Menu

Punamustaa futista jo 86 vuotta!

Viipurissa 19. syyskuuta 1935 perustettu Pallokerho-35 täyttää tulevana sunnuntaina komeat 86 vuotta, mistä koko seuran ja sen kannattajien on syytä olla hyvin ylpeitä.

PK-35 on kulkenut vuosikymmenten aikana pitkän tien nykyisen itärajan takaa Helsinkiin – 50-luvulla ensin Kallioon ja Pakilaan sekä 60-luvulla Pihlajamäkeen. Seuran alkuperäinen nimi oli Viipurin Pallokerho (ViPK), joka muutettiin vuonna 1948 nykymuotoon Pallokerho-35 ry (PK-35).

Karjalan punamustaa väriyhdistelmää edelleen käyttävä ja kunnioittava seura on kehittynyt tasaisesti vuodesta ja aikakaudesta toiseen. PK-35:n virallisissa säännöissä linjataan, että ”seuran tarkoituksena on kehittää ja edistää liikunnan harrastamista ja kilpailutoimintaa jalkapallon parissa”. Tässä on myös onnistuttu.

Punamustien monipuolista toimintaa ja koko seurakulttuuria leimaa vahvasti yhteisöllisyys, joka on peräisin kaukaa viime vuosisadan puolelta. PK-35:n nykyinen motto YKSI YHTEINEN kuvaa osuvasti juuri tätä seurahenkeä. Toimintaan osallistuu yhä henkilöitä, jotka olivat seurassa mukana jo vuosikymmeniä sitten.

86-vuotias Pallokerho-35 haluaa kiittää lämpimästi kaikkia TEITÄ, jotka toimitte ja olette punamustien pitkän historian aikana toimineet perinteikkään seuran hyväksi!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap