Menu

Lauantaina 2.4. klo 15:00 – PK-35 – SJK Akatemia

Lauantaina käynnistyy jalkapallokausi miestenkin osalta toden teolla, kun Veikkausliiga alkaa täydellä ottelukierroksella. Ykkösen joukkueet eivät vielä omaa kauttaan aloita, mutta kaksi Ykkösen kauteen valmistautuvaa joukkuetta ottaa yhteen lauantaina Peakfin Arenalla. PK-35 kohtaa Korson hallissa SJK Akatemian klo 15 alkaen. 

Treeniviikko

PK-35 pelasi viime lauantaina kolmannen peräkkäisen nollapelin harjoitusottelussa Ilvestä vastaan. Kaupin Urheilupuistossa pelatussa kamppailussa Ilves sekä PK-35 päätyivät lopulta maalittomaan lopputulokseen. PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi on ollut tyytyväinen treeniviikon antiin Ilves-ottelun jälkeen.

– Meillä on varsin hyvä ja ehjä sykli meneillään, ihan harjoituskentän tapahtumista lähtien ottelutapahtumiin saakka. Tietty levollisuus on ollut läsnä tekemisessä viime aikoina koko joukkueen ympärillä. Usko omaan protokollaan ja tekemiseen vahvistuu. Harjoituskentällä tehostamme vielä tarpeellisia osa-alueita ja painotamme edelleen meidän vahvimpia perusteita pelaamisessa. Tällä viikolla suurin huomio on kiinnittynyt oman ja vastustajan viimeisen linjan tai boksien lähellä tapahtuvien toimintojen tehostamiseen.

Maali on pysynyt puhtaana

Punamustat pelasivat maaliskuun aikana kolme ottelua, joista kaikissa PK:n maali pysyi koskemattomana, Ykköscupin välierän rangaistuspotkukilpailua lukuun ottamatta. Raimi on tyytyväinen joukkueen puolustustyöskentelyyn viime aikojen ottelussa. Edellisessä viidessä ottelussa ainoastaan EIF on onnistunut maalinteossa Punamustia vastaan varsinaisella peliajalla. Otso Knuuttila on pelannut kolme peräkkäistä nollapeliä, Rafael Zbinden torjui Punamustan uransa ensimmäisen nollapelin Ilvestä vastaan.

Olen erittäin tyytyväinen siihen, että vaikka puolustuslinja elää edelleen hieman liikaa, niin pystymme toimimaan kollektiivisesti varsin jämäkästi sovittujen periaatteiden mukaisesti koko ajan paremmin ja paremmin. Muu joukkue on myös auttanut puolustuslinjan toimintaa hyvällä sitoutumisella. Samoin siihen on oltava tyytyväinen, että vaikka olemme ”hukanneet” jonkinlaisen momentumin, peli on pysynyt ihan hyvin kontrollissa senkin jälkeen ja olemme pystyneet pitämään tietyistä periaatteista kiinni puolustamisessa kriittisillä hetkillä.

Olemme pyrkineet tehostamaan etenkin puolustajien yksilö- ja ryhmätason toimintaa tämän vuoden osalta, ja vaikka voimme tehostaa sitä edelleen ja tulemme myös tehostamaan, niin pelaajat ovat alkaneet vastaamaan huutoon erinomaisesti. Olemme myös tehostaneet prässipeliämme huomattavasti viime vuodesta, joka on ollut yksi merkittävä tekijä meidän puolustamisen protokollassa talven aikana.

Puolustus pitää, mutta miten on hyökkäyksen laita?

PK-35:n kaksi edellistä ottelua Ilvestä sekä Jaroa vastaan ovat olleet puolustuksellisesti erinomaisia, mutta toisaalta hyökkäyspäässä tehoja ei ole tullut. Raimi ei ole tästä kuitenkaan huolissaan.

Kovempia joukkueita vastaan koko joukkueen puolustamisen ja boksipuolustamisen on yksinkertaisesti toimittava. Tähän kuuluu myös tilanteenvaihdot ja hyökkäämisen tasapaino. Totta kai haluamme viimeisissä harjoitusotteluissamme myös hieman enemmän konkreettisia tehoja toisessa päässä. Aihiot ovat kyllä olemassa, kun saamme tietyt laatutekijät ja rentouden viimeisiin avaintoimintoihin mukaan, niin uskon että homma alkaa rokkaamaan.

Nyt vihdoin myös saamme ns. koko hyökkäyspään orkesterin käyttöön ja pääsemme viilaamaan vielä viimeisiä asioita harjoituskentällä muutamassa ottelussa ennen kauden alkua. En ole erityisen huolissani hyökkäystehoista, luotto meidän hyökkäyskalustoon on edelleen iso. Sieltä löytyy laatua kyllä ja kyse on pienistä klikeistä tietyissä asioissa.

Katseet SJK-otteluun

SJK Akatemia tuo Punamustille mielenkiintoisen haasteen lauantain otteluun. Tämän allekirjoittaa myös Raimi.

SJK Akatemia on mielenkiintoinen vastustaja tähän väliin. Joukkue on täynnä lupaavia nuoria pelaajia, joista varmasti osa tulee pelaamaan vielä Ykköstä korkeammalla. Saamme varmasti pelaavan ja liikkuvan joukkueen vastaan, joka haastaa meitä juuri oikealla tavalla tähän hetkeen. Heillä on aika vaihtelevia tuloksia talvelta, ajoittain vahvaa suorittamista ja ajoittain junioripitoiselle joukkueelle tuttua epätasaista suorittamista.

Vastustajana SJK Akatemia

SJK Akatemia voitti viime kaudella Kakkosen C-lohkon, mutta hienon viime kauden pelannut joukkue on muuttunut, ainakin jonkin verran. SJK:ssa on tällä hetkellä runsaasti nuoria ja erittäin potentiaalisia pelaajia, mutta heistä monen kohdalla SJK:n Veikkausliigajoukkue lienee oikea sijoituspaikka. Näistä esimerkkeinä toimikoot mm. RoPSista saapuneet Tuomas Kaukua sekä Vertti Hänninen

SJK Akatemian maalinsuulle saapui talvella Tuomas Pöyhönen. Puolustuslinjasta mielenkiintoisina niminä mainittakoot kapteeni Valtteri Olsbo, vasta sopimuksen tehnyt isokokoinen ghanalaistoppari Terry Yegbe sekä HJK:sta saapunut Deni Silverio. Keskikentällekin SJK on haalinut mielenkiintoisia nuoria pelaajia Rovaniemen lisäksi myös etelästä. Borry Sabally saapui lakeuksille VJS:stä, Eero Lamberg HJS:stä, Denis Cukici HJK:sta sekä Oliver Gunes tuli SJK:hon FC Espoosta jo vuosi sitten. 

SJK:n hyökkäyspäästä esiin nousee erityisesti kaksi nimeä esiin. Punamustista SJK:hon muutama kuukausi sitten siirtynyt Jonathan Muzinga on vähitellen pääsemässä kuntoon, ja saa nähdä tullaanko nuorta miestä näkemään kauden aikana kentällä enemmän Veikkausliigakentillä vai Ykkösen puolella. Viime kaudella 10 maalia MP:lle tehnyt Samson Ebuka on jo todistetusti kova hyökkäjä Ykkösen tasolle. 

Kokoonpanotilanne

Päävalmentaja Kim Raimi kertoo millainen on Punamustien kokoonpanotilanne SJK-ottelun alla.

Viime pelistä päivää ennen peliä pois tippunut Viljami Isotalo on mukana, samoin pienestä sairastelusta viime viikolla kärsinyt Niko Salminen. Somalian maajoukkueen mukana olleet Omar Jama ja Hussein Mohamed palaavat kokoonpanoon.

Konkariosastolta Pauli Kuusijärven ja Esa Terävän pelaaminen varotoimenpiteenä on epävarmaa, sekä Patrick Aaltonen on henkilökohtaisten syiden vuoksi sivussa. He ovat hyvin todennäköisesti kaikki taas tulevalla viikolla mukana. Tomi Kurvinen ei ole vielä pelikuntoinen myöskään. Mukana pitäisi näillä tiedoilla olla ainakin 16 kenttäpelaajaa Otson (Knuuttila) ja Rafan (Zbinden) lisäksi. Tilanne on siis varsin hyvä. 

Otteluinfo

PK-35 vs. SJK Akatemia
La 26.3. klo 15:00
Peakfin Arena, Korso, Vantaa

Ottelua ei striimata, mutta pyrimme julkaisemaan ottelusta koosteen. Ottelua on mahdollista mennä katsomaan paikan päälle, tapahtumaan on vapaa pääsy.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap