Menu

La 20.8. PK-35 – Gnistan 2-2 (2-1)

Kauden toinen derby pelattiin lauantaina Pihlajamäessä, kun Gnistan oli tehnyt Oulunkylästä reilun parin kilometrin matkan Pihlikseen. Lukuisista poissaoloista kärsinyt PK-35 taisteli ja raatoi sen minkä pystyi ja siitä palkinnoksi tuli lopulta yksi piste. Tapahtumarikas kamppailu päättyi lopulta 2-2 lukemiin. 

Kooste

Tässä kooste ottelusta.

Maalit

PK-35 – Gnistan 2-2 (2-1)

4’ 1-0 Hussein Mohamed (Tommi Tainio)

Punamustat tulivat derbyyn todella terävällä jalalla, ja Gnistan oli heti alkuun ihmettelijän asemassa ottelussa. Kulman jälkeen pallo jäi elämään hyökkäysalueelle, Omar Jama hyökkäsi vasemmalta boksiin, pallo pomppi Ville Salmikivelle, joka syötti alaspäin vielä Tommi Tainiolle. Tainio petasi vierelleen Hussein Mohamedille, jolta lähti haltuunoton jälkeen kova laukaus kohti alanurkkaa ja ison pelaajamassan takaa tulleen laukauksen edessä Jiri Koski oli maalillaan voimaton. 

11’ 1-1 Rony Huhtala 

Gnistan tasoitti ottelun nopeasti PK:n avausmaalin jälkeen. Yoshiaki Kikuchin kulmapotku jäi elämään boksiin, Fabian de Abreun puskun vielä Otso Knuuttila pystyi torjumaan, mutta irtopallossa terävimpänä paikalla oli Rony Huhtala, joka iski ottelun tasalukemiin. 

43’ 2-1 Ville Salmikivi (Miguel Medina)

PK sai suhteellisen kaukaa vapaapotkun, jonka Miguel Medina lähetti isona kohti boksia. Vastaan lähtenyt Jiri Koski ei ollut lopulta lähelläkään palloa, vaan tilanteessa korkeimmalle nousseen Ville Salmikiven pusku lopulta meni varmasti tyhjänä ammottaneeseen Gnistan-maaliin. Salmikivelle kauden avausosuma!

62’ 2-2 Momodou Sarr

Tunnin pelaamisen jälkeen PK:n puolustuksessa tapahtuu nukahdus, ja Yoshiaki Kikuchi löysi vapaan syöttöväylän topparien välistä suoraan Momodou Sarrille, joka karkasi läpiajoon. Aivan paitsion rajamailta tilanteeseen lähteneeltä Sarrilta nähtiin varma viimeistely takanurkkaan. 

Yhteenveto

Jos ottelua yhteenvedetään, PK oli ottelussa hyvin tehokas, nimittäin maalipaikkoja ei liiemmin Punamustilla ollut maalien lisäksi. Miguel Medinan muutamasta oivalluksesta PK sai muutaman kelpopaikan rakennettua, mutta muuten tilanteet olivat vähissä. Gnistan sai luotua puolenkymmentä hyvää maalipaikkaa, mutta Otso Knuuttilan torjunnat sekä heikomman puoleiset viimeistelyt pelastivat PK:n kyseisissä tilanteissa.

Ottelun puhutuin tilanne nähtiin 18. minuutilla, kun Gnistan juhli hetken aikaa jo 2-1 johtomaalia, kun Yoshiaki Kikuchin kulman puski Fabian de Abreu vastustamattomasti takanurkkaan. Ottelun ruotsalainen erotuomari Oscar Johnson kuitenkin hylkäsi maalin lopulta paitsiona, kun Fabrice Gatambiye päivysti Otso Knuuttilan edessä paitsioasemassa. Vaikuttiko Gatambiye Knuuttilan torjumiseen tilanteessa, vaikea sanoa, mutta jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä asiasta yllä olevasta koosteesta.

Ottelussa muutenkin tunteet kuohuivat suhteellisen paljon suuntaan ja toiseen, keltaisia kortteja jaettiin sinne ja tänne. PK-35:n manageri Jarkko Siikavakin kirjautti penkin puolelta kauden ensimmäisen varoituksen! Lopulta myöskään punakorteilta ei vältytty, kun Gnistanin Rony Huhtala kirjautti itselleen toisen keltaisen ja punaisen kortin taiston päättymisen jälkeen. 

PK-35 Kokoonpano

Otso Knuuttila – Nuutti Tykkyläinen, Tomi Kurvinen, Luis Rodriguez, Matias Hänninen – Mustafa Beyai (70’ Yassin Adam), Tommi Tainio (85’ Romy Nevalainen), Omar Jama, Hussein Mohamed – Ville Salmikivi (70’ Esa Terävä), Miguel Medina. 

PK-35 kommentit

Punamustien päävalmentaja Kim Raimi kommentoi kamppailua seuraavin sanoin. 

– Tasainen derbyvääntö, jossa nähtiin maaleja luotuihin maalipaikkoihin nähden aika paljon. Lopputulos on lopulta aika oikeutettu, vaikka harmittaa, että hukkasimme kovalla työnteolla ansaitut kaksi johtoasemaa hieman liian kevyesti. Siinä mielessä tänään oli mahdollisuus enempäänkin.

– Isojen haasteiden siivittämänä hatunnosto pelaajille, jotka tänään jättivät kaikkensa kentälle ja antoivat meille taas mahdollisuuden voittaa. Pitää muistaa, että meiltä puuttui tänään avauskokoonpanon verran pelaajia. Jos meillä oli pieniä huolia Kokkolassa, niin nyt lähtökohdat otteluun olivat todella haastavat. Tänään kuitenkin joukkue näytti sieluaan ja yhdessä tekemisen meininkiä. Siitä olen ylpeä.

– Hieman harmittaa kummankin joukkueen puolesta, että peli oli sattuneista syistä todella rikkonainen lopussa ja pelaamisen rytmi kuoli kokonaan. Tämä selvästi turhautti molempia joukkueita, jotka kummatkin pelasivat loppuun asti vain ja ainoastaan voitosta tänään. Samalla myös tiettyihin asioihin turhautumisesta johtuen tunteet alkoivat kuumenemaan molemmissa leireissä mielestäni jopa hieman turhaan, koska itse ottelu oli varsin siistiä kamppailupelaamista.

Seuraavat ottelut

Kaksi taistoa vielä ennen loppusarjoja, perjantaina lähdetään pilaamaan JäPS 75-vuotisjuhlat Järvenpäähän!

Pe 26.8. klo 18:00 JäPS – PK-35 @ Järvenpään Keskuskenttä
La 3.9. klo 16:00 PK-35 – KTP @ MagneCit Areena

Liput kotimatseihin Tiketistä. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap