Menu

KE 11.5. KLO 18:00 SJK AKATEMIA – PK-35

Kauden avausvoitto Ykkösessä on väistellyt Punamustia, mutta seuraava mahdollisuus siihen on keskiviikkona Seinäjoella. Samalla alkaa kolmen ottelun vieraspeliputki. Ottelu on katsottavissa kotisohvilla Ruutu+ -palvelusta, ja vieraspelikatsomo on pystyssä myös MagneCit Areenan Säästöpankki-VIP -tilassa.

Lauantain PEPO-ottelu jätti jälleen ainoastaan luun Punamustien käteen. Vieraat kuittasivat Pauli Kuusijärven aikaisen johtomaalin nopeasti, ja taistelivat lopulta voiton sateiselta MagneCit Areenalta lukemin 2-1. 

PK piti palloa, ja hallitsi jälleen kenttätapahtumia. Se loi enemmän maalintekouhkaa kuin vieraat, mutta tällä kertaa se ei riittänyt edes pisteeseen. Jalkapallo-ottelussa maalit ratkaisee, niitä PEPO teki yhden enemmän, ja ansaitsi näin voittonsa.

Päävalmentaja Kim Raimi korostaa, että puolustamiseen on saatava jämäkkyyttä.

– Kahdessa edellisessä sarjapelissä kaveri on käynyt boksimme sisällä ensimmäisten 20-minuuttisten aikana jollain tasolla kontrolloidusti neljä kertaa. Palloa on kaivettu verkosta kolmesti. Kyse ei ole erityisen korkeiden riskitasojen toiminnasta, vaan yksinkertaisesti siitä, että toimintamme on oltava parempaa ja kovempaa omassa boksissa ja sen läheisyydessä.

– PEPO kävi boksissamme yhteensä seitsemän kertaa. PIF puolestaan kahdeksan kertaa, joista toisella puoliajalla yhden kerran. Tällä hetkellä tuurikaan ei ole puolellamme, mutta voimme silti myös itse vaikuttaa enemmän kenttätapahtumiin.

– Tuntuukin kornilta sanoa, että olemme aloittaneet pelit hyvin. Moni asia toimii hyvin, mutta käytännössä yksi osa-alue on rikkonut kokonaiskuvan miinukselle.

Myös maalinteko oli vaikeaa lauantaina. Paikkoja oli, mutta ne pitäisi saada konkretisoitumaan maalien muodossa.

– PEPO-pelissä loimme muutaman puhtaan avopaikan, ja tukun vaarallisia tilanteita. Kaiken kaikkiaan niin paljon tilanteita viimeiselle kolmannekselle, että yksi tehty maali on ehdottomasti liian vähän. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että omaa maalia on suojeltava paremmin niinä harvoina hetkinä, kun se on ajankohtaista.

ODOTUKSET SJK AKATEMIA-OTTELUUN

Punamustat kohtasi keskiviikkoisen vastustajan vain reilu kuukausi sitten harjoitusottelussa, jonka se voitti lukemin 3-1. PK:n päävalmentaja Raimi kommentoi kyseisen ottelun jälkeen näin:

– Tiesimme, että vastassa oli eteenkin hyviä hyökkäyspään yksilöitä, ja meidän on joukkueena näytettävä yksilöiden laadullisen tason lisäksi ero vastustajaan kentällä. Alku oli erittäin mallikas, olimme hyvällä valmiustasolla liikenteessä, ja otimme ohjat käsiin kahden maalin turvin välittömästi, ja olimme lähellä lisätäkin johtoa.

Kuten kaksi edellistä sarjan vastustajaa, myös SJK Akatemia on sarjanousija. Se voitti viime kaudella Kakkosen C-lohkon lopulta turvallisen tuntuisesti kahdeksan pisteen turvin. Nuoret seinäjokilaiset mättivät 22 sarjaottelussa peräti 68 maalia.

Kauden 2022 SJK Akatemia on aloittanut kahdella vierasottelulla. Kauden alku on ollut vahva, sillä avauskierroksella se haki Paraisista 2-0-voiton Pargas IF:stä, ja sunnuntaina MP:n vieraana Mikkelistä tasapelipisteen. Suomen Cupissa se eteni 5. kierrokselle kaatamalla VIFK:n niin ikään vieraskentällä 4-1.

Raimi tiedostaa nuoren seinäjokilaisen ryhmän vaarallisuuden, mutta on optimistinen, että kauden ensimmäinen voitto on tuloillaan.

– SJK on yllätysvalmis, ja omalla tapaa peloton nuori ryhmä, jolta löytyy ratkaisuvoimaa yläkerrasta useammankin eri pelaajan toimesta. Tiedämme myös heidän heikkoutensa, ja niihin pyrimme myös iskemään. 

– Kaksi peliä vieraissa ilman tappioita, ja cup-voitto alla he tulevat varmasti kotikentällään kovalla itseluottamuksella kimppuumme. Meillä on kuitenkin hyvä tieto siitä, mitkä toiminnot takaavat meille hyvät mahdollisuudet onnistua keskiviikkona.

ESITTELYSSÄ SJK AKATEMIA

Brian Pagen ryhmän viime kausi oli kaikilla mittareilla mitattuna onnistunut. 17 sarjavoiton lisäksi SJK Akatemia taisteli viimeiseen asti Kakkosen cupin voitosta, mutta PEPO vei kuitenkin lokakuisen finaalin nimiinsä 3-2. 

Viime kauden joukkueesta muun muassa Nooa Laine on murtautunut SJK:n liigajoukkueen avauskokoonpanoon asti. Tällä kaudella tullaan myös varmasti näkemään uusia debytantteja edustusjoukkueessa, sillä Pagella on käsissään laadukas ja nälkäinen nuori ryhmä.

15 maalia viime kauden Kakkosessa paukuttanut ghanalaishyökkääjä Kinsgley Ofori nähtiin talvella edustusjoukkueen Liigacupin otteluissa, mutta sarjassa viime kauden C-lohkon parhaaksi pelaajaksi äänestetty Ofori on nähty toistaiseksi Ykkösessä.

Tulitukea on hankittu Mikkelistä, kun 10 maalia viime kauden Ykkösessä MP:lle viimeistellyt Samson Ebuka Obioha siirtyi täksi kaudeksi SJK:n organisaatioon. Myös Punamustalle yhteisölle hyvinkin tuttu Jonathan Muzinga nähtäneen keskiviikkona kokomustapaita päällään. ”Jojo” valittiin kaudella 2020 Kakkosen A-lohkon parhaaksi pelaajaksi, ja oli viime kaudella PK:n paras maalintekijä Ykkösessä yhdeksällä maalilla. 

Muita uusia seinäjokilaispelaajia ovat muun muassa RoPSista saapuneet Vertti Hänninen ja Tuomas Kaukua, jotka ovat olleet alkukaudesta pääosin edustusjoukkueen mukana, mutta nähtiin edellisessä SJK Akatemian ottelussa avauskokoonpanossa.

KOKOONPANOTILANNE

Florian Troni on solminut loppukauden kattavan sopimuksen PK-35:n kanssa. 19-vuotias hyökkääjä on harjoitellut pitkään edustuksen kanssa, ja nyt myös sopimus kuluvasta kaudesta on allekirjoitettu. Punamustissa edustuksen debyytin PK:n oma kasvatti teki jo Kakkosessa kaudella 2020. Alkukauden aikana ”Flore” on pelannut kaksi ottelua PK-35:n kakkosjoukkueen riveissä Nelosta, ja maaleja näissä otteluissa on syntynyt viisi kappaletta.

Härkäviikot ovat käynnissä, kun pelejä tulee nopealla tahdilla. Täten pelaajien kuormituksen seuraaminen näyttelee tärkeää roolia.

– Pelaajien näkökulmasta palautuminen on totta kai avainasemassa. Meillä on tuoda kuitenkin myös tuoreita pelaajia sisään keskiviikolle, jos tarve vaatii. Luotan joukkueeseen 100-prosenttisesti. Viilaamme tiistaina muutamia asioita keskiviikkoa ajatellen, mutta muuten kaikki focus on palautumisessa ja kropan herättelyssä.

Punamustat huilasi maanantaina, ja tiistaina vedettiin terävä valmistava harjoitus. Raimin ryhmä on valmiina hakemaan kauden avausvoittonsa.

– Pauli Kuusijärven nenä kärsi törmäyksestä, ja hän on sivussa arviolta ainakin muutamasta ottelusta. Muuten hyvin todennäköisesti samat poissaolijat (Olmes Garcia, Niko Salminen, Mustafa Beyai) kuin PEPO-ottelussa. Parilla pelaajalla on pientä kolhua, mutta uskon heidän olevan pelikunnossa keskiviikkona.

OTTELUINFO

SJK Akatemia vs. PK-35

Ke 11.5. klo 18:00

OmaSp Stadion, Seinäjoki

Tervetuloa seuraamaan ottelua suorana MagneCit Areenan Säästöpankki-VIP -tilaan, jossa tarjolla on myös anniskelua. Portit aukeavat klo 17:00, ja itse peli käyntiin 18:00. Tilaan on vapaa pääsy, mutta tulethan ajoissa varmistaaksesi paikkasi tilaisuudessa. Mikäli et pääse Pihlikseen tai Seinäjoelle, ottelua voi seurata Ruutu+ -palvelun kautta.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap