Menu

Punamustat hakevat paluuta voittokantaan lauantaina

Miesten Ykkönen jatkuu PK-35:n osalta jälleen lauantaina, kun Pihlajamäen MagneCit Areenalle Punamustien vieraaksi saapuu FF Jaro. Lauantaina klo 17 alkavaan otteluun saamme ottaa uusien rajoitusten takia paikalle ainoastaan 200 ihmistä. Lisätiedot ottelutapahtuman järjestelyistä luettavissa ennakon loppupuolelta. 

Otteluennakon ensimmäiseen osaan jututimme tuttuun tapaan Punamustien päävalmentajaa Kim Raimia.

Tappiot ovat jo taakse jäänyttä elämää

Viime viikko oli PK-35:lle hyvin hankala. Kahdesta vierasottelusta Oulunkylässä ja Kokkolassa tuloksina olivat tappiot yhteismaalierolla 1–7. Lauantaina Kokkolasta Punamustat palasivat kotiin 0–3 tappio niskassaan. Ottelu oli kuvaltaan tasainen, mutta KPV hyödynsi omat tilaisuutensa huomattavasti PK:ta tehokkaammin. Raimi löysi joukkueen pelaamisesta myös hyviä asioita, vaikka lopputulos karu olikin.

– Olen tyytyväinen siihen, miten hyvin olimme pelin alussa valmiita. Teimme sovittuja asioita ilman palloa ja saimme palkinnoksi loistavia transitiopaikkoja ja muutamia hyvin rakennettuja etenemisiä. Meidän olisi pitänyt johtaa ottelua 10 minuutin jälkeen, mutta emme johtaneet ja KPV rokotti armotta saman tien. Sen jälkeen hyökkäämisen viimeisestä vaiheesta puuttui järjestäen kovuus, rohkeus ja päättäväisyys viedä tilanteita loppuun asti syvälle.

– Jäimme kiinni siihen trendiin liian pitkäksi aikaa ja oikeastaan vasta toisen puoliajan vaihtojen kautta saimme päättäväisyyttä mukaan tekemiseen myös ylempänä kenttää. Harmi vaan, että olimme sitä ennen antaneet KPV:lle aivan liian heppoisesti kahden maalin etumatkan.

Voi sanoa, että laadukkaammalla puolustuspelaamisella KPV:n kaksi ensimmäistä maalia olisivat voineet olla syntymättä. Näihin asioihin myös viikon harjoituksissa on kiinnitetty huomiota.

– Puolustamisessa tietyillä alueilla ja tietyissä tilanteissa meidän on yksinkertaisesti oltava kovempia yksilötasolla. Tietynlainen säälimättömyys pitää näkyä enemmän pelaamisessa silloin kun sitä vaaditaan. Tähän olemme toki vähän treenikentänkin kautta hakeneet parannusta tällä viikolla.

Päävalmentaja on varsin tyytyväinen siihen, että otteluruuhkan jälkeen joukkue saa alleen ehjän treeniviikon ennen lauantain koitosta. Raimi kertoo, että huonot tulokset eivät ole vaikuttaneet joukkueen tekemisiin treenikentällä, vaan PK on valmis Jaron kaatoon.

– Omaan silmään kaksi heikohkoa tulosta ja vaikeaa ottelua otteluruuhkan päätteeksi eivät ole näkyneet treenikentällä tekemisessä juuri ollenkaan, ainakaan negatiivisesti. Hyvä virinä päällä ennen lauantaita, kahdella vierastappiolla ei tätä ryhmää masennustilaan saada. Pitää muistaa, että ennen noita härkäviikkojen viimeisiä pelejä meillä on alla myös käytännössä meidän sarjan parhaita otteluita parikin kappaletta.

Raimi myös kertoi hieman mitä viikon harjoituksissa on tehty.

– Alkuviikosta keskityimme sekä kovan intensiteetin tekemiseen, että kontaktin ottamisen ja sietämisen parantamiseen erilaisten harjoitteiden kautta. Joitakin boksitoimintaan liittyviä asioita olemme myös saaneet toistoina sisään. Keskellä viikkoa saimme hyvän isomman tilan harjoituksen, jossa haettiin askelmerkkejä lauantaille ja pelaajat ovat suorittaneet koko viikon mallikelpoisesti. Vauhtia on riittänyt!

Katseet Jaro-otteluun

Lauantain Jaro-kamppailu avaa jälleen mielenkiintoisen viikon, kun PK pelaa tämän ottelun jälkeen pois alta rästipelinsä MP:tä (ke 1.9.) sekä JIPPO:a (su 5.9.) vastaan. Joukkueen katseet kuitenkin ovat luonnollisesti ainoastaan lauantaissa tällä hetkellä.

– Ajatukset ovat vain ja ainoastaan lauantaissa. Haluamme palata kotikentällä voittojen tielle ja lyömme siihen kaikki sisään niiden pelaajien osalta, ketkä siinä ottelussa operoivat. Sen jälkeen alamme miettiä jatkumoa viikolle, sekä sisällön että pelaajatilanteen suhteen. Ensimmäinen peliruuhka antoi meille jotain informaatiota siitä, kuka kestää rasitusta mitenkin paljon ja miten se vaikuttaa suorittamiseen kenenkin kohdalla.

Kauden ensimmäinen PK:n ja Jaron välinen koitos päättyi 1–1 lopputulokseen Pietarsaaressa kesäkuussa. Silloin Guillermo Sotelo iski alkutahdit rangaistuspotkusta, mutta PK tasasi puntit Daniel Rantasen onnistuneella pilkulla. Tuon ottelun jälkeen pietarsaarelaisilla oli vaikeampi vaihe, kun seuraavista kuudesta matsista joukkue keräsi ainoastaan yhden voiton ja viisi pistettä. Toisaalta neljä edellistä koitosta ovat tuoneet joukkueelle kymmenen pistettä, joten Jaro on edelleen mukana nousutaistossa, tällä hetkellä sarjan kolmannella sijalla.

– Jaro on kaksinkamppailuvoimainen ja hyvä mekanismijoukkue. Heillä on varsin selkeät ja pelkistetyt tavat edetä ilman isompia riskejä ja siirtää painopistettä vastustajan päätyyn. He ovat ratkaisuvoimainen joukkue, jolta löytyy myös erikoistilanteisiin laatua. Heidän kokenut puolustus ja keskikenttä Johan Brunellin, Patrick Byskatan, Toron ja Markus Kronholmin johdolla tekevät myös tiettyjä asioita tälle sarjatasolle hyvin. On mielenkiintoista nähdä miten he pyrkivät nyt paikkaamaan pelikieltoja kärsivien Brunellin ja Toron poissaolot. Laatua heiltä löytyy vaihdostakin.

Jaro pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona, kun joukkue tasasi pisteet EIF:n kanssa Pietarsaaren Keskuskentällä. Viime aikoina yleensä vastustajalla on ollut palautumisetu ottelussa PK:ta vastaan, mutta nyt asetelma on eri. PK on pystynyt keskittymään lauantain otteluun läpiviikon, kun Jarolla palautumisaikaa otteluiden välissä ei ole kuin kaksi kokonaista päivää.

– Fysiologisesti se on tilanne, josta me emme ainakaan voi valittaa. Se ei kuitenkaan tarkoita itsessään mitään, jos emme ole valmiit heti pelin alussa kamppailemaan ja tekemään sovittuja asioita. Kyllä meillä tietyt pyrkimykset pelissä on väsyttää Jaroa.

Jarosta vielä tarkemmin asiaa luvassa perjantaina, kun saamme haastatteluun Jaroon täksi kaudeksi MuSasta siirtyneen Juuso Aallon.

Kokoonpanotilanne

Kim Raimi hieman avasi joukkueen terveystilannetta ennen lauantain ottelua. Eetu Puro kärsii korttitilin täynnä ollessa pelikieltoaan lauantaina.

– Maalivahtitilanne on hieman auki. Niko Tirkkoselta löytyi valitettavasti vamma, joka ottaa aikaa varmaankin ainakin kuukauden päivät. Otto-Pekka Jurvaisen tilanne on myös sellainen, että hänen tilannetta pyritään kartoittamaan perjantaina tarkemmin.

Ottelutapahtuma

Seuraavassa ohjeita ottelutapahtumassa toimimiseen.

Nykyisten rajoitusten ollessa voimassa, saamme ottaa MagneCit Areenalle sisään ainoastaan 200 ihmistä. Kausikorttilaiset varmistavat otteluun pääsyn tullessaan paikalle viimeistään klo 16:40. Muut paikat täytämme ensimmäiseksi paikalla saapuneilla ihmisillä. Ottelun lipunmyynti tapahtuu siis ainoastaan portilla!

Lauantain ottelu käynnistyy klo 17. Lipunmyynti MagneCit Areenalla aloitetaan samaan aikaan kuin portit aukeavat, eli tuntia ennen ottelua klo 16. Toivomme, että katsojat saapuisivat paikalle hyvissä ajoin suurempien ruuhkien välttämiseksi.

MagneCit Areenan yhteydessä parkkipaikkojen määrä on hyvin rajallinen, joten suosithan julkisia liikennevälineitä tai pyörää ottelupaikalle saapumiseen. Sisäänkäynti MagneCit Areenalle tapahtuu hiekkatien puoleisesta portista, katsomotilojen takaa.

Koronavirustilanne Helsingissä on pahentunut viime aikoina, joten olethan erityisen tarkkana ottelutapahtumassa. Älä saavu ottelutapahtumaan sairaana ja muistetaan ottelutapahtumassa pitää mahdollisimman hyvin turvavälejä toisiin ihmisiin katsomossa sekä koko stadionalueella. Suosittelemme myös erittäin vahvasti kasvomaskin käyttöä. Tällä tavoin pystymme toteuttamaan kaikille turvallisen ja mieluisan urheilutapahtuman.

Lippujen hinnat:

Aikuiset: 12,-
Alennusryhmät: 6,-

Alennusryhmiin kuuluvat eläkeläiset, lapset (6-16v), varusmiehet ja opiskelijat.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

– Ykkösen ottelu, PK-35–FF Jaro
– Lauantaina 28. elokuuta klo 17:00
– MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki
– Ottelua voi seurata myös Ruutu+ -palvelun välityksellä.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap