Menu

Tomi Kurvinen jatkaa Pihliksessä!

Tämän vuoden viimeisenä sopimusuutisena ulos putkahtaa 25-vuotiaan puolustajan Tomi Kurvisen jatkosopimus PK-35:n kanssa. Viime kaudella debyyttinsä Ykkösessä tehneen Kurvisen kausi oli rikkonainen ja lopulta otteluita miehen tilille kertyi ainoastaan yhdeksän kappaletta. Kolmannen perättäisen kautensa Punamustassa aloittava Kurvinen on täynnä intoa uuden harjoituskauden alla.

– Aika nälkäinen ja myös innostunut olo on tällä hetkellä. Syksy ja alkutalvi ovat menneet vielä viime kauden vaivoja kuntouttaessa, mutta niiden suhteen näyttää kuitenkin jo suht hyvältä. Uskon olevani hyvässä iskussa pelikentällä, kun Ykköscup meidän osalta käynnistyy helmikuussa.

Viime kaudella Kurvisen kevät ja alkukausi menivät piloille Honkaa vastaan huhtikuun alussa pelatussa Suomen Cupin ottelussa tulleen nilkkavamman takia. Kesän aikana Kurvinen pystyi lopulta yhdeksän ottelua pelaamaan, kunnes miehen kausi päättyi syyskuun alussa JIPPO:a vastaan tulleeseen polven nivelsidevammaan. 

– Oli tuon polvivamman jälkeen vielä toiveena, että olisin ainakin viimeisillä viikoilla päässyt täysipainoisesti treeneihin mukaan, mutta ikävä kyllä sama vamma toistui vielä ennen kauden päätöstä. En palannut liian aikaisin kentälle tai mitään sellaista, kaikki tehtiin ohjeistusten mukaan. Se oli vähän outo tapaus, mutta nyt polvea on kuntoutettu huolella ja uskon, että se on kunnossa.

Jo juniorina monta vuotta punamustaa paitaa kantanut Kurvinen on pelannut PK:n riveissä niin Kolmosessa, Kakkosessa ja nyt myös Ykkösessä. Vankan punamustan taustansa takia Kurvinen lukeutuu myös Pihlajamäen kotiyleisön yhdeksi suosikeista.

Kurvinen kokee viime kauden kokemuksen Ykkösestä hyvänä, vaikka ottelut lopulta jäivät vähiin loukkaantumisten takia.

– Ensi kautta silmällä pitäen itsellä on edelleen vahva usko omaan tekemiseen, mutta totta kai terveitä päiviä pitää olla enemmän. Viime kausi oli kokemuksena hyvä, koska nyt tiedän paremmin mitä kentällä minua odottaa. Tiedän, että kun pystyn parhaimpaani, minulla on kaikki mahdollisuudet pelata Ykköstä korkealla tasolla. 

Joensuusta lähtöisin oleva Kurvinen on totuttu näkemään urallaan vasempana puolustajana, mutta viime kaudella KontU-kasvattia nähtiin kentällä myös topparin paikalla harjoituskaudella sekä myös muutamassa Ykkösen ottelussa.

– Viime kauden pelit topparin paikalla olivat käytännössä ensimmäisiä itselle, lukuun ottamatta joitain treenipelejä vuosia sitten. Varsinkin kolmen topparin linjassa koin olevani hyvin pelissä mukana ja onnistuin siinä ihan hyvin. Kolmen topparin linjaan on laitapuolustajana on toki helpompi sopeutua, mitä sitten kahden topparin pelaamiseen, se vaatisi enemmän totuttelua ja rutkasti lisäpelejä.

Viidennen kautensa PK-35:n edustusjoukkueessa aloittava Kurvinen hamuaa lisätehoja nyt myös hyökkäyspäässä.

– Haluan tehdä lisää tehopisteitä, se on ollut iso osa omaa peliä, mutta viime kaudella en pystynyt tuottamaan ylöspäin tulosta, niin paljon kuin olisin halunnut. Kykenen pelaamaan hyökkäävässä roolissa laitapuolustajana, jota kautta pystyn saamaan tililleni maalisyöttöjä ja miksei jokusta maaliakin. 

– Uskon, että pystymme joukkueena parantamaan viime kaudesta. Varmasti koko joukkueen tavoitteena tulee olemaan taistelu kärkisijoista.

”Tomi on meille hyvin tuttu pelaaja”

Päävalmentaja Kim Raimi kertoi Kurvisen jatkosopimuksesta seuraavasti. 

– Tomi on meille hyvin tuttu pelaaja, jonka suhteen meidän ei muutenkaan tarvitse ottaa ylimääräisiä riskejä. Suurin toive on, että Tomi pysyy kunnossa pidempiä ajanjaksoja ja sitä kautta hän pääsee mukaan rytmiin ja omiin kehityskohteisiinsa kiinni saman tien.

– Viime talvena Tomi näytti uusia hyviä puolia itsestään pelatessaan viiden puolustajan linjassa topparina. Tomi pystyi tuomaan pienellä pelipaikkakohtaisella muutoksella omaan pelaamiseensa hieman totuttua enemmän aggressiivisuutta ja tietynlaista jatkuvaa läsnäoloa pelin sisällä. Näitä meidän pitää saada näkyviin myös laitakaistalla molempiin suuntiin. Vasenjalkaisena pelaajana Tomi tuo tärkeän vaihtoehdon joukkueeseen ja lähtökohtaisesti hän on kuitenkin laitakaistan pelaaja, jolta odotetaan vahvaa hyökkäysten tukemista.

 

Punamustat kausikortit ovat myynnissä kampanjahintaan (69,-) vielä tämän päivän ajan (31.12.2021)! Käy poistamassa omasi Tiketistä!

Sopimusuutisia on luvassa rutkasti lisää heti ensi viikolla! Punamustat palaavat harjoituskentälle maanantaina ja heti ensi lauantaina on luvassa vuoden ensimmäinen harjoitusottelu, kun PK kohtaa Atlantiksen Talin Jalkapallohallissa. AVI:n nykyisten yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten takia ottelu pelataan suljetuin ovin.

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap