Menu

PK-35 solmi kaksi uutta pelaajasopimusta!

Miesten Kakkosen kauteen valmistautuva PK-35 on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta alkavalle kaudelle. Ikävistä loukkaantumisista kärsineet Ngabo Ndaziramiye sekä Otto Kouva ovat allekirjoittaneet vuoden mittaiset sopimukset Punamustien kanssa.

2003-ikäluokkaa oleva Ngabo Ndaziramiye palasi yhden HJK:ssa vietetyn kauden jälkeen takaisin Pihlikseen viime kaudeksi. “Samun” talvi oli pirteä, ja mies pääsi debytoimaan harjoitusotteluissa sekä Ykköscupissa edustusjoukkueen mukana, mutta helmikuussa tullut eturistisidevamma päätti kauden ennen kuin se toden teolla ehti alkamaankaan. Futura-kasvatille tuleva kausi punamustassa paidassa on kaikkiaan neljäs, kausina 2019-20 Ndaziramiye kuului Kim Raimin valmentavan PK:n B-juniorijoukkueen avainpelaajiin keskikentällä. Pallollisesti hyvin kyvykäs Ndaziramiye on koulutukseltaan laituri, mutta PK-vuosien aikana hän on löytänyt itsensä enemmän keskikentän keskustasta. 

Kokemusta 19-vuotiaalla Ndaziramiyelta ei vielä liiemmin aikuisen otteluista ole, mutta viime talvikauden esitykset antoivat hyviä viitteitä potentiaalista. Hyvänä tempokuljettajana tiedetty Ndaziramiye ehti näyttää myös kovaa laukausta esiintymisissään, kun mies pyssytti komean osuman harjoitusottelussa SalPaa vastaan vuosi sitten tammikuussa.

Koko viime vuoden sivussa ollut Ndaziramiye on kuntoutunut hyvin vammastaan. Hän liittyi joukkueen harjoitusrinkiin joulukuussa ja tammikuusta lähtien nuori mies on jälleen ollut täydellä teholla harjoitusvahvuudessa sekä myös pelannut ensimmäisiä minuutteja harjoitusotteluissa. 

Ngabo Ndaziramiye:

– Olen tällä hetkellä mentaalisesti paremmassa kunnossa, mitä koskaan aiemmin, viime vuosi kasvatti todella paljon. Fyysisesti täyteen pelikuntoon pääsemiseen on vielä matkaa, mutta minulla on siihen hyvät lähtökohdat, olen fyysisesti hyvässä kunnossa. Se viime kauden alku oli hyvä, ja olin alkanut saamaan oppia Esalta (Terävä) ja kumppaneilta, uskoin todella paljon hyvään kauteen, siltäkin osin loukkaantuminen oli iso harmi. 

– Tulevana vuonna haluan pysyä ensinnäkin kunnossa, se on tärkeintä ja kehityksen kannalta välttämätöntä. Viime vuonna en pystynyt auttamaan joukkuetta, joten haluan muuttaa sen nyt. Uskon, että meillä on hyvät lähtökohdat tulevaan, joten odottavin mielin kohti kautta.

Tällä viikolla 22 vuotta täyttänyt Otto Kouva liittyy Punamustiin vuoden sopimuksella. Monipuolisen puolustajan viime vuodet ovat olleet risaiset, kun keväällä 2020 tulleen loukkaantumisen jälkeen Kouva ei ole pelannut peliäkään jalkapalloa ennen joulukuussa pelattua harjoitusottelua PK:n riveissä Atlantista vastaan. Ennen koko oikean jalan remonttiin vienyttä loukkaantumista Kouvan ura oli hyvässä nosteessa, hän harjoitteli HJK:n edustusjoukkueen kanssa ja olisi vähintäänkin kuulunut kaudella 2020 Klubi 04:n luottopelaajin. 

Viime syksynä Kouvan oikea jalka alkoi olemaan kolmen eri leikkauksen jälkeen sellaisessa kunnossa, että hän palasi joukkueharjoituksiin, tuolloin Kouva kävi LPS:n mukana treenaamassa. Joulukuussa Kouva tuli mukaan PK:n harjoituksiin ja teki vaikutuksen edelleen tallella olevilla kyvyillään sekä tasaisuudellaan. Luonnollisesti täydessä pelikunnossa Valtti-kasvatti ei vielä ole, mutta sitä kohti mennään vahvasti ja sen suhteen myös ensimmäiset puolitoista kuukautta PK:n mukana ovat menneet hyvin. 

Ennen loukkaantumistaan aikaisemmin laitapuolustajana pelannut Kouva otti haltuunsa topparin paikkaa, mutta loukkaantumisen takia ottelut jäivät sillä pelipaikalla vähiin. Lähtökohtaisesti Kouva liittyy PK:n mukaan oikeana laitapuolustajana, mutta monipuolisena pelaajana hyvän fysiikan omaava Kouva pystyy pelaamaan muitakin pelipaikkoja ainakin alakerrassa.

Otto Kouva:

– Vähitellen alkaa kroppa tottumaan tähän rasitukseen, ja kunto menee jatkuvasti ylöspäin, fiilis on tällä hetkellä kaikin puolin hyvä. Oikea jalka on tällä hetkellä parhaassa kunnossa kolmeen vuoteen, joten tilanne on aika hyvä. Tietenkään se ei varmaan koskaan palaudu enää ennalleen, mutta sinne on vähän laitettua metallia sun muuta sisään, jonka pitäisi sitä auttaa. 

– On ollut todella paljon ikävä pelaamista, tulee sellainen pieni jännitys pelipäivänä ja adrenaliinia kehoon, sitä on kauan odotettu ja hienoa, että tilanne on nyt tämä. Henkilökohtaisena tavoitteena on nyt pelata ehjä kausi Kakkosessa, pysyä pelikunnossa ja saada hyvin minuutteja. Haluan nauttia futiksesta ja saada menetettyjä vuosia takaisin. Joukkueena meidän tavoite on nousta Ykköseen, ei siinä pitäisi olla minkäänlaista epäselvää, ja haluan auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon siinä tavoitteessa. 

 

Lisää sopimusuutisia on luvassa jälleen perjantaina, kun julkaisemme kahden uuden pelaajan sopimukset. Harjoitusottelumme jatkuvat tulevana lauantaina, kun HJK Klubi 04 toimii isäntänä Bolt Areenalla pelattavassa ottelussa Punamustia. Ottelu käynnistyy klo 16:30. 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2023:

Romy Nevalainen
Tomi Kurvinen
Otto Kouva

Rafael Lehtonen
Niklas Jokiniemi
Richard Florent
Tommi Tainio
Sebastian Kamara
Ngabo Ndaziramiye

Florian Troni
Samuel Vuohtoniemi

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap