Menu

Punamustat hyökkää Reippaan kimppuun kotiavauksessa!

PK-35 lähtee kauden 2023 kotiavauksessa haastamaan yhtä sarjan kärkipäähän povattua joukkuetta, kun Lahden Reipas saapuu Pihlikseen. Ottelu käynnistyy Algeco Areenalla klo 16.

Liput otteluun
PK-35:n kausikortit

PK-35:n aloitus kauteen oli voitokas, kun Punamustat nappasivat Tikkurilassa helpohkon 2-0-voiton Mustafa Beyain kahdella osumalla. 10. minuutin kohdalla Beyai puttasi kulman jälkihässäkän jälkeen 1-0-osuman, ja kymmenen minuuttia edellisestä Beyai latasi pallon pilkulta varmasti pussiin.

Avauskierroksen matsin jälkeen PK avasi kotikautensa Suomen Cupissa, kun Ykkösen HIFK saapui kylään. HIFK siirtyi ottelussa jo 2-0-johtoon, mutta Punamustat eivät luovuttaneet ja pirteän ottelun pelanneen Samuel Vuohtoniemen sekä vaihdosta kehiin tulleen Kevin Ingolin maaleilla PK nousi tasoihin. Lähes 600:n ihmisen edessä pelattu ottelu meni rangaistuspotkukilpailuun, jossa kuitenkin HIFK oli viime vuoden tavoin etevämpi. Tappio oli PK:lle viides perättäinen rankkareilla koettu tippuminen cup-kilpailusta. 

Tappion jälkeen Punamustilla on ollut puolitoistaviikkoa aikaa nuolla haavat ja valmistautua Reippaan kohtaamiseen. Joukkue on harjoitellut laadukkaasti, ja päävalmentaja Kim Raimi uskookin, että joukkue on valmis lauantaina, kun pallo pyörii kentällä.

– Kiva päästä jatkamaan kotona. Vähän olimme turhan hermostuneita pallolla ja haimme askelmerkkejä alussa HIFK:ta vastaan. Toiselle puoliskolle saimme oikeanlaista kollektiivista tekemistä sekä pallolla, että ilman ja otimme pelin haltuun. Nousimme henkisesti todella vaikeasta paikasta ja olimme lopussa jopa lähempänä voittoa. Hatunnosto kundeille siitä.

– Saamme varmasti enemmän positiivista mukaan tuosta pelistä, vaikka rankkareilla tiputtiinkin. Ryhmä näytti ensimmäisen kerran hauista vaikean tilanteen keskellä yhtenäisyyden ja keskittymiskyvyn suuntaamisen suhteen. Tätä tullaan varmasti tarvitsemaan vielä tämän kauden aikana.

Päävalmentaja Raimi tietää mitä odottaa, kun Reipas saapuu kylään.

– Reipas on aktiivinen ja dynaaminen joukkue, joka pyrkii aloittamaan puolustamisen varsin ylhäältä. Heillä on paljon nuoria ja liikkuvia pelaajia ja pelinopeus sitä kautta varsin hyvä Kakkosen tasolle. Ehdottomasti hyvä Kakkosen ryhmä vastassa.

– Hyvin on tiedossa heidän vahvuudet ja myös asiat joissa he eivät ole niin vahvoja. Uskon, kun kiinnitämme näihin asioihin hieman huomiota ja teemme oman työmme hyvin omien periaatteiden mukaisesti, meillä on iso mahdollisuus täyteen pistepottiin.

Vastustajana Reipas

PK-35:n päivän vieras on viime kaudella Kakkosen C-lohkossa 3. sijalle sijoittunut Lahden Reipas. Kolmannen kautensa viirupaitojen käskyttäjänä aloittavan Tommi Kautosen joukkue koki neljä pahaa menetystä, jotka eittämättä hieman laskevat Reippaan iskukykyä, vaikka varmasti vaarallinen joukkue tänäänkin Algeco Areenan keinonurmelle astelee. Jo viime kauden lopun JäPSissä pelanneen Berat Kösen lisäksi Lahden Järvenpäähän vaihtoivat Kakkosen A-lohkon viime vuoden paras keskikenttäpelaaja Joona Tapani sekä Gullit Zolameso. Viime kaudeksi Lahteen Vaajakoskelta palannut Masa Malen keskittyy alkavalla kaudella futiksen ulkopuoliseen elämään.

Joukkueeseen on nostettu jälleen talven aikana iso liuta uusia nuoria pelaajia, joista osalta varmasti odotetaan myös jo nyt läpimurtoa Kakkosen peleissä. Heti kauden avanneessa PEPO-ottelussa 90 minuuttia pelannut Nikke Oksanen (-05) on ainakin kiintoisa seurattava Reippaan nuorisosta. Lähteneiden tilalle on saapunut myös muutama täsmävahvistus Lahden ulkopuolelta. Maalivahti Lauri Inkeroinen (oli seurassa lainalla jo 2022) sekä keskikenttäpelaaja Harry Kossigbo saapuivat HJS:stä Reippaaseen, KuPSissa vuoden keikan tehnyt Joonas Tuomi palasi Lahteen sekä Leevi Liikanen tuli Reippaaseen Interin junioreista. 

Viime kausien luottopelaajistosta tälläkin kaudella jatkavat muun muassa Lassi Forss, Lirinis Haziri sekä Tuomas Kautonen. FC Lahden nuori hyökkääjä Onni Hänninen pelaa myös suurella todennäköisyydellä isot minuuttinsa Reippaan riveissä, ja kauden avausottelussa maalin tehnyt ex-Ferencvaros-pelaaja onkin hyvin mielenkiintoinen seurattava.

Joulukuussa harjoittelun aloittanut Reipas pelasi monia harjoitusmatseja talven aikana, jotka menivät tuloksellisesti ihan ok. Kun tuloksia katsotaan, voi sanoa joukkueen lähes kaikkien harjoitusotteluiden olleen hyvin tasaisia. Viirupaidat kuittasivat voitot mm. FC Vaajakoskesta sekä Atlantiksesta, tasan joukkue pelasi FC Lahden sekä PKKU:n kanssa, ja kärsään tuli Ilveksen kakkosjoukkueelta sekä Futuralta. 

Kakkosen kauden Reipas aloitti voitokkaasti, kun joukkue nujersi kotonaan PEPO:n 3-1-lukemin. Lappeenrantalaiset hallitsivat ottelua pitkiä aikoja, mutta lahtelaiset olivat maalipaikoissaan hyvin paljon tehokkaampia, ja pisteet jäivät mastokaupunkiin. Reipas eteni vappupäivänä Suomen Cupissa 4. kierrokselle, kun joukkue löi iisalmelaisen PK-37:n myös 3-1-lukemin. Suomen Cupissa joukkue kohtaa 4. kierroksella joko Jalkarannan Palloseuran ikämiehet tai KJP:n Kouvolasta.

Kokoonpanotilanne

Valdrin Rashica on jälleen käytettävissä TiPS-ottelun pelikiellon jälkeen.

Alieu (Ceesay) ja Richie (Florent) ovat harmittavasti edelleen yhden sarjapelin pelikiellossa, saamme heidät onneksi Lappeenrantaan taas mukaan. Kumpikin sai hyvän esiintymisen alle HIFK-pelissä ja samalla myös tärkeitä minuutteja sarjapelien huilien ohella.

Toshiki Makimoton tilannetta tarkkaillaan viikonlopun alla, ollaan kuitenkin hyvin lähellä sitä, että Toshi on taas mukana kokoonpanossa, joka on ehdottomasti positiivinen asia joukkueelle.

Rafael Lehtosen alaraajavamma on osoittautunut alustavaa arviota vähän vaikeammaksi vammaksi ja miestä tuskin ainakaan seuraavissa peleissä kentällä nähdään. Shunta Uchiyama kuntoutuu pikkuhiljaa, mutta häntäkään tuskin kentällä nähdään ainakaan seuraavan muutaman kierroksen aikana.

Info

PK-35 – Reipas
La 6.5. klo 16
Algeco Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Tällä kaudella PK-35:n kotiotteluissa on käytössä pelkästään ennakkolipunmyynti, joten ostathan pääsylippusi ennakkoon Tiketistä. 

Liput otteluun
PK-35:n kausikortit

Huomioithan myös, että Algeco Areenalla ei voi maksaa käteisellä vaan kaikki ostokset tehdään kortilla. Katsojia palvelee ottelussa tuttuun tyyliin Cafe35 sekä Bar35.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap