Menu

Punamustille tappio Joensuusta

PK-35:llä oli monia poissaoloja lauantaina kauden viimeisessä vierasottelussa Joensuussa, mutta kasassa oli siitä huolimatta kelpo kokoonpano.

Korkiakoski – Rahikka, Nevalainen, Jeng, Lepola (46’ Jurvainen) – Terävä, Pietola (46’ Puro), Auranen (71’ Mäkirinne) – Lehtimäki (71’ Tirkkonen), Muzinga, Ben (46’ Adam).

Koko avauspuoliajan ajan JIPPO oli hieman PK:ta etevämpi, joka konkretisoitui lopulta avausnelivitosen loppupuolella myös tulostaululle. 4. minuutilla Jonathan Muzingalla oli hyvä mahdollisuus maalintekoon, mutta miehen kudin Jirko Sorsa torjui. Tuo tilaisuus jäi valkopaitaisen vierasjoukkueen oikeastaan ainoaksi maalipaikaksi avausjakson aikana.

JIPPO:lla oli jakson aikana monia kulmia, jotka tuottivat ongelmia PK:n puolustukselle. Ylipäänsä ottelun hallinta oli kotijoukkueella, vaikka maalipaikoille pääsy oli hankalaa. 37. minuutilla Jere Hiltunen lähetti matalan keskityksen boksiin, johon jalkaa sai väliin JIPPO-kapteeni Timo Tahvanainen. Tahvanaisen kosketuksen myötä Toni Korkiakoski ei saanut palloa liimattua, vaan pallo jatkoi tietään kohti maalia. Pallon kävi maaliviivalta tyrkkäämässä maaliin vielä jenkkihyökkääjä Wilterlynd Inalien ja JIPPO siirtyi näin 1–0 edelle.

45. minuutilla Punamustien toppari Biran Jengille tuli paha harhasyöttö alakerrassa ja miehen syöttö tuli suoraan Inalienille. Inalien haastoi tilanteessa Romy Nevalaisen ja hänen laukauksensa lähti pienestä kulmasta aivan maalin ylänurkkaan yllättäen hölmistyneen Korkiakosken.

Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2–0 johdossa.

PK suoritti tauolla triplavaihdon, ja muutenkin joukkue tuli ehkä hieman terävämmällä jalalla kopista takaisin kentälle. Jälkimmäisen jakson ensimmäinen maalipaikka tuli kuitenkin kotijoukkueelle 57. minuutilla, kun Timo Tahvanaisen keskityksestä pääsi puskemaan Jens Harju, mutta Korkiakoski venyi komeaan torjuntaan. 71. minuutilla.

Korkiakoski sai muutaman muunkin erinomaisen torjunnan toisella puoliajalla, kun hän venyi muun muassa Jere Hiltusen läpiajoon väliin.

PK:n jakson paras paikka tuli Esa Terävälle, joka pääsi puskemaan kulmasta, mutta Sorsa torjui komeasti kapteenin yrityksen. Lisäajan kolmannella minuutilla Miko Mäkirinne pääsi tuikkaamaan pallon vielä maaliin, mutta erotuomari Mikko Juusola oli nähnyt Mäkirinteen rikkoneen tilanteessa ennen viimeistelyä.

Ottelu päättyi JIPPO:n 2–0 voittoon.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen lauantai-illan ottelussa.

– Vaikea peli meille, alku oli suhteellisen tasaista asetelmien hakua puolin ja toisin, ensimmäisen puoliajan loppu sitten taas todella heikkoa tekemistä kauttaaltaan aika monellakin mittarilla. Ja siihenhän se peli sitten lopulta ratkesi. Tällä tasolla tuo taso ei yksinkertaisesti riitä pisteisiin.

– Toiselle puoliajalle saimme yritystä ja aihioita etenemisiin, mutta tänään kapasiteetti ei riittänyt JIPPO:n tiivistä puolustusta vastaan. Silloin kun etenimme hyvin, viimeinen ratkaisu oli järjestäen pehmeä. Menetämme myös hyökkäyskolmanneksella tai sinne etenemisen viimeisessä vaiheessa liikaa palloja, joka rikkoo rytmiä. JIPPO ansaitsi voittonsa tänään.

– Ensi lauantaina meidän on kaivettava viimeiset energiat raskaan kauden jälkeen kentälle, jotta saamme kotiyleisölle, faneillemme sekä itsellemme mukavan päätöksen kaudelle.

Punamustien kausi päättyy ensi viikon lauantaina, kun Ykkösessä seitsemänneksi sijoittuva KPV saapuu meidän vieraaksi Pihlajamäen MagneCit Areenalle. Lauantaina varmistui myös se, että PK-35:n sijoitus tämän kauden Ykkösessä tulee olemaan kahdeksas.