösessä.

Toisella puoliajalla Punamustat oli aktiivisempi osapuoli, mutta ei saanut palkintoa maalin muodossa. Näin ollen Oulunkylän pääsiäismaanantaissa päädyttiin 1-1-tasapeliin. Päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen joukkueen yleisilmeeseen, ja näki joukkueen esityksessä paljon hyvää.

– Saimme tärkeitä haluttuja asioita näkymään Oulunkylässä. Pelaajien sitoutumiseen olen todella tyytyväinen, ja tästä on hyvä jatkaa työntekoa. 

– Harmittaa pelaajien puolesta, ettemme saaneet ison työmäärän ja rynnistyksen päätteeksi kolmea pistettä mukaan hyvää joukkuetta vastaan. Mielestäni toisen puoliajan toiminta oli selvä konkreettinen signaali siitä, että meillä oli iso intressi voittaa ottelu, eikä peruutella ja odotella yksittäisiä transitioita.

Raimi kertoi, että hän ei ollut ottelun alkuun täysin tyytyväinen, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Punamustat ottelussa pelasi.

– Meillä oli varsin hyvin tiedossa miten Gnistan rakentaa alhaalta, mutta emme olleet alussa tarpeeksi rohkeita iskemään kriittisiin tiloihin ja sitä kautta emme alussa saaneet kunnolla trappeja kiinni ja kenttätasapainomme syvyyssuunnassa oli hieman vinksallaan. Olimme kuitenkin hiukan haparoivan alun jälkeen henkisesti vahvoja ja kuittasimme tappioaseman nopeasti. Ja paransimme toimintaa selvästi pelin edetessä.

– Pieniä asioita voi aina korjailla ja niin pyrimmekin tekemään, mutta jos jotain selvästi parannettavaa jäi niin hyökkäyspään erikoistilanteiden toteuttamiseen kokonaiskuvassa en ole tyytyväinen.

Harjoitusviikko

Joukkue on päässyt harjoittelemaan Gnistan-ottelun jälkeen normaalisti, ja tunnelma ryhmässä on ollut hyvä. Myös paluu kotikentälle on tuonut lisäboostia tekemiseen.

– Harjoitusviikko on edennyt hyvällä fiiliksellä. Saimme virtaa derbystä, paluu kotikentälle ja sarjakauden alkaminen ovat myös tuoneet omaa lisävirinää harjoituksiin. Toiveissa on, että kentällä käytyjä pieniä muokkauksia tai tehostettuja asioita nähtäisi maanantaina. Silloin olemme vahvoilla.

Odotukset PIF-otteluun

Vierasjoukkue Pargas IF on sarjanousija, jonka Punamustat kohtasi talvella Ykköscupissa. Tuolloin PK-35 oli vahvempi 1-0. PIF aloitti Ykkösen kautensa niin ikään viime maanantaina, jolloin se kärsi 0-2-tappion SJK/Akatemian käsittelyssä. 

Vaikka ”Piffen” painii selvästi sarjan pienimmällä pelaajabudjetilla, päävalmentaja Raimi ei aliarvioi tulevaa vastustajaa, ja tiedostaa joukkueen vahvuudet. 

– PIF on varsin hyvin organisoitu joukkue tietyissä hetkissä, sen näimme jo talvella. Heillä on ollut haasteita saada tuloksia viime aikoina peleistä, mutta pieneenkään aliarviointiin ei ole varaa.

– Hyökkäyspäässä etenkin Gezim Voca ja Hongasta lainattu Benjamin Heikkinen pystyvät aiheuttamaan ongelmia, jos heille antaa liikaa tilaa. Heillä on myös kookkaita pelaajia erikoistilanteisiin, joissa meidän pitää olla vahva kummassakin päässä kenttää.

Ykkösessä jokaisesta pisteestä käydään kovaa taistelua, ja keskittymisen tulee olla kohdallaan. Raimi peräänkuuluttaa myös asenteen merkitystä.

– Odotan jälleen kovaa haastetta, kuten kaikista sarjakauden otteluista. Asennoitumisen on oltava jokaisessa pelissä täyttä rautaa, jos tässä sarjassa haluaa pärjätä.

– Isossa roolissa tulee olemaan, miten löydämme halutut tilat PIF:n muuttuvan muodon sisältä ja ympäriltä. Tärkeää on myös, miten kontrolloimme tilanteita, joissa voitamme tai menetämme pallon.

Esittelyssä Pargas IF

PIF on tehnyt maltillisesti uusia hankintoja kauden alla, ja luottaa vahvasti olemassa olevaan pelaajarunkoon. Viime kauden luottomiehistä vain Saliw Babawo jätti seuran. Seura sai pidettyä muun muassa kapteeni Gezim Vocan Paraisissa, joka oli tärkeä kiinnitys. Voca valittiin viime vuonna Kakkosen B-lohkon parhaaksi pelaajaksi.

Joukkueen maalivahtiduo vaikuttaa paperilla oivalliselta, aikoinaan Turun Palloseurassa Veikkausliigaakin pelannut Arnold Uschanoff on ollut pitkään joukkueen ykköskassari ja hän sai kaverikseen täksi kaudeksi MuSasta saapuneen Olli Hakanpään.

Joukkueen puolustuksen tukipilareihin kuuluvat jatkosopimukset solmineet Daniel Enqvist, muutama kausi IFK Mariehamnissa Veikkausliigakentilläkin pyörähtänyt Frans Grönlund sekä monesta Veikkausliigaseurastakin tuttu Tomas Hradecky. Mielenkiintoisin uusi lisäys Piffenin alakertaan oli aivan kauden alla seuraan liittynyt Akim Sairinen. Sairinen on Ykkösen seuraajille tuttu mies jo MP:n sekä EIF:n alakerrasta, mutta viime kaudet Sairinen on viettänyt Viron, Norjan sekä Liettuan sarjoissa.

Veikkausliigakokemusta keskikentälle tuo Interissä kuusi VL-ottelua pelannut Matias Lahti. Lahden lisäksi keskikentältä on hyvä mainita jo ylempänä mainittujen Vocan sekä Honka-laina Benjamin Heikkisen lisäksi ruotsalainen laitahyökkääjä Gino Berg, joka ei kuitenkaan kauden avauksessa joukkueen vahvuudessa ollut. Viime kaudella Berg pelasi 26 ottelua Ruotsin Ettanissa Assyriskan riveissä. Toisen kautensa Piffenissä aloittaneella keskikenttäpelaaja Yoonis Musellakin on VL-kokemusta Interin riveistä yhdessä ottelussa.

Kokoonpanotilanne

Joukkueen terveystilanne on pääosin hyvä, mutta myös huonoja uutisia on kantautunut sairastuvalta. Joka tapauksessa Punamusta ryhmä lähtee kovalla rosterilla tulevaan koitokseen.

– Gnistan-pelistä sivussa olleet Miguel Medina ja Luis Rodriguez ovat käytettävissä maanantaina, joka on ehdottomasti positiivinen asia.

Arttu Auranen tippui pois Gnistan-peliä edeltävän harjoituksen viimeisessä harjoitteessa, ja on valitettavasti pitkään sivussa alaraajavamman takia. Todella harmillinen asia etenkin Artun, mutta myös joukkueen kannalta. Sen lisäksi meillä on muutamia kolhuja, joita tarkkaillaan ja päätökset pelaamisesta tehdään lähempänä ottelua.

Otteluinfo

PK-35 vs. Pargas IF
Ma 25.4. klo 18:30
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Ottelun liput myy Tiketti. Mikäli et pääse seuraamaan ottelua paikan päälle, on se katsottavissa Ruutu+ –palvelusta.

Hanki lippusi tästä.

Suosittelemme lippujen ostoa ennakkoon ruuhkien välttämiseksi. Portit MagneCit Areenalle aukeavat klo 17:30. Paikalla tuttuun tyyliin katsojia palvelee buffa, makkarapiste sekä anniskelualue.

Otteluisäntä ottelussa toimii Iskelmä Myyrmäki.

Ottelussa mukana myös Osua Games. Juuri julkaistu Osua Laaka on juuri julkaistu kotimainen pöytäpeliuutuus. Peliä pääsee kokeilemaan jatkossa myös PK-35:n kotiotteluissa.

Lisätietoja.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap